Stenin Panionios kolmannelle sijalle

24.1.2011 Tiina Stenin Panionios kipusi Kreikan liigan jaetulle kolmannelle sijalle päihittämällä PAOK Salonikin kotonaan 74-52 (41-22) Stenin urakoidessa 13 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Jenni Muurinen oli puolestaan joukkueensa tehokkain viikonloppuna Saksan Bundesliigassa ja Heta Korpivaaran Aguere Teneriffa jatkoi voittojaan Espanjassa.

Tiina Sten heitti Panioniosin Kreikan liigan kolmoseksi.

Heta Korpivaaran Teneriffa jatkaa voitokkaana.

Jenni Muurinen oli jälleen Rhein-Main Basketsin huippupelaaja.

Wasserburg oli liikaa Henna Salomaan Chemnitzille. Kuvat: Tomi Kaminen.

Stenin Panionios kohteli lauantaina kotonaan kaltoin Kreikan liigan keskikastin PAOK Salonikia. Saloniki menetti pallon 21 kertaa ja hävisi levypallot kotijoukkueelle peräti 26-41. Saloniki onnistui haastamaan vain hetkittäin Panioniosta, joka vei voiton lukemin 74-52 (41-22).

Panioniosin avaukseen kuulunut Tiina Sten nosteli lauantaina 13 pistettä (kakkoset 6/11, kolmoset 0/1, vapaaheitot 1/1) ja repi yhdeksän levypalloa. Sten kunnostautui myös yhden syötön, yhden riiston ja yhden blokin arvoisesti.

Stenin lisäksi Panioniosin iskuyksikön muodostivat Mirna Mazic (10/13) ja huippuottelun pelannut, "neloistuplan" lähellä käynyt Kary Koch (21/8/11 syöttöä/7 riistoa).

Panionios nousi voitollaan Kreikan liigan jaetulle kolmannelle sijalle Esperidesin kanssa. Joukkueet ovat voittaneet kahdeksan ja hävinneet neljä ottelua.

Korpivaaran Teneriffalla helppo iltapuhde

Heta Korpivaaran Aguere Teneriffa jatkoi menestyksekästä kauttaan Espanjan kakkosliiga Liga Femenina 2:n A-lohkon lauantain ottelussa. Vierasjoukkue Ensino johti tähtipelaajansa Gilmara Justinon (20/7) ratkaisuilla avausjakson jälkeen lukemissa 17-23, mutta Teneriffa käänsi ottelun kulun jo toisella jaksolla joukkuepuolustuksensa ansiosta. Lopulta Teneriffa haki helpon voiton pistein 80-64 (43-33).

Teneriffan avaukseen kuulunut Korpivaara kärsi ottelussa virhevaikeuksista ja ehti pelata 29 minuuttia ennen virhetilinsä täyttymistä. Korpivaara ehti heittää kahdeksan pistettä (kakkoset 4/10, kolmoset 0/2), hakea kuusi levypalloa, antaa kaksi korisyöttöä, riistää pallon kahdesti ja menettää neljästi. Teneriffan ehdoton tehopelaaja oli amerikkalainen Daphne Kennedy (29/5).

Teneriffa jatkaa Liga Femenina 2:n A-lohkon toisella sijalla voitettuaan 14 ottelustaan 12. Lohkokärki Valbusenda on voittanut yhden ottelun enemmän.

Muurinen taas joukkueensa huippu

Rhein Main Basketsin Jenni Muurinen oli jälleen joukkueensa tehokkain pelaaja Saksan Bundesliigan viikonloppukierroksella. Muurinen uurasti Wolfenbuettelia vastaan 33 minuuttia keräten 16 pistettä (kakkoset 4/8, kolmoset 2/2, vapaaheitot 2/4), kahdeksan levypalloa, kolme riistoa ja kaksi korisyöttöä, mutta Rhein Main Baskets joutui silti taipumaan vieraskentällä Wolfenbuettelia vastaan 76-92 (38-48).

Wolfenbuettel ratkaisi ottelun erityisesti hyökkäyspäässä hakemalla 17 hyökkäyslevypalloa ja upottamalla heittonsa hyvin prosentein sisään. Lisäksi Rhein Main Baskets sortui yhtenään pallonmenetyksiin. Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat Katarina Flasarova (21/2/5 syöttöä) ja Carla Bartee (19/9).

Rhein Main Baskets on voittanut neljä ja hävinnyt 11 ottelua, ja jakaa Bundesliigan yhdeksännen sijan Oberhausenin kanssa. Kaksi välivuotta pääsarjatason koripallosta pitänyt Muurinen on nakuttanut kuluvalla kaudella 12,7 pistettä, 5,3 levypalloa, 1,5 syöttöä ja 1,5 riistoa 26,8 minuutissa ottelua kohden.

Salomaan Chemnitz antautui sarjakakkoselle

Henna Salomaan Chemnitz Chemcats joutui myöntämään sarjakakkonen Wasserburgin paremmakseen Saksan Bundesliigan sunnuntain kierroksella. Aggressiivinen Wasserburg ajoi Chemnitzin virhevaikeuksiin jo ensimmäisestä puoliajasta alkaen ja pysytteli koko ottelun 10-15 pisteen johdossa. Loppulukemat merkittiin Wasserburgin hyväksi 82-94 (43-53).

Salomaa käytti 20 peliminuuttiaan tehokkaasti joukkueensa hyödyksi heittäen seitsemän pistettä (kakkoset 2/3, kolmoset 1/4), keräten yhden levypallon ja riistäen pallon kerran. Melissa Jeltema (18/7) piti Chemnitziä pelissä mukana. Wasserburgin voitosta vastasivat amerikkalaiset Tiffany Porter-Talbert (24/7/3 riistoa) ja Sequoia Holmes (20/7).

Chemnitz on voittanut 14 ottelustaan neljä ja jatkaa Bundesliigan 11. sijalla.

Koposen Umeålle tappio Damliganin pohjoisen kamppailussa

Ruotsin Damliganin Pohjois-Ruotsin kamppailu päättyi lauantaina Henna Koposen Umeån kannalta tappiollisesti, kun Umeå hävisi Luleålle kotonaan pistein 62-74 (28-38). Vähäkorisena alkanut ottelu kääntyi toisella jaksolla leveämmällä materiaalilla pelanneen Luleån eduksi, eikä Umeåsta ollut enää toisella puoliajalla haastajaksi.

Koponen pelasi 25 minuuttia nostellen kuusi pistettä (kakkoset 3/11), haalien seitsemän levypalloa, antaen yhden riiston ja blokaten yhden heiton. Umeån ja kentän pirtein oli Pamela Rosanio (27/10), ja Luleån voiton eteen eniten ahkeroivat Lisa Angefjord (17/2), Emma Nilsson (15/4) ja Sabrina Scott (10/21).

Umeå on voittanut kauden 18 ottelustaan kaksi ja jatkaa Damliganin 11. sijalla. Joukkue on voittanut yhden ottelun enemmän kuin liigajumbo Brahe.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

25.3.2024 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Osku Heinonen Islannista Italiaan loppukaudeksi

Heinosen uusi seura on Italian Serie A2 -sarjassa pelaava San Giobbe Chiusi.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.