ToPolla tyly Joensuun visiitti

17.11.2010 Joensuun Kataja vahvisti asemaansa Korisliigan kärkikastissa otettuaan keskiviikkokierroksella viidennen peräkkäisen voittonsa. Kataja tuotti ToPolle tylyn Joensuun visiitin 95-72 (44-31) -voitollaan. Keskiviikon muut jaossa olleet sarjapisteet napsivat sarjakärki KTP, Kouvot, Honka ja Vilpas.

Antti Kanervo ja Kataja eivät antaneet ToPon yllättää.

Jerald Field oli hurjassa 33 pisteen vedossa, kun KTP löi Tarmon.

Kouvot katkaisi Ville Kauniston johdolla tappioputkensa.

Tuomas Iisalon käsi kävi 27 pisteen edestä Hongan saalistaessa Korihait.

Roope Ahonen ja Vilpas rynnistivät voittoon Lahden vieraillessa Salossa. Kuvat: Matti Koskinen & Kai Kilappa & Francois Perthuis.

ToPo putosi Katajan kyydistä jo ensimmäisellä jaksolla, jonka Kataja vei 27-12. ToPo ei saanut missään vaiheessa kunnon kiriä aikaan ja kotijohto kasvoi suurimmillaan viimeisellä jaksolla 31 pisteeseen.

- Peli oli meille odotettua helpompi. ToPo ei onnistunut heitoissaan eikä toisella puoliskolla pelattu enää voitosta. Ei tämä meiltäkään nappipeli ollut, mutta tällä kertaa vähän vallatonkin esitys riitti, totesi Katajan valmentaja Jukka Toijala.

Antti Kanervo heitti Katajalle 20 pistettä. Jared Newson keräsi 19 pisteen lisäksi 14 levypalloa.

Kauden kaikki vieraspelinsä hävinneestä ToPosta Timo Heinonen teki 22 ja Mikko Koivisto 14 pistettä.

KTP:lle odotettu kotivoitto

Kierroksen odotetuin tulos syntyi Kotkassa, jossa sarjaa johtava KTP kukisti viimeisenä sarjataulukossa olevan Porvoon Tarmon 95-81 (53-31).

KTP halitsi peliä ja ratkaisi voittonsa jo 24 pisteen taukojohdolla. KTP karkasi kolmannen jakson lopulla parhaimmillaan 33 pisteen johtoon. Tarmo pääsi kaunistelemaan tappiolukemiaan voitettuaan viimeisen neljänneksen 15 pisteellä.

Yhdeksännen peräkkäisen voittonsa ottanut KTP jatkoi hurjaa kaukoheittopeliään upotettuaan toisessa pelissä peräkkäin 16 kolmen pisteen koria. Sentteri Jerald Fields naulasi kaikki neljä kolmostaan ja teki kaikkiaan 33 pistettä. Jeb Ivey nakkasi 15 pistettä.

Tarmosta pääsivät yli kymmenen pisteen vain Aubrey Conerly 26:llä ja Jonathan Heard 16 pisteellä.

Kouvot katkaisi tappiojaksonsa

Lappeenrannassa kohtasivat tappioputkessa olleet joukkueet. Kouvot katkaisi neljän pelin tappiojaksonsa tuotettuaan LrNMKY:lle jo kuudennen peräkkäisen tappion 73-62 (32-31) -voitollaan.

Kotijoukkue johti vielä kolmannen jakson puolivälissä, jonka jälkeen peli alkoi kallistua Kouvoille. LrNMKY keikkui vielä kolme minuuttia ennen loppua kuuden pisteen päässä, mutta ero kasvoi loppuminuuteilla.

Ville Kaunisto ja B.A. Walker heittivät Kouvoille 19 pistettä mieheen.

Malik Moore teki LrNMKY:lle 16 ja Brant Bailey 13 pistettä.

Honka kukisti Korihait

Uudenkaupungin Korihait jatkoi tappiollisia vieraspelejään Espoossa, jossa Honka otti 84-78 (48-43) -voiton.

Korihait johti tasaista peliä vielä kahdeksan minuuttia ennen loppua. Honka hankki päätösjakson puolivälissä muutaman pisteen johdon, joka kesti loppuun asti.

Tuomas Iisalo nakkasi Hongalle 27 pistettä ja John Williamson 20.

- Iisalon hyvä heittopeli oli tärkeä tekijä tämän voiton taustalla. Sama pätee myös levypallopeliin ja siihen, että pidimme huolta pallosta, kertoi Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.

Korihaista Lawrence Wright ja James Reaves päätyivät 17 pisteeseen.

Vilpas päihitti Namika Lahden

Salon Vilpas tuotti Namika Lahdelle neljännen peräkkäisen tappion, kun Vilpas otti kotipelistään 71-66 (30-35) -voiton.

Lahtelaiset johtivat tasaista peliä viimeisen kerran seitsemän minuuttia ennen loppua. Vilpas ratkaisi voittonsa nykäistyään 62-60 -tilanteesta 68-60 -lukemiin.

Nicchaeus Doaks teki Vilppaalle 22 pistettä ja vei 14 levypalloa. Roope Ahonen heitti 17 pistettä. Vilppaan uusi pelinrakentaja David Godbold aloitti viiden pisteen teholla.

Namikan tehokkain oli Cedric Latimer 21 pisteellä. Pasi Pekkola teki 19 ja joukkueen ainoa ulkomaalaispeluri Ryan Ayers 17 pistettä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga