Kotille 21 pistettä voitto-ottelussa, myös Huff ja Lee voitokkaina joulutauolle

19.12.2010 22:35 Tuukka Kotti mätti Naturhouse Ferraralle 21 pistettä joukkueen päihittäessä Verolin 94-81 (43-41) Italian kakkosliiga LegaDuen sunnuntain kamppailussa. Myös Shawn Huffin BC Kavala ja Gerald Lee jr.:n Snaidero Udine pääsivät joulutauolle voitokkaissa merkeissä suomalaispelaajiensa johdattamina.

Tuukka Kotti jäi pisteen päähän kauden ennätyksestään kuritettuaan Verolia 21 pisteellä.

Gerald Lee jr.:n Udine kaatoi Monferraton jatkoajalla.

Shawn Huffin Kavala pääsee joululomalle Kreikan liigan kolmossijalta. Kuvat: Tomi Kaminen ja Ville Vuorinen.

Kotin Ferrara johti Prima Verolia puoliajalla vain kahdella pisteellä, mutta joukkue tuli tauolta kentälle latautuneena ja takoi kolmannella jaksolla tauluun peräti 31 pistettä koko joukkueen osallistuessa talkoisiin. Kotti kunnostautui kirivaiheen aikana hakemalla kaksi pallonriistoa ja donkkaamalla kahdesti. Päätösjaksolla Veroli ei enää päässyt kymmentä pistettä lähemmäksi, vaan kotijoukkue tyylitteli 94-81 (43-41)-voiton.

Kotti vastasi sunnuntaina kauden toiseksi parhaasta iltapuhteestaan viimeistellen 25 minuutissa 21 pistettä (kakkoset 8/9, vapaaheitot 5/7), kuusi levypalloa, neljä pallonriistoa ja yhden korisyötön. Kotin lisäksi Ferraran voittotalkoisiin osallistuivat ahkerimmin Ryan Hoover (16/6/3 syöttöä), David Cournooh (16/4/3 syöttöä/3 riistoa) sekä Jermaine Boyette (15/3/4 riistoa). Scoonie Penn ja Antanas Kavaliauskas heittivät Verolille 23 pistettä mieheen.

Ferrara lähtee joulutauolle LegaDuen yhdeksänneltä sijalta viidellä voitolla ja seitsemällä tappiolla. Kotti on pelannut syyskaudella 12 ottelua 27,1 minuutin, 10,4 pisteen, 5,6 levypallon ja 1,7 riiston keskiarvoilla. Kakkosensa Kotti on upottanut 52,2% ja vapaaheittonsa 40,9% tarkkuudella.

Leen Udine nipisti voiton

Gerald Lee jr.:n Snaidero Udine joutui sunnuntaina jatkoajalle kotikentällään Monferratoa vastaan, mutta selviytyi jännittävien vaiheiden jälkeen voittajana numeroin 80-79 (40-40, 67-67).

Monferrato pakotti ottelun jatkoajalle, kun joukkueen avauspelinrakentajana loistava, Korisliigastakin tuttu Ricky Hickman upotti viime sekunnin kolmosensa pohjaan. Jatkoajalla Udine oli kuitenkin isäntä talossa ja siirtyi minuutissa neljän pisteen johtoon. Ottelun ratkaisijana kunnostautui Donte Mathis, joka naulasi kolme vapaaheittoa pohjaan jatkoajan päätössekunneilla.

Lee kuului tuttuun tapaan Udinen tehokkaimpaan kaartiin viimeistelemällä 28 minuutissa 15 pistettä (kakkoset 5/10, vapaaheitot 5/7), viisi levypalloa ja yhden riiston. Leelle merkittiin myös neljä pallonmenetystä ja neljä virhettä. Udinen kovimmista tilastosarakkeista vastasivat Luigi Dordei (20/11/4 riistoa) ja Clint Harrison (16/6/7 riistoa), ja Monferraton ahkerin oli 28 pistettä pommittanut Hickman.

Udinen syyskausi sujui menestyksekkäästi: joukkue voitti 12 ottelustaan kymmenen ja lähtee joulutauolle LegaDuen toiselta sijalta. Myös 23-vuotiaan Leen ensimmäinen ammattilaiskausi on ollut mallikas: 11 ottelua 25,9 minuutin, 14,5 pisteen, 4,9 levypallon ja 1,4 riiston keskiarvoilla. Lee on nakutellut kahden pisteen heittonsa koriin 63,9% ja vapaaheittonsa 79,6% tarkkuudella.

Huffille isot minuutit, Kavala jatkaa sarjakolmosena

Shawn Huffin BC Kavalan yllätyksellinen syyskausi Kreikan pääsarja A1 Ethnikissä jatkui sunnuntaina, kun Kavala nipisti 73-79 (42-42) vierasvoiton Panioniosista.

Kavala irtautui kotijoukkueen otteesta kolmannella jaksolla Cedric Simmonsin vahvojen esitysten ansiosta. Päätösjaksolla Panionios yritti kaikin voimin saada Kavalan etumatkaa umpeen, mutta ei päässyt neljää pistettä lähemmäksi.

Huff nakutteli Kavalan avausviisikon heittävän takamiehen paikalta yhdeksän pistettä (kakkoset 2/3, kolmoset 0/1, vapaaheitot 5/6) ja keräsi kaksi levypalloa. Lisäksi Huffin tilastoihin kirjattiin yksi menetys ja kolme virhettä. Kavalan tehoista vastasivat Cedric Simmons (24/8/4 blokkia) ja Milt Palacio (17/5/9 syöttöä), ja Nikos Barlos kirjasi isäntäjoukkueelle 21 pistettä.

Kavala päätti syyskautensa kunniakkaaseen 3. sijaan voitettuaan yhdeksästä ottelustaan kuusi. Kavalan edellä A1 Ethnikin sarjataulukossa ovat ainoastaan Euroliigan mahtiseurat Panathinaikos ja Olympiakos, jotka ovat voittaneet kaikki ottelunsa.

Kolmatta kauttaan Kreikassa pelaava Huff pelasi syyskaudella kahdeksan ottelua, joista hän kuului seitsemässä Kavalan avausviisikkoon. Keskiarvoikseen Huff on rekisteröinyt 7,0 pistettä, 4,4 levypalloa ja 1,3 syöttöä ottelua kohden. Huff kuuluu myös Kreikan liigan tarkimpiin vapaaheittäjiin 93,0% onnistumisprosentillaan.

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia