Koripallovalmennuksen II-taso, Juniorivalmentajalisenssitutkinto 100 h, kevät 2011

4.11.2010 Koripallovalmennuksen II-tasotutkintoja järjestetään vuonna 2011 kaksi kurssitusta. Kursseille otetaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta kurssikelpoista osallistujaa.

Koripallovalmennuksen II-tasotutkinto opiskellaan kolmena lähijaksona (3 x pe-su) sekä etätehtävien että ohjatun valmennusnäytön kautta. Tutkinnolla opiskellaan luentotilassa ja koripallosalissa (jossa kurssilaiset osallistuvat myös itse, osa käytännön harjoituksista toteutetaan demoryhmän kanssa).

Tutkinnon suorittaminen vaatii 100 % läsnäolon ja annettujen tehtävien hyväksytyn suorittamisen. Tutkinnolle pääsyvaatimuksena on koripallovalmennuksen peruskoulutustason I hyväksytty suorittaminen tai tason I tietojen ja taitojen osoittaminen näyttökokeessa. II-tasotutkinnon suorittaneille valmentajille myönnetään Juniorivalmentajalisenssi kurssitodistuksen lisäksi.

Tutkinto koostuu kolmesta pakollisesta (2.1, 2.2, 2.3) sekä yhdestä vapaasti (2.4) valittavasta täydennysosasta:

2.1 Koripalloilijan fyysinen harjoittelu ja valmennuksen tukitoimet 32h

Tutkinnon ensimmäinen osa keskittyy fyysisen harjoittelun tietojen ja taitojen syventäminen sekä perustietojen tarjoaminen lihas- ja lääkintähuollosta, valmennuksen seurannasta ja testauksesta, ravinto- ja anti-dopingasioista sekä tietotekniikan ja av-välineiden käytöstä

Paikka: Suomen Urheiluopisto, Vierumäki kartta
Alkaa: perjantai 15.4.2011 klo 11:00
Loppuu: sunnuntai 17.4.2011 klo 15:00

Kouluttajat

Jari Nykänen
Pia Pekonen

2.2 Puolustuspelimallit 16h

Tutkinnon osat 2.2. ja 2.3. keskittyvät valmentajan tietotaitojen syventämiseen harjoittelun suunnittelun, vuorovaikutustaitojen, johtamisen, koripallon lajitaitojen, taktiikoiden ja otteluvalmennuksen osalta painopistealueena suomalainen pelitapa.

Paikka: Suomen Urheiluopisto, Vierumäki kartta
Alkaa: perjantai 12.8.2011 16.30
Loppuu: sunnuntai 14.8.2011 15.00

Kouluttajat

Antti Koskelainen
Jussi Räikkä

2.3 Hyökkäyspelimallit + ohjattu valmentamisen harjoittelu 32h

Paikka: Suomen Urheiluopisto, Vierumäki kartta
Alkaa: perjantai 16.9.2011 klo 16:30
Loppuu: sunnuntai 18.9.2011 klo 15:00

Kouluttajat

Antti Koskelainen
Jussi Räikkä

2.4 Vapaavalintainen osuus / 20h

Vapaavalintaiseksi osuudeksi hyväksytään esimerkiksi Nuorisovalmennusseminaari tai Suomen Valmentajat ry:n koulutukset ja näistä raportin lähettäminen valmennuksen ja koulutuksen johtoryhmään.

Kohderyhmä ja vaatimukset

Tasolle II voi ilmoittautua Tason I tiedot ja taidot omaavat valmentajat, joilla on vähintään 2 vuoden käytännön kokemus sekä ovat suuntautumassa koripalloon urheiluvalmennuksen näkökulmasta.

Hinta

II-tasotutkinnon koko hinta on 720 € / henkilö sisältäen koulutuksen kolmella lähijaksolla, täysihoidon, kurssimateriaalin, kaksi kirjaa; Petersen (1993): Koripallovalmennus & Hakkarainen (2009) Lasten ja Nuorten urheiluvalmennuksen perusteet, käyttöoikeuden Foppa-oppimisympäristöön ja ohjatun valmennusnäytön.

Mikäli kurssilainen ei halua ostaa Lasten ja nuorten urheiluvalmennuksen perusteet –kirjaa on hänen koko tasotutkinnon hinta 680€.

Ilmoittautuminen kurssille

Ilmoittaudu kurssille Basket.fi ilmoittautumislomakkeella.

Viimeinen ilmoittautumispäivä kolme (3) viikkoa ennen tutkinnon ensimmäistä lähijaksoa. Huom. Ilmoittaudu ajoissa, tutkinnolle hyväksytään varmuudella 20 ensimmäiseksi hakukriteerit täyttävää hakenutta. Kurssilaisille lähetetään sähköpostitse kirjallinen vahvistus ja kurssiohjelma ilmoittautumisajan päätyttyä.

Katso myös

Muu Koripalloliiton koulutustarjonta
Koripalloliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutus

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia