Honka hakee VTB-liigan avausvoittoa Valko-Venäjän mestarista

26.1.2011 Hiekka Hongan tiimilasissa alkaa käydä vähiin kivenkovan VTB United-liigan voittotilin avaamisen osalta. Espoolaisleirissä perjantai on kuitenkin toivoa täynnä, kun Valko-Venäjän hallitseva mestari Minsk-2006 vyöryy Tapiolan Urheiluhallin parketille seitsemännen kierroksen ottelun merkeissä.

Jukka Matinen tehnee paluun tositoimiin perjantain VTB-liigan ottelussa.

Hurjassa heitossa ennen sairasteluaan ollut Jamar Wilson on palaamassa myös Hongan pelivahvuuteen. Kuvat: Francois Perthuis.

- Pohjevamman vuoksi kolmisin viikkoa sivussa ollut Matinen (Jukka) palaa suurella todennäköisyydellä kentille ja myös Wilson (Jamar) on terveenä kuumeen jäljiltä, kertoo Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.

Honka esiintyi edellisessä VTB-liigan ottelussaan edukseen, vaikka Lietuvos Rytas veikin voiton mennessään 15 pisteellä.

- Olemme menneet koko ajan ja osittain jopa isoinkin harppauksin eteenpäin. Odotan, että nyt kaikki toimisi ja loksahtaisi kerralla kohdalleen. Silloin kaikki on mahdollista tässäkin liigassa ja varsinkin kotikentällä, korostaa Salminen.

“Minsk on pakotettava puolen kentän hyökkäyksiin”

Minsk-2006 on kolmella voitolla neljäntenä A-lohkossa, josta jatkopaikkoihin tukevan otteen omaavat venäläissuuruudet Moskovan TsSKA ja Unics Kazan. Minsk on voittanut kahdesti ukrainalaisen Dnipron ja kertaalleen Hongan. Minsk kukisti Hongan lokakuussa 30 pisteellä peräti 10 000 silmäparin edessä.

Minsk murjoi tuossa ottelussa Hongan maanrakoon levypallopelissä. Lisäksi Honka suti 21 kolmosestaan ainoastaan yhden sisään. Siinä ainokaisessa onnistui nuori Villematti Kopio, joka joutuu jäämään perjantain pelistä sivuun aivotärähdyksen vuoksi.

- Minsk murhasi meidät korien alla ja toisaalta hyvistä heittopaikoista huolimatta meihin iski epävarmuus, kun palloa ei saatu sisään, muisteli Salminen kääntäen katseensa samaan hengenvetoon tuleviin tapahtumiin.

- Levypallopeli on perjantaina isossa roolissa. Olemme jo olleet siinä ajoittain hyviä ja nyt on parempi olla todella hyvä. Minskillä on koossa isokokoinen joukkue, mutta niin on meilläkin. Lindbomin (Carl) mukaantulo oli tervetullut tässäkin mielessä.

Toinen keskeinen asia on saada samalla vastustajan tavaramerkki, eli puolinopeat hyökkäykset kuriin. Minsk on ehtinyt jo osoittaa, että se katoaa horisonttiin, jos Honka joutuu juoksemaan koko ajan sen perässä.

- Meidän on pakotettava Minsk puolen kentän peliin ja saatava kontrolli sitä kautta, sanoo Salminen.

“McKee ja Sanders matchataan hyvin”

Minsk-2006 on vienyt nimiinsä Valko-Venäjän kaksi viimeistä mestaruutta. Tripla on täyttymässä tukevasti, sillä Andrei Kryvonosin valmentama joukkue on voittanut tämän kauden kaikki 24 otteluaan maansa pääsarjassa.

VTB-liigassa Minskin kovimmista tehoista on vastannut pelintekijä LaShawn McKee (14,3/6,2). Maailmanmatkaaja, myös Georgian maajoukkuepaitaa kantanut Melvin Sanders (13,7/6,0) ja Karibian kimmoisa levypallorohmu Shawn King (10,3/7,5) ovat tarjonneet McKeelle parasta taustatukea.

- McKee ja Sanders ovat kuitenkin pelaajia, jotka meidän pitäisi pystyä matchaamaan hyvin, vinkkaa Salminen.

Maajoukkuemiehiä vilisevän Minskin kotimaisesta kalustosta kaksi miestä nousee hienoisesti yli muiden, eli Aliaksandr Kudrautsau (11,2/2,0) ja Dzianis Korshuk (9,7/5,2). Massiivinen Aleksander Koul erottuu muista 212-senttisen ja 136-kiloisen runkonsa, sekä ilkeän pelityylinsä osalta.

- Kudrautsau on se kaveri, johon meidän on kiinnitettävä ehdottomasti enemmän huomiota. Samoin Kojenets (Aleh) oli meille paha pideltävä Minskissä erityisesti ottelun alkupuolella.

Hongalla on Minsk-pelin jälkeen jäljellä vielä kolme ottelua VTB-liigassa, joissa se kohtaa Dnipron ja Unicsin vieraissa, sekä maaliskuun 9. päivän illan herkkupalassa TsSKA:n Espoossa.

Honka - Minsk-2006 perjantaina klo 18.30 Tapiolan Urheiluhallissa.

Asiat

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 09:01 Seurauutinen

Seurauutisia #86: Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa seuroille 3,8 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämiseen

Seuratuen avulla edistetään ja toteutetaan tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia liikunnan harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille erityisesti matalan kynnyksen toiminnan kautta.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

16.4.2024 21:19 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY I divisioona B:n mestaruuteen liki tuhatpäisen kotiyleisön edessä

Lappeenrannan NMKY kaatoi neljännessä finaalissa Karkkilan 81–72 (35-35) ja vei Divari B:n mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.

Näytä lisää vastaavia