Honka huippukovaan testiin Lietuvos Rytasin vieraana

12.11.2010 Espoon Honka kohtaa koripallon kansainvälisessä VTB United-liigassa tähän mennessä ehdottomasti tasokkaimman vastustajansa, kun espoolaisryhmä pyrkii haastamaan maineikkaan Lietuvos Rytasin sunnuntaina Vilnassa. URHOtv esittää ottelun suorana lähetyksenä.

Tuomas Iisalon Honka lähtee härnäämään paineen alla pelaavaa liettulalaismahtia Lietuvos rytasia.

John Williamsonin ja Hongan edesottamuksia voi seurata sunnuntaina suorana URHOtv:n välityksellä. Kuvat: Francois Perthuis.

- Lietuvos Rytas nostaa jälleen päällimmäisenä pintaan sen tunteen, kuinka upeaa on tosiaankin päästä pelaamaan tällaisia huippujoukkueita vastaan. Nämä ovat hienoja tilaisuuksia meille kaikille, korostaa Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.

Koripallo on tunnetusti äärettömän korkeassa kurssissa syyskuussa MM-pronssia riehakkaasti juhlineessa Liettuassa, jossa seuratasolla Rytasin ohella menestyksessä ylitse muiden nousee Zalgiris Kaunas.

- Yhtä suurta koripalloperhettä oleva Liettua on asukaslukuun suhteutettuna tässä lajissa ehdottomasti maailman yksi parhaista ellei jopa paras maa, muistuttaa maajoukkueiden myötä hyvän tuntuman liettualaiseen koripalloon omaava Salminen.

Honka ja maansa mestaruuden kahdella edellisellä kaudella kuitannut Lietuvos Rytas ovat käynnistäneet VTB-liigan A-lohkon tappioilla. Honka hävisi ensin jatkoajalla kotonaan ukrainalaiselle Dniprolle ja sen jälkeen vieraissa valkovenäläiselle Minsk-2006:lle.

Lietuvos Rytas on puolestaan kärsinyt molemmat tappionsa vieraskentillä kivenkoville venäläisjoukkueille Moskovan TsSKA:lle ja Unics Kazanille.

Moskovassa Rytasia valmensi vielä kroatialainen Drazen Anzulovic, joka sai tehdä sen jälkeen tilaa jo kausilta 2006-08 entuudestaan tutulle serbiluotsi Aleksandar Trifunovicille.

- Rytas pelaa meitä vastaan ensimmäisen kotiottelunsa VTB-liigassa ja voin vakuuttaa, että sen kotihalli Siemens Areena ei ole tosiaankaan helppo paikka vierasjoukkueelle. Minusta Siemens Areena ja Maccabi Tel Avivin Nokia Areena ovat sellaisia estradeja, joiden huikean tunnelman jokaisen korisfanin pitäisi saada kokea, toteaa Salminen.

Honka saa sunnuntaina vastaansa taatusti ärsytetyn joukkueen, sillä perinteisesti punamustia värejä tunnustuvalla Rytasilla on ollut vaikeaa myös Euroliigassa: neljästä ottelusta yhtä monta tappiota.

ULEB-cupin viime kaudella nimiinsä vienyt Vilnan ylpeys kärsi viimeisimmän tappion torstaina Kataloniassa. Euroliigan mestaruutta puolustava Barcelona poistui parketilta 69-55 -voitto plakkarissaan.

- Kotiyleisö vaatii voittoja ja paineet alkavat kasvaa Lietuvos Rytasin leirissä. Ja kun puhutaan paineista, niin niiden mittasuhteet ovat aivan oma luokkaansa Liettuassa. Jos saamme roikuttua sunnuntaina kotijoukkueen kannassa, niin yleisö buuaa aivan varmasti. Se olisi tietysti meidän etumme, muotoilee Salminen.

VTB United-liigan 3.kierroksen ottelu Lietuvos Rytas-Espoon Honka sunnuntaina klo 18.15. URHOtv näyttää ottelun suorana lähetyksenä.  

Asiat

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 09:01 Seurauutinen

Seurauutisia #86: Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa seuroille 3,8 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämiseen

Seuratuen avulla edistetään ja toteutetaan tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia liikunnan harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille erityisesti matalan kynnyksen toiminnan kautta.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

16.4.2024 21:19 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY I divisioona B:n mestaruuteen liki tuhatpäisen kotiyleisön edessä

Lappeenrannan NMKY kaatoi neljännessä finaalissa Karkkilan 81–72 (35-35) ja vei Divari B:n mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

Näytä lisää vastaavia