Hanno Möttölä palaa tositoimiin keskiviikon cup-välierässä

4.1.2011 Suomen koripallomaajoukkueen ja Torpan Poikien 34-vuotias kapteeni Hanno Möttölä palaa tositoimiin Suomen cupin välieräpelissä Torpan Pojat – UU-Korihait, joka pelataan keskiviikkona (5.1.) Töölön Kisahallissa. Akillesjänneleikkauksesta toipuneelle Möttölälle ottelu on sarjakauden ensimmäinen.

Hanno Möttölän odotettu paluu ToPo-paitaan ja tositoimiin tapahtuu keskiviikon cup-välierässä Korihaita vastaan.

Syyskuussa leikkauspöydällä käynyt Möttölä viimeisteli viime kaudella Korisliigassa 15,7 pistettä ottelua kohden. Kuvat: Francois Perthuis.

- Olen päässyt harjoittelemaan joukkueen kanssa noin kuukauden verran ja nyt jalka alkaa tuntua sellaiselta, että voin palata peleihin, Möttölä kertoo.

Koko syksyn fyysistä kuntoaan harjoittanut 209-senttinen Möttölä muistuttaa, että pelikunto tulee vain pelaamalla.

- Huippukuntoon pääseminen kestää tietysti aina oman aikansa ja muutama peli menee luonnollisesti pelituntuman hakemisessa. Uskon kuitenkin olevani jo sellaisessa kunnossa, että voin auttaa joukkuetta. Olemme nyt hävinneet pari tiukkaa ottelua kotona, mutta voittaneet viimeisimmät ottelumme vieraissa, joten Suomen cupin ottelussa pitää taas päästä kotivoittojen makuun, jatkaa Möttölä.

ToPon espanjalainen päävalmentaja Maikel Lopez on luonnollisesti tyytyväinen saadessaan Möttölän ensi kertaa pelaavaan miehistöönsä. Hän näkee ykkösvitjassaan jatkossakin vain kaksi ulkomaalaisvahvistusta kolmen suomalaisen rinnalla.  

- Meillä on nyt Hannon ja Koiviston Mikon myötä kaksi maajoukkuepelaajaa. Kun siihen lisätään Heinosen Timo, joka on tällä kaudella pelannut todella vahvasti, ei ykkösviisikossamme ole tilaa enemmille ulkomaalaisille. Vaihtopenkkimme on joutunut ottamaan isompaa roolia syyskaudella loukkaantumisten takia, joten penkiltäkin löytyy nyt erittäin vahva viisikko, myhäilee Lopez.

Myös viime kaudella Möttölä palasi loukkaantumisen jäljiltä kehiin kesken kauden. Hän pelasi ToPo-paidassa kaikkiaan 24 ottelua merkkauttaen keskiarvoikseen 15,7 pistettä ja 7,0 levypalloa helsinkiläisten saavuttaessa kauden päätteeksi SM-hopeaa.

Möttölä on kautta aikain Suomen ensimmäinen ja ainoa NBA-pelaaja. Hän edusti Atlanta Hawksia vuosina 2000-02. NBA:n lisäksi mm. Euroliigan ja NCAA-yliopistosarjan finaalissa esiintynyt Möttölä on urallaan pelannut 115 miesten maaottelua ja tehnyt niissä kaikkiaan 1576 pistettä.

Suomen cupin välierä ToPo-Korihait käynnistyy keskiviikkona Töölön Kisahallissa klo 18.30. Ottelun voittaja etenee Suomen cupin finaaliin, joka pelataan 22.1.2011. ToPo-Korihait-välierän voittaja isännöi finaalia kohdaten siinä Joensuun Katajan.

Henkilöt

 
20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

Näytä lisää vastaavia