Miesten I divisioonan kärkikahinat huipentuvat Kisahalliin 14.3.

12.3.2004 Helsinkiläisyleisölle avautuu poikkeuksellinen mahdollisuus todistaa miesten I divisioonakauden huipennus yhdeltä istumalta tulevana sunnuntaina (14.3.). Töölön Kisahallissa pelataan nimittäin sunnuntaina peräkkäin ottelut Pantterit-Aura Basket ja Helsingin NMKY-BC Nokia. Kyseisissä peleissä ratkeaa mm. I divisioonan voittaja eli suoraan SM-Korikseen nouseva joukkue.

Turkulaisjoukkue Aura Basketilla on tiukka ote divisioonan voittoon. Mikäli se voittaa päätöspelissään Pantterit, se varmistaa samalla nousunsa. Mikäli Aura Basket puolestaan häviää, avautuu Helsingin NMKY:lle mahdollisuus suoraan nousuun. Tässä tapauksessa HNMKY:n tulee päihittää BC Nokia ja nousu on varma. Ennen päätösotteluita Aura Basket ja HNMKY ovat tasapisteissä, mutta Aura Basketilla on etu sen voitettua kauden molemmat keskinäiset ottelut HNMKY:tä vastaan.

Ottelu Pantterit-Aura Basket käynnistyy Töölön Kisahallissa klo 14 ja heti perään pelataan ottelu HNMKY-BC Nokia klo 17 alkaen.

I divisioonan runkosarjan päätösotteluissa haetaan myös toista SM-karsintasarjaan matkaavaa joukkuetta. Aura Basketista ja HNMKY:stä se, kumpi jää divisioonan kakkoseksi on jo varmistanut paikkansa SM-karsinnoissa, mutta divisioonassa kolmanneksi sijoittuva joukkue on edelleen avoinna. Kolmossijasta kisailevat Forssan Koripojat ja helsinkiläinen Visa-Basket.

Ennen päätösotteluita FoKoPo on kolmantena 38 sarjapisteellä. Visa Basket on kaksi pistettä perässä. Visa-Basketin kanssa tasoissa on BC Nokia, mutta sillä ei ole enää mahdollisuuksia SM-karsintapaikkaan, koska se häviää kaikki mahdolliset tasapistevertailut kolmossijan suhteen. Käytännössä katsoen FoKoPo selviää karsintoihin, mikäli se voittaa sunnuntaisen päätösottelunsa Lapuaa vastaan. Tappiokin riittää FoKoPo:lle, mutta se edellyttää Visa-Basketin tappiota lauantaina paikkallisvastustaja Wartti Basketille. Visa-Basket varmistaa puolestaan paikkansa SM-karsintasarjassa, mikäli voittaa Wartin ja FoKoPo häviää Lapualle.

HNMKY janoaa nousua

Käynnissä oleva kausi on kolmas peräkkäinen ilman helsinkiläisedustusta miesten SM-Koriksessa. Divisioonassa on kuluvalla kaudella esiintynyt peräti kuusi helsinkiläisjoukkuetta. Nähdäänkö ensi kaudella sitten helsinkiläinen joukkue miesten mestaruussarjassa? Mikäli HNMKY ei nouse suoraan pääsarjaan, pelaa se varmasti SM-karsinnoissa, joten mahdollisuudet ovat olemassa.

- Suora nousu ei ole enää omissa käsissämme. Siitä syystä olemme harjoitelleet jo jonkin aikaa SM-karsintasarjaa varten. En tosin pistäisi pahakseni suoraa nousuakaan, letkautti HNMKY:n päävalmentaja Niko Juntunen skenaariosta, joka vaatisi Aura Basketin tappiota Panttereille ja oman joukkueen voittoa BC Nokiasta.

- BC Nokia –ottelulla on joka tapauksessa suuri merkitys meille. Joko pelaamme suorasta noususta tai sitten ottelu on meille kenraaliharjoitus karsintasarjaa ajatellen. Täysillä lähdetään pelaamaan - on tilanne kumpi tahansa, Juntunen jatkoi.

SM-Koriksesta karsintasarjaan on tulossa varmuudella karkkilalainen Team Componenta, joka sijoittuu sarjassa 13:nneksi. Toinen karsija eli sijalle 12 jäävä joukkue on joko Uudenkaupungin Korihait tai Äänekosken Huima. Karsintasarja pelataan I divisioonan ulkomaalaissäännöllä eli siinä ei joukkueilla saa olla EU-/ETA-alueiden ulkopuolisia vahvistuksia. Vain karsinnan voittaja varmistaa paikkansa SM-Koriksessa kaudelle 2004-05.

- Ulkomaalaispykälän vuoksi karsintasarjassa jokainen joukkue on samalla viivalla ja kaikilla on tasavertainen mahdollisuus SM-paikkaan. Uskon tietenkin omaan joukkueeseeni, jos karsinnoissa olemme. Uskon, että pelityylimme yllätyksellisyys aiheuttaa vastustajalle ongelmia. HNMKY:n peleissä mennään lujaa ja heitto lähtee nopeasti, Juntunen povaili.

I divisioonan päätöskierroksen ottelut

la

13.3.

ToPoLa – HyPo

17:00

Lauttasaaren yhteiskoulu

la

13.3.

Visa-Basket - Wartti Basket

17:00

Töölön Kisahalli

su

14.3.

Pantterit – Aura Basket

14:00

Töölön Kisahalli

su

14.3.

Kauhajoki - Korikouvot

15:00

Kauhajoen yhteiskoulu

su

14.3.

RU - ToPo

15:30

Tikkurilan Urheilutalo

su

14.3.

FoKoPo - Lapua

17:00

Urheilutalo Feeniks

su

14.3.

HNMKY - BC Nokia

17:00

Töölön Kisahalli

Mahdollisten tasapistetilanteiden ratkaisut divisioonan kärkikahinoissa

Aura Basket & HNMKY

  • Aura Basket voittaa, koska keskinäisten otteluiden voitot Aura Basketille 2-0.

BC Nokia & FoKoPo

  • FoKoPo voittaa, koska keskinäisten otteluiden voitot FoKoPo:lle 2-0.

FoKoPo & Visa-Basket

  • Visa-Basket voittaa, koska keskinäisten otteluiden voitot Visa-Basketille 2-0.

BC Nokia & FoKoPo & Visa-Basket

  • Lopulliset sijoitukset 1) Visa-Basket 2) FoKoPo 3) BC Nokia. Ratkaisu syntyy keskinäisten otteluiden sarjapisteillä. Kaikki joukkueet ovat pelanneen neljä keskinäistä ottelua ja niistä joukkueet ovat koonneet sarjapisteitä seuraavasti: Visa-Basket 6 pistettä (3 voittoa-1 tappio), FoKoPo 4 pistettä (2-2), BC Nokia 2 pistettä (1-3). 


Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/

Henkilöt

Asiat

 
23.4.2020 08:51 Katsojat

Katsojan opas: Mikä ihmeen pick and roll?

Koripallon katsojan oppaan päivitetyssä versiossa tutustumme koripallon peruspeleihin. Ensimmäisellä kerralla vuorossa on legendaarinen pick and roll, jota käydään lävitse Teemu Rannikon videoiden kautta opastajanaan tuore Suomen nuorten maajoukkueiden päävalmentaja Juha Sten.

19.4.2018 Katsojat

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

21.9.2017 Katsojat

Seuraa Korisliigojen avausinfoa tänään klo 12 alkaen

Korisliigan ja Naisten Korisliigan yhteinen kauden avausinfo järjestetään tänään, torstaina 21.9. klo 12 alkaen Helsingissä. Tilaisuutta voi seurata livenä useamman eri kanavan välityksellä.

20.9.2017 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat kokosivat lähes 88.000 katsojaa

Viime sunnuntaina Istanbulissa päättyneiden koripallon EM-kilpailuiden katsojatilastot olivat suomalaisittain ilahduttavaa luettavaa. Helsingin EM-huumassa koettiin muun muassa kisojen korkein yleisömäärä. Kaikkiaan Susijengin EM-kotikisoja seurasi Hartwall Arenalla 87.806 katsojaa.

14.7.2017 EM-kilpailut

Susijengin EM-kisat avaaviin Ranska- ja Slovenia-otteluihin alle 500 lippua jäljellä

Susijengin EM-kotikisojen alkuun on enää alle 50 päivää. Samalla pääsyliput Susijengin otteluihin Helsinki Arenalle hupenevat hyvää vauhtia. Susijengin kahden ensimmäisen EM-koitoksen osalta on ylitetty 10 000 pääsylipun rajapyykki. Suomen Ranska- (31.8.) ja Slovenia-otteluihin on lippuja jäljellä alle 500.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

2.3.2017 Katsojat

Osallistu Veikkauksen Korisliiga-kyselyyn, voit voittaa otteluliput

Kaikkien Veikkauksen Korisliiga-kyseluun vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 5 x 2 lipun pakettia vapaavalintaisen korisliigajoukkueen otteluun.

10.2.2017 15:41 Pohjoinen alue

EM-kisojen odotetut sessioliput myyntiin maanantaina 13.2.

Helsingissä elo-syyskuussa pelattavien EM-otteluiden (EuroBasket 2017) lipunmyynnin seuraava aalto käynnistyy maanantaina 13.2., jolloin koripalloväen hartaasti odottamat sessiokohtaiset – Susijengin osalta ottelukohtaiset – liput vapautuvat myyntiin.

13.1.2017 10:09 Liittoa koskeva tiedote

EM-kisojen päiväliput myyntiin maanantaina 16.1.

Helsingissä 31.8. – 6.9.2017 pelattavien koripallon EM-kisojen päivälippujen myynti alkaa maanantaina 16.1.2017 klo 9:00. Päivälippuja vapautuu myyntiin rajallinen määrä.

Näytä lisää vastaavia