Rannikko ja Koponen kohtaavat Italian liigan suomalaisderbyssä sunnuntaina

26.11.2010 12:08 Italian Serie A:ssa nähdään sunnuntaina historiallinen suomalaisderby, kun Teemu Rannikon Cimberio Varese kohtaa kotonaan Petteri Koposen Virtus Bolognan. Sunnuntain ottelu on ensimmäinen kerta, kun Rannikko ja Koponen kohtaavat ammattilaisuriensa aikana.

Rannikko on pelannut kauden aikana isoja minuutteja Varesen pelinjohtajana.

Koponen hakee yhä parasta kuntoaan huhtikuisen jalan rasitusmurtuman jälkeen. Kuvat: Tomi Kaminen ja Ville Vuorinen.

Rannikon ja Koposen kohtaaminen on herättänyt ennakkoon suurta kiinnostusta suomalaisessa koripalloväessä. Italian liigan edellinen "suomalaisderby" pelattiin kaudella 2003/04.

- Harvassahan nämä ottelut ovat. Viimeksi on taidettu Italian liigassa nähdä suomalaiset vastakkain silloin, kun minä pelasin Scavolini Pesarossa ja Hanno (Möttölä) Skipper Bolognassa, Rannikko pohtii.

- Ei ole ihan jokapäiväinen juttu Suomi-korikselle. Peliin on tulossa paikalle kuulemma myös jonkin verran suomalaisia, mikä on hieno juttu. Täytyy yrittää pitää "pappa" aisoissa, virnuilee 22-vuotias Koponen syyskuussa 30 vuotta täyttäneelle Rannikolle.

Rannikon Cimberio Varese ja Koposen Virtus Bologna ovat kumpikin voittaneet kauden kuudesta ottelustaan neljä. Sunnuntain ottelu on kummallekin joukkueelle elintärkeä, sillä voittava joukkue säilyy Serie A:n kärkikolmikossa, kun taas häviävä joukkue saattaa jopa tipahtaa pudotuspelikartalta.

- Molemmat joukkueet saivat viime matsissa takkiin, joten sunnuntain matsi on sitäkin tärkeämpi, tiivistää Rannikko.

Bolognan puolustus, Varesen hyökkäys

Sunnuntain ottelu on kamppailu kahden toisistaan huomattavasti poikkeavan joukkueen kesken. Virtus Bologna on Serie A:n toiseksi tehokkain puolustusjoukkue päästettyään verkkoonsa 71,2 pistettä ottelua kohden, kun taas Varese yltää liigan kärkikolmikkoon 77,8 pisteen ottelukeskiarvollaan hyökkäyspäässä.

- Matsin teema on se, että meidän pitää löytää lääkkeet Virtuksen puolustuksen murtamiseksi. Ennen kaikkea pitää olla tarkkana, että Virtus ei pääse juoksemaan puolustuksistaan nopeita hyökkäyksiä. Jos saamme pakotettua heidät 5-5-hyökkäyksiin, olemme vahvoilla, Rannikko arvioi.

Pelitapojen lisäksi joukkueen ikäjakaumissa on huomattava ero. Varesen pelaavan kokoonpanon keski-ikä nousee 30,6 vuoteen, kun taas Virtus on Serie A:n nuorin joukkue 24,2 vuoden keski-iällään.

- Varesella on todella kokenut ja hyökkäysvoimainen jengi, kun taas meidän porukkamme on ihan uskomattoman nuori. Puolustuksemme on kuitenkin tähän asti ollut hyvää. Levypalloissa emme ole olleet parhaimmillamme, mutta jos saamme sulkupelin kuntoon, meillä pitäisi olla hyvät saumat, pohtii puolestaan Koponen.

Koponen nousussa, Rannikko rakentaa peliä

Koposen pelikausi 2009/10 jäi kesken huhtikuussa Serie A:n pudotuspelien kynnyksellä jalan rasitusmurtuman johdosta. MaSu-Basketin kasvatti otti ensimmäisen kerran osaa joukkueensa harjoituksiin alle kolme viikkoa ennen kauden alkua, eikä ole päässyt koko kesän kestäneen kuntoutuksen jälkeen täyteen iskuunsa. Koponen on kuitenkin osoittanut ajoittain merkkejä viime kauden huippuvireestään ja takonut 9,3 pistettä, 1,5 syöttöä ja 1,0 riistoa 23,0 minuutissa ottelua kohden.

- Ainakin omasta mielestäni oma pelini on vielä aika heikkoa. Heiton kanssa on ollut hakemista. Jalka tuntuu kuitenkin jo hyvältä ja koutsi on antanut mukavasti minuutteja, joten eiköhän se tuntuma pikku hiljaa löydy, arvioi Koponen alkukauttaan.

Rannikko saapui puolestaan Italiaan peliminuuttien perässä Espanjan ACB-liigan Granadasta. Rannikko on alkukauden aikana vakuuttanut Varesen päävalmentaja Carlo Recalcatin, joka on palkinnut turkulaistakamiehen aloitusviisikkopaikalla ja 25,0 peliminuutilla ottelua kohden. Rannikko on viimeistellyt ottelukeskiarvoikseen 6,2 pistettä, 2,2 levypalloa, 3,2 syöttöä ja 1,3 riistoa.

- Kun joukkue voittaa ja itse pelaa 25 minuuttia per matsi, siihen voi olla vain tyytyväinen. Pelintekijän tärkein tehtävä on laittaa joukkueensa hyökkäys kuntoon, ja sillä saralla on mennyt oikein hyvin, Rannikko summaa.

Cimberio Varese-Virtus Bologna pelataan sunnuntaina 11:45 paikallista aikaa Varesen PalaWhirlpool-stadionilla. Ottelu televisioidaan kanavalta Sky Sport 2 HD.

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia