Kotille 20 pistettä, Leelle voitto Italian LegaDuen suomalaiskamppailussa

6.1.2011 Ferraran Tuukka Kotti ja Udinen Gerald Lee jr. kohtasivat loppiaisena Italian kakkosliiga LegaDuen "suomalaiskamppailussa". Kotti viimeisteli Ferraralle 20 pistettä ja kaapi yhdeksän levypalloa, mutta voiton vei seitsemän pistettä upottaneen Leen Udine lukemin 73-64 (31-25).

Ferrara kärsi loppiaisena tappion Tuukka Kotin 20 pisteestä ja yhdeksästä levypallosta huolimatta.

Gerald Lee jr.:n Udine haki voiton Italian LegaDuen suomalaiskamppailussa.

Kimmo Muurinen nakkasi loppiaisena 14 pistettä Ulmia vastaan.

Sasu Salinin Olimpija avasi vuotensa tappiolla Bosnia & Hertsegovinassa.

Shawn Huffin kotitaika murtui Ikarosta vastaan. Kuvat: Tomi Kaminen, Ville Vuorinen ja Francois Perthuis.

Kotin Ferrara onnistui tukottamaan paikkapuolustuksellaan Leen Udinen joukkuehyökkäyksen, mutta epäonnistui vastaavasti heittopelissään. Udine sai järjestettyä täsmäheittäjilleen puolivapaita kolmen pisteen heittoja, mutta joukkue upotti 21 kolmosestaan vain kaksi. Ottelun ratkaisijoiksi nousivat Udinen Jason Williams (29/10) ja Luigi Dordei (19/13), jotka nostivat henkilökohtaisilla ratkaisuillaan joukkueensa kymmenen pisteen johtoon jo kolmannella jaksolla.

Kentän suomalaiskaksikosta yksilötasolla komeammasta iltapuhteesta vastasi Kotti, joka nosteli lähietäisyyksiltä 20 pistettä (kakkoset 7/13, vapaaheitot 6/10), haali yhdeksän levypalloa ja blokkasi yhden vastustajan heiton. Kotin tavoin joukkueensa avausviisikon sentterinä pelannut Gerald Lee jr. viimeisteli Udinelle seitsemän pistettä (kakkoset 2/5, vapaaheitot 3/4), viisi levypalloa ja yhden blokin.

- Oli mielenkiintoista pelata toista suomalaispelaajaa vastaan, etenkin kun molemmat pelataan samalla pelipaikalla. Pakkipää onnistui tänään hyvin, mutta ei riittänyt ihan voittoon asti tänään, summasi Kotti tunnelmansa suomalaisderbyn jälkeen.

Leen Udine on voittanut kauden 14 ottelustaan 11 ja jatkaa LegaDuen toisella sijalla Venetsian vanavedessä. Ferrara on voittanut 14 ottelustaan kuusi ja jakaa LegaDuen yhdeksännen sijan Prima Verolin kanssa.

Muurinen terävänä vieraskentällä

Kimmo Muurinen pelasi tehokkaat minuutit Saksan Bundesliigan loppiaisen kierroksella. Muurisen 14 pisteestä huolimatta Frankfurt Skyliners kärsi yllätystappion pudotuspeliviivan yläpuolelle mielivälle Ratiopharm Ulmille 82-87 (40-41).

Tasainen ottelu kääntyi kotijoukkue Ulmille kolmannella jaksolla. Ulmin voiton arkkitehdit olivat sentteri John Bryant (22/12) ja takamies Lee Humphrey (20/0), jotka olivat frankfurtilaispuolustukselle pitelemättömiä.

Skylinersin avaukseen kuulunut Muurinen viimeisteli 14 pistettään vain 23 minuutissa erinomaisin tarkkuuksin (kakkoset 5/6, kolmoset 1/1). Pisteidensä lisäksi Muurinen haki yhden levypallon, antoi yhden korisyötön ja rikkoi vastustajaa viidesti. Muurisen lisäksi Skylinersin tehokkaimmat olivat Roger Powell (18/4), Jimmy McKinney (15/1/4 syöttöä) ja DaShaun Wood (14/9/7 syöttöä). Myös Carl Lindbom kuului Skylinersin kokoonpanoon, mutta ei saanut peliaikaa.

Skyliners jatkaa Bundesliigan toisella sijalla voitettuaan 17 ottelustaan 12.

Salinin Olimpijalla puolustusongelmia

Adrianmeren liiga palasi joulutauoltaan loppiaisaattona ja Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana matkusti Bosnia-Hertsegovinaan kohtaamaan Igokean vuoden ensimmäisellä kierroksella.

Olimpija joutui jo alkuminuuteilla takaa-ajajaksi, kun serbialaissentteri Mladen Pantic johti joukkueensa varhain kymmenen pisteen johtoon. Olimpija onnistui kirimään eron kahteen pisteeseen, mutta Igokea kiskaisi uudelleen kolmannella jaksolla 13 pisteen johtoon. Päätösjaksolla Igokea johti parhaimmillaan lukemissa 82-63 ja voitti ottelun 85-74 (45-39).

Igokean tehokkaimpina pelaajina uurastivat Olimpijan puolustukselle pysäyttämättömät Mladen Pantic (32/9), Brian Chase (19/4/3 syöttöä) ja Cedomir Vitkovac (16/7). Olimpijan ykkönen oli Kenny Gregory (20/4). Sasu Salin pelasi runsaan minuutin ilman tilastomerkintöjä.

Tappiosta huolimatta Olimpija jatkaa Adrianmeren liigan toisella sijalla slovenialaisen KK Krkan kanssa. Joukkueet ovat voittaneet 14 ottelustaan yhdeksän.

Huffin Kavala menetti johtonsa

Shawn Huffin Kavala/Panorama kärsi kauden ensimmäisen kotitappionsa Kreikan pääsarja A1 Ethnikin keskiviikon sarjakierroksella. Kavalan kotitaian mursi liigan keskikastin Ikaros, joka vei vieraspisteet mukanaan numeroin 66-69 (32-34).

Erinomaista puolustuspeliä esittänyt, mutta heittopelissään ontunut Kavala johti Sotiris Karapostoloun heittojen jälkeen lukemissa 66-60, kun ottelua oli jäljellä vain kaksi minuuttia. Ikaros ei kuitenkaan antautunut, vaan nousi Deon Thompsonin vapaaheitolla ja Lance Harrisin kolmosella kahden pisteen päähän. Ottelun ratkaisijana juhlittiin Ikaroksen Kyle McAlarneyta, joka upotti ratkaisevalla kolmosellaan joukkueensa johtoon 45 sekuntia ennen loppua.

Kavalan tehokkaimmat olivat Milt Palacio (16/5/6 syöttöä), Sotiris Karapostolou (15/1) ja Branko Jorovic (14/10). Ikarokselta kunnostautuivat Giannis Kalambokis (13/2/4 syöttöä/3 riistoa), Kyle McAlarney (13/1) ja Deon Thompson (10/8).

Shawn Huff tuli vaihdosta kentälle, heitti 17 minuutissa kaksi pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 0/1), sieppasi kolme levypalloa ja rikkoi vastustajaa kahdesti.

Kavala jatkaa A1 Ethnikin jaetulla kolmannella sijalla Kolossosin ja Aris Thessalonikin kanssa. Joukkueet ovat voittaneet kymmenestä ottelustaan kuusi.

Palencialle tappio, Haanpää sivussa

Samuel Haanpään Palencia avasi Espanjan kakkosliiga Adecco Oron kevätkauden tiistaina häviämällä Ourenselle vieraskentällä lukemin 71-77 (38-38).

Vaikka peli oli tasainen loppuun asti, Palencia ei käynyt ottelun päätösjaksolla kertaakaan johdossa. Ourensen selkärangan muodostivat Jose Vazquez (15/3) ja 216-senttinen tshekkisentteri Ondrej Stratosta (17/11), ja Palencian parhaasta iltapuhteesta vastasivat Ronnie Clark (19/5) ja Adrian Moss (18/5). Samuel Haanpää oli edelleen sivussa Palencian kokoonpanosta selkävaivojen johdosta.

Palencia on voittanut 17 ottelustaan viisi ja jakaa Adecco Oron 16. sijan Lobe Huescan kanssa.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.