Espoo Team yllätti Peli-Karhut vieraissa

18.12.2010 Koripallon naisten SM-sarjan kärkijoukkue Peli-Karhut kärsi lauantaina yllättävän kotitappion. Espoo Basket Team haki Kotkasta täpärän voiton pistein 75-74 (41-29) ja tiivisti samalla tilannetta sarjan ylemmässä kastissa. Lauantain muut naisten SM-voitot menivät Huimalle ja ToPolle.

Niina Laaksosen Espoo team kampesi vierasvoiton Peli-Karhuista.

Kanya Robinson ja Huima läksyttivät Alkua Forssassa.

D'andra Moss ja ToPo pitivät Catzin takanaan. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Espoo aloitti kamppailun vahvasti ja johti puolivälin tuntumassa suurimmillaan jo 14 pisteellä. Kolmen jakson jälkeen pelin kuva muuttui kuitenkin täysin, ja PeKa aloitti raivoisan kirin. Se toi tulosta, sillä vain noin viiden minuutin pelin jälkeen PeKa johti kamppailua jo 68-61.

Ottelu ei ollut silti vielä ratkennut, vaan nyt oli espoolaisten vuoro rynniä takaa-ajoon. Joukkue nousi minuuttia ennen loppua pisteen päähän 74-73, ja ratkaisun naulasi lopulta Laura Wilson (12/2) vapaaheitoista vain kuusi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

- Löysimme joukkueesta vielä yhden lisävaihteen ja pystyimme puristamaan vielä kertaalleen. Saimme muutaman hyvän riiston, ja kaikki uskoivat takaa-ajoasemassakin voiton mahdollisuuteen, Espoon valmentaja Mikko Larkas iloitsi.

- Tämä ottelu osoitti sen, että pystymme parhaimmillaan voittamaan minkä tahansa joukkueen missä tahansa. Nyt on mukava tilanne aloittaa joululoma.

Espoolaisten ykkönen pisteissä ja levypalloissa oli Niina Laaksonen (26/12). PeKan tilastokärkenä hääri vuorostaan Krystal Vaughn (22/12).

Huima haki murskavoiton Forssasta

Äänekosken Huima nousi naisten SM-koriksessa tasapisteisiin kärkijoukkue PeKan kanssa haettuaan murskavoiton Forssan Alusta.  Loppunumerot Hämeessä olivat emännille tylyt 59-86 (27-50).

Ottelu oli alusta lähtien varsin yksipuolinen näytös. Huima karkasi vain kolmessa minuutissa jo kymmenen pisteen johtoon, eikä voittajasta ollut sen jälkeen suurta epäselvyyttä.

Huima heitti sekä kakkoset että kolmoset selvästi Alkua paremmalla tarkkuudella ja oli vieläpä levypalloissa ylivoimainen 49-30.

Vierailijan riveistä peräti kuusi pelaajaa pääsi kaksinumeroisiin pistelukemiin. Parhaasta suorituksesta vastasi Kenya Robinson (19/19/7s). Kotijoukkueen ykkönen oli Juta Jahlio (18/7).

Catzille kolmas perättäinen tappio

Lappeenrannan Catz kärsi lauantaina jo kolmannen perättäisen tappionsa koripallon naisten SM-sarjassa. Sarjanousija Torpan Pojat yllätti hallitsevan mestarin kotiottelussaan pistein 68-50 (31-29).

Helsinkiläiset karkasivat voittoon kolmannella neljänneksellä.

Kotijoukkue tuli tauolta paremmalla ilmeellä ja kasvatti kahden pisteen etumatkan hetkessä noin kymmeneen pinnaan.

Kentän ehdoton kuningatar oli ToPon D'andra Moss (25/15). Catzin paras oli Reetta Piipari (18/3).

Lisätiedot: Ottelutilastot

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.