Korpivaara mätti 31 pistettä

14.12.2010 Heta Korpivaara mätti 31 pistettä ja kaapi 10 levypalloa, kun Aguere Teneriffa voitti Espanjan kakkosliiga Liga Femeninan viikonlopun kierroksella sarjajumbo Valladolidin. Tiina Sten puolestaan uurasti "tupla-tuplan", kun Panionios päihitti Kreikan liigassa Olympiakosin.

Heta Korpivaara upotti 31 pistettä Valladolidin verkkoon.

Tiina Stenin tupla-tupla auttoi Panioniosin vierasvoittoon.

Jenni Muurinen kaapi 11 levypalloa Wasserburgin vieraana.

Henna Salomaa heitti viikonloppuna kuusi pistettä.

Salla Ekström pelasi sunnuntaina kauden ennätysminuutit. Kuvat: Tomi Kaminen, Ville Vuorinen ja Kai KIlappa.

Heta Korpivaaran Aguere Teneriffa kohtasi Espanjan kakkosliiga 2:n A-lohkossa sunnuntain ottelussa lohkojumbo Valladolidin. Joukkueiden tasoero oli selvillä jo ensimmäisistä minuuteista alkaen, ja Aguere tyylitteli murskaavaan 46-91 (21-43)-voittoon.

Kentän ehdoton tähti oli Korpivaara, joka nakutteli 34 minuutissa kauden ennätyksensä 31 pistettä (kakkoset 7/8, kolmoset 2/6, vapaaheitot 11/12). Korpivaaran tehokasta iltapuhdetta täydensivät 10 levypalloa sekä yksi syöttö, yksi riisto sekä yksi blokki. Korpivaaraa tahditti Daphne Kennedy 21 pisteellään.

Aguere jakaa Liga Femenina 2:n A-lohkon ykkössijan Valbusendan kanssa. Joukkueet ovat voittaneet kymmenestä ottelustaan yhdeksän.

Stenille "tupla-tupla", Panionisille vierasvoitto

Tiina Stenin Panionios taittoi kahden ottelun tappioputkensa Kreikan pääsarjassa kukistamalla viikonloppuna vieraskentällä Olympiakosin 51-62 (30-45).

Joukkueet heittivät pelitilanneheittonsa pitkälti rautoihin, mutta Panionios repi lopullisen eron hankkiutumalla vapaaheittoviivalle 14 kertaa isäntäjoukkuetta useammin ja upottamalla neljä kolmosta enemmän. Fyysisen ottelun parhaisiin pelaajiin kuului Panioniosin Tiina Sten, joka nakutti 33 minuutissa 11 pistettä (kakkoset 2/10, kolmoset 0/2, vapaaheitot 7/8), repi 11 levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja blokkasi kaksi vastustajan heittoa.

Stenin lisäksi Panionisista kunnostautuivat Kary Koch (17/6/3 riistoa) ja Avgoustina Rousou (11/11). Asim Koutsounouri (17/12) piti Olympiakosia mukana pelissä.

Panionios on voittanut kahdeksasta ottelustaan viisi ja jakaa Kreikan liigan kuudennen sijan Aris Thessalonikin kanssa.

Muurinen vahva Wasserburgia vastaan

Jenni Muurisen ja Laura Saarisen Rhein-Main Baskets matkusti Bundesliigan sunnuntain kierroksella sarjakakkonen Wasserburgin vieraaksi. Wasserburg nykäisi toisella jaksolla 25-12-karkumatkalle ja kolmannen jakson päätteeksi 60-44-johtoon, mutta Rhein-Main Baskets ei luovuttanut, ja kuroi molemmilla kerroilla eron yhteen heittoon. Lopulta Wasserburg puolusti kuitenkin ansiokkaasti kakkossijaa 73-68 (32-30)-voitollaan.

Rhein-Mainin aloitukseen telakoitunut Jenni Muurinen oli vahva korin alla nostellen 29 minuutissa yhdeksän pistettä (kakkoset 4/7, kolmoset 0/1, vapaaheitot 1/2) ja keräten 11 levypalloa. Muurinen myös torjui kaksi vastustajan heittoa, riisti kerran, menetti kahdesti ja rikkoi vastustajaa kahdesti. Laura Saarinen kuului Rhein-Mainin kokoonpanoon, mutta ei pelannut.

Rhein-Mainin tehokkaimmat olivat Anna-Lisa Rexroth (14/2/4 syöttöä) ja Alissa Pierce (13/16/3 syöttöä). Wasserburgin voitosta vastasivat Tiffany Porter-Talbert (23/12) ja Sequoia Holmes (20/14/4 syöttöä/5 riistoa).

Rhein-Main Baskets jatkaa Bundesliigan kahdeksannella sijalla voitettuaan neljä ja hävittyään kahdeksan ottelua.

Saarlouisin korinalusvoima liikaa Salomaan Chemcatsille

Henna Salomaan Chemcats Chemnitz taisteli sunnuntaina urhoollisesti Saksan Bundesliigan sarjakolmonen Saarlouisia vastaan, mutta joutui kuitenkin kotimatkalle 73-78 (39-42)-tappio niskassaan. Ratkaiseva ero syntyi korin alla, mistä Saarlouis nosteli 66 pistettä Chemcatsin 34:aa vastaan.

Salomaa pelasi ottelussa 15 minuuttia ja heitti kuusi pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 0/1, vapaaheitot 4/4). Lisäksi Salomaa noukki kaksi levypalloa, antoi kaksi korisyöttöä sekä riisti, menetti ja rikkoi vastustajaa kerran.

Chemcatsin pirtein oli Melissa Jeltema (20/4/4 syöttöä) ja Saarlouisin voiton takuupelaajat olivat amerikkalaiset Tyresa Smith (17/5/6 syöttöä) ja Shanara Hollinquest (15/11).

Chemcats jakaa liigan jumbosijan kolmella voitolla ja yhdeksällä tappiolla Hernerin, Leipzigin ja Oberhausenin kanssa.

Koponen kahmi levypalloja

Ruotsin Damliganin jumbosijalla majaileva Henna Koposen Umeå Comets piinasi sunnuntaina kotonaan sarjajohtaja Solna Vikingsiä. Solna johti puoliajalla vain kolmella pisteellä, mutta ratkaisi ottelun kolmannella jaksolla, jonka se vei nimiinsä 16-5.

Koponen kuului totutusti Umeån tehokkaimpaan kaartiin nakellen 35 minuutissa 15 pistettä (kakkoset 7/23, vapaaheitot 1/2). Lisäksi Koponen repi muhkeat 16 levypalloa, antoi yhden syötön, riisti kahdesti, menetti pallon kerran ja rikkoi vastustajaa neljästi.

Katie Mackey heitti Umeålle 21 pistettä. Solnan tehokkaimmat olivat Jessica Nilsson (23/20) ja Christy Bacon (21/9/4 syöttöä). Umeå on hävinnyt kauden kaikki 12 otteluaan.

Ekströmin South Florida vireessä

Salla Ekströmin South Florida Bulls esiintyi edukseen USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa kukistamalla North Floridan kotonaan 68-35 (37-17). South Florida avasi ottelun 20-4-nykäisyllä, josta vierasjoukkue ei toipunut.

Alkukaudella säästeliäästi pelannut Ekström sai ottelussa 14 minuuttia peliaikaa. Turkulaislähtöinen sentteri upotti yhden pisteen (vapaaheitot 1/2) ja kaapi kaksi levypalloa. South Floridan tehoparin muodostivat Andrea Smith (19/3) ja Daleisha Carn (14/5).

South Florida on voittanut kauden kymmenestä ottelustaan kuusi. Ekström on ollut joukkueensa kokoonpanossa yhdeksässä ottelussa ja rekisteröinyt 0,9 pistettä ja 0,8 levypalloa 6,9 minuutissa ottelua kohden.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.