Pyrintö palasi voittajaksi

10.12.2010 Tampereen Pyrintö palasi voittajaksi, kun se otti Korisliigan perjantain pelissä kotivoiton Lappeenrannan NMKY:stä 82-78 (40-34) -tuloksella. Pyrinnön 11 pelin voittoputki katkesi keskiviikkona Espoossa eikä perjantain voittokaan irronnut helposti.

Antero Lehto oli vauhdissa Pyrinnön kukistaessa Lappeenrannan.

Cedric Latimer ja Lahti onnistuivat pitämään Tarmon takanaan. Kuvat: Tytti Nuoramo & Matti Koskinen.

Ottelun alku myöhästyi runsaat puoli tuntia, kun LrNMKY:n bussi joutui Luumäellä sattuneen kolarin vuoksi odottelemaan pari tuntia matkan jatkamista.

Viivästys ei kuitenkaan näkynyt vierasjoukkueen otteissa, sillä LrNMKY johti peliä vielä kolmannen jakson puolivälissä ja tavoitteli voittoa viime sekunneille asti. Pyrintö käänsi viimeisellä jaksolla vierasjohdon jo 14 pisteen edukseen 70-56 -tilanteessa, mutta LrNMKY nousi viimeisellä minuutilla parhaimmillaan 79-76 -lukemiin.

- Pelin piti johtoon päästyämme olla jo ohi, mutta vastustaja sai prässillään vielä pelimme sekaisin. Tiesimme että Lappeenranta pystyy korintekoon, jos sille annetaan paikkoja ja nyt niitä tuli merkkausvirheidemme seurauksena. Vieraat heittivät meille ison haasteen, mutta onneksi pystyimme vastaamaan siihen, kommentoi Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola.

Antero Lehto heitti voittajille 19 pistettä ja Damon Williams 14.

Viidennen peräkkäisen tappion kärsineestä LrNMKY:stä James Lewis keräsi ahkeralla heittelyllä 24 pistettä ja Malik Moore sekä HL Coleman 15.

Tarmo ahdisteli Namika Lahtea

Seitsemästä edellispelistään vain yhden voittanut Namika Lahti sai pistepussiinsa täydennystä kukistettuaan kotipelissään Porvoon Tarmon 93-87 (48-32).

Pelistä näytti tulevan kotijoukkueelle helppo, kun se rynnisti 9-0 -alkunykäisynsä jälkeen 16 pisteen taukojohtoon. Tarmo kipusi kuitenkin kolmannella jaksolla seitsemän pisteen päähän ja haastoi lopussa Namikan vielä tiukemmin.

Isännät johtivat toiseksi viimeisellä minuutilla 81-71, mutta Tarmo nousi hetkessä 81-80 -tilanteeseen ja vielä viime sekunneilla 89-87 -numeroihin. Namika pääsi varmistamaan voittonsa viime hetkien neljällä vapaaheittopisteellä. Kotivoitto varmistui muutenkin vapaaheittoviivalta, josta Namika teki 17 pistettä Tarmoa enemmän.

Anthony Vereen teki Namikalle 20 pistettä ja Cedric Latimer 18.

Tarmon tehokkaimpia olivat Jerrah Young 20:llä ja Jonathan Heard 17 pisteellä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.