Lohikoski ensimmäisen FECC-kurssin priimus

3.8.2009 Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueiden päävalmentajat Antti Koskelainen ja Jyri Lohikoski ovat saaneet päätökseen kaksivuotisen FIBA Europe Coaching Certificate –tutkintonsa. Suomalaiskaksikolle ojennettiin diplomit 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuiden yhteydessä Rhodoksella.

Jyri Lohikoski suoritti FIBA Euroopan Coaching Certificate -koulutusohjelman huippuarvosanoin. Suomen Koripalloliitto kukitti Lohikosken Tampereella pelatun 15-vuotiaiden maaottelun yhteydessä. Kuva: Tytti Nuoramo.

Koulutusohjelma on kansainvälisen koripalloliiton valmentajakoulutusta, joka keskittyy kansainvälisen juniorikoripallon erityiskysymyksiin.

Lohikoski lukeutui historiallisen, kautta aikain ensimmäisen, FECC-vuosikurssin priimusnelikkoon. Lohikosken ohella parhain arvosanoin koulutusohjelman suoritti Damian Jennings (Wales), Zeljko Djokic (Serbia) ja Sven Van Camp (Belgia).

Kyseinen nelikko valittiin samalla valmentajiksi ensi kertaa järjestettävään Euroopan 18-vuotiaiden All Star –otteluun, joka pelataan syyskuussa Puolassa miesten EM-lopputurnauksen yhteydessä.

- Valinta All Star –otteluun on ensisijaisesti osoitus suomalaisen valmennusjärjestelmän tarjoamista mahdollisuuksista. Haluan kiittää suomalaisia oppi-isiä Eero Nikkarista, Henrik Dettmannia, Juha Dahlströmiä, Pekka Salmista, Ari Tammivaaraa ja Eero Saarista, jotka ovat antaneet erinomaisen pohjan laji-innostukselle ja valmentajan uralle, kiittelee Lohikoski.

FIBA Europe Coaching Certificate –koulutusohjelman toiselle vuosikurssille on Suomesta valittu Mikko Larkas, Anton Mirolybov ja Petri Selkee. Kolmikon opinnot alkavat elokuussa Liettuassa 16-vuotiaiden poikien EM-kisojen yhteydessä järjestettävällä koulutusjaksolla.

Lue myös artikkeli ”Suomelta kolme edustajaa FIBA Euroopan Coaching Certificate –ohjelmaan”.

 
30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

Susijengi ja 3 Step IT jatkavat menestyksekästä yhteistyötä

Susijengin ja 3 Step IT:n monivuotinen ja menestyksekäs yhteistyö jatkuu uuden sopimuksen myötä ainakin seuraavat kaksi vuotta.

12.10.2017 13:20 Liittoa koskeva tiedote

Lauri Markkanen vahvasti esillä Ruudun koripallopaketissa

Uusittu yhteistyösopimus tuo NBA:n entistä vahvemmin esille Ruudun urheilutarjontaan. Susijengin nostattama sinivalkoinen koripallobuumi jatkuu runsaan viikon päästä Atlantin toisella puolen, kun Lauri Markkanen vetää legendaarisen Chicago Bullsin pelipaidan päälleen NBA:n runkosarja-avauksessa.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

7.9.2017 18:13 Haastattelu

EM-kotikisojen pääsihteeri: ”Täydellisyyttä hipova kokonaisuus”

Satavuotista itsenäisyyttään juhlivan Suomen hullaannuttanut Susijengi suuntasi torstaina kohti EM-turnauksen pudotuspelejä, jotka pelataan Turkin Istanbulissa. Samanaikaisesti Helsingissä pelatun alkulohkovaiheen purkutöiden keskellä seisoo onnellinen mies; EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara tuntee ylpeyttä ja jakaa vuolaasti kiitosta.

Nokian puhelimet jälleen Susijengin mukana

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyökumppanuuden HMD Global Oy:n kanssa. HMD on Nokian puhelimien uusi koti. Yhteistyön seurauksena Nokian puhelimet ja Susijengi yhdistävät jälleen voimansa.

24.8.2017 18:00 Liittoa koskeva tiedote

Welcome to Wolf Country – EM-kisojen fanipalvelut 6. pelaaja -sivustolla

Koripalloliiton verkkosivut uudistuvat ja ensimmäisenä osana uutta sivustoa on julkaistu EM-kisojen fanipalvelut yhteen kokoava 6. pelaaja -sivu.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

Näytä lisää vastaavia