PeKa vierasvoittoon kärkiottelussa

29.1.2011 Peli-Karhut vahvisti asemiaan koripallon naisten SM-sarjan piikkipaikalla, kun se voitti lauantain kierroksella sarjakakkosena olleen Huiman vieraskentällä. Äänekoskelaiset taipuivat kotonaan niukin lukemin 72-74 (35-41). Myös Catz, Espoo Team ja ToPo olivat lauantaina voitokkaita.

Krystal Vaughn oli jälleen väkivahva, kun PeKa voitti SM-kärkitaiston Äänekoskella.

Reetta Piipari ja Catz karistivat HoNsUn kannoiltaan varhaisessa vaiheessa.

Niina Laaksosen Espoo Team läksytti Keravaa.

Anette Juvonen ja ToPo venyivät voittoon Forssassa. Kuvat: Francois Perthuis.

PeKa johti SM-kärkikamppailua päätösneljänneksen puolivälissä jo 69-60, mutta Huima teki ottelusta loppuhetkillä jännittävän. Kotijoukkueen paras pistenainen Kenya Robinson (18/10) pääsi yrittämään tasoituskoria vielä loppusummerin jo soidessa, mutta heitto suhahti ohi.

- Emme pelanneet kovinkaan hyvin, mutta tämä riitti voittoon, PeKan valmentaja Seppo Kurki näki.

- Huima hallitsi alkua, mutta siirryimme sitten paikkapuolustukseen, jota vastaan he eivät pystyneet pelaamaan. Lopussa ottelu pääsi kuitenkin menemään vähän turhankin tiukaksi.

Kotkalaisten näkyvin pelaaja oli tuttuun tapaan Krystal Vaughn (26/10). Huiman uusi amerikkalaisvahvistus Judie Lomax debytoi saldolla 17/12.

PeKa johtaa sarjaa nyt neljän pisteen erolla takana tuleviin Huimaan ja Lappeenrannan Catziin.

HoNsU putosi nopeasti Catzin kyydistä

Catz otti kotonaan suurinumeroisen 98-68 (51-38) -voiton Hongikon Nuorisoseuran Urheilijoista ja nousi samalla naisten SM-koriksen kakkospaikalle.

Kotijoukkue tarvitsi vain runsaat kolme minuuttia kymmenen pisteen karkumatkalle päästäkseen. Lappeenrantalaiset heittivät kautta linjan vastustajaansa tarkemmin ja veivät myös levypallot selvästi 47-35.

Catzin pelaajista kovimmassa vireessä olivat Lisa Lee (25/15) ja Reetta Piipari (25/2). Neljännen perättäisen tappionsa kärsineen HoNsU:n kiistaton ykkönen oli Dionne Pounds (29/6).

Espoo Team murskasi Keravan

Espoo Basket Team ei jättänyt naisten SM-koriksen heittopussiksi jääneelle Keravan Energia Teamille mitään mahdollisuuksia.  Lauantai-iltapäivän kamppailu päättyi kotivoittoon pistein 74-42 (31-26).

Kerava roikkui mukana kaksi ensimmäistä jaksoa, mutta puoliajan jälkeen surkeasti heittänyt joukkue sai kasaan enää 16 pistettä. 

Espoolaiset jyräsivät myös korinalustoilla voittaen ottelun levypallot 47-26.

Kotijoukkueen paras sekä pisteissä että levypalloissa oli Niina Laaksonen (18/13). Keravalaisten ykköspelaaja Lisa Karcic (11/7) jäi hänkin tällä kertaa kauas normaalitasostaan.

ToPo katkaisi Forssan voittoputken

Kolme edellistä otteluaan koripallon naisten SM-sarjassa voittanut Forssan Alku karahti lauantaina kotitappioon. Sarjan keskikastissa pykälän alempana ollut Torpan Pojat haki Forssasta vierasvoiton pistein 84-65 (42-40).

Helsinkiläisten selkeänumeroisen voiton takasivat vahva levypallopelaaminen sekä kovalla prosentilla uponneet kolmen pisteen heitot.

ToPon korkeimman pistemäärän heitti koko sarjan pistekärkenä häärivä D'andra Moss (16/10), mutta tällä kertaa hän sai erinomaisesti apuja koko muulta joukkueelta. Peräti neljä muuta pelaajaa Anette Juvosen (16/6) johdolla pääsi myös kaksinumeroisiin pistelukemiin.

FoA:n ykkönen oli Lotta Aaltonen (15/6). 

Lisätiedot: Ottelutilastot 
 
9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

2.4.2024 09:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 3.4., kun molemmat sarjat käynnistyvät. Välierässä kohtaavat Torpan Pojat – Kouvottaret ja Peli-Karhut – Forssan Alku.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia