Salin laukoi 13 pistettä murskavoitossa

29.1.2011 23:15 Sasu Salin linkosi lauantai-iltana 13 pistettä, kun hänen edustamansa Union Olimpija Ljubljana kuritti Adrianmeren liigan ottelussa serbialaista Hemofarm Stadaa 104-62 (50-30). Salinin lisäksi Kimmo Muurinen ja Shawn Huff saivat nauttia lauantai-iltana voitoista.

Sasu Salinin ranteesta irtosi 13 pistettä lauantai-iltana.

Kimmo Muurinen viimeisteli Düsseldorfissa kymmenen pistettä.

Shawn Huff loisti puolustuspäässä Peristeriä vastaan. Kuvat: Ville Vuorinen.

Edellisen ottelunsa Hemofarm Stadaa vastaan hävinnyt Union Olimpija hyvitti aiemman tappionsa serbialaisjoukkueelle ja karkasi jo avausjakson lopussa 23-12-johtoon aloitusviisikkonsa onnistumisilla. Hemofarmin Milos Borisov ja Miljan Pavkovic yrittivät parhaansa mukaan pitää joukkuettaan mukana, mutta toisella jaksolla Olimpijan vaihtopelaajat jatkoivat pistetehtailua kasvattaen Olimpijan taukojohdoksi 50-30. Toinen puoliaika olikin Olimpijan yksipuolista näytöstä, ja voittolukemat merkittiin kotijoukkueen hyväksi 104-62 (50-30).

Olimpijan suomalaistakamies Sasu Salin kuului joukkueensa pistetykkeihin nakuttamalla 18 peliminuutissa kauden toiseksi korkeimman pistemääränsä, 13 (kakkoset 3/3, kolmoset 1/2, vapaaheitot 4/4). Salin haki myös yhden levypallon, riisti ja menetti pallon kerran sekä rikkoi vastustajaa kolmasti. Salinin lisäksi Olimpijan parhaasta iltapuhteesta vastasivat Saso Ozbolt (16/3/4 syöttöä) ja Goran Jagodnik (15/7).

Olimpija jakaa Adrianmeren liigan kärkisijan toisen slovenialaisjoukkueen, KK Krkan kanssa. Olimpija ja Krka ovat voittaneet 12 ja hävinneet seitsemän ottelua. Salin on urakoinut ensimmäisen ammattilaiskautensa keskiarvoikseen raudanlujassa Adrianmeren liigassa 2,8 pistettä ja 0,8 levypalloa 8,6 peliminuutissa ottelua kohden.

Muurisella kymmenen pisteen ilta

Kimmo Muurisen ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners palasi voitollisesti tositoimiin Saksan Bundesliigan All Star -tauon jälkeen. Frankfurtilaiset voittivat tammikuun viimeisessä ottelussaan Bundesliigan jumbojoukkue Düsseldorfin vieraissa niukasti 66-68 (34-32).

Düsseldorf aloitti ottelun hyvin ja johti huippupelaajansa Steven Wrightin ratkaisuilla toisen jakson alussa vielä lukemissa 26-11. Kotijoukkueen tehomiehet alkoivat kuitenkin hyytyä ottelun edetessä, ja Skylinersin pitäessä yllä nopeaa vaihtorotaatiota etenivät joukkueet tasatahdissa aina kolmannen jakson alusta alkaen.

Kolme minuuttia ennen loppua Düsseldorf johti lukemissa 66-60, mutta jumittui lopussa täysin. Roger Powell tasoitti ottelun hyökkäyslevypallosta 43 sekuntia ennen loppua tilanteeseen 66-66, ja Steven Wrightin pallonmenetyksen jälkeen Skylinersin Chris Moss upotti summerin soidessa hyppyheitolla joukkueensa voittoon.

Muurinen kuului ottelussa Skylinersin avausviisikkoon ja käytti 19 minuuttiaan tehokkaasti upottaen 10 pistettä (kakkoset 5/5, kolmoset 0/1), kaapien kaksi levypalloa, riistäen pallon kahdesti, jakaen yhden korisyötön ja blokaten yhden heiton. Joukkueensa +/- -tilastossa Muurinen oli joukkueensa paras +10 saldollaan.

Skylinersin tehokkain oli takamies DaShaun Wood (20/3/8 syöttöä). Düsseldorfin tehot lepäsivät Steven Wrightin (18/2), Ransford Brempongin (17/6/4 blokkia) ja DeAndre Haynesin (17/7) hartioilla.

Skyliners jatkaa Bundesliigan toisella sijalla 14 voitolla ja viidellä tappiolla. Muurinen on viimeistellyt kauden 19 ottelussaan 7,8 pistettä, 4,2 levypalloa ja 1,0 syöttöä ottelua kohden.

Huffin Kavalan puolustus betonia

Shawn Huffin BC Kavala käänsi Kreikan A1 Ethnikin lauantain kierroksella kurssinsa voitolliseksi kahden tappion jälkeen. Kavala kukisti lauantain ottelussa kotikentällään Peristerin pistein 66-58 (36-26).

Ottelu ratkesi Kavalan raudanlujaan puolustustyöskentelyyn, joka eliminoi Peristerin korilleajot ja pakotti vierasjoukkueen turvautumaan kaukoheittoihin, jotka upposivat koriin välttävin tarkkuuksin. Peristeri menetti myös pallon huimat 21 kertaa Kavalan puristuksessa.

Kavalan avausviisikon pienenä laitahyökkääjänä kentälle astellut Huff sai Kavalan valmentaja Dimitris Priftisiltä 21 minuuttia peliaikaa. Puolustusvoittoisessa roolissa kunnostautunut Huff heitti neljä pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 0/1), haki kolme levypalloa, antoi yhden korisyötön ja menetti pallon kerran ennen virhetilinsä täyttymistä.

Cedric Simmons urakoi Kavalalle tupla-tuplan 13 pisteellään ja 13 levypallollaan. Peristerin pirtein oli 16 pistettä nakannut Michael King.

Kavala on voittanut viidestätoista ottelustaan kahdeksan ja jakaa A1 Ethnikin neljännen sijan Kolossosin kanssa. Huff on pelannut kuluvalla kaudella 14 ottelua 25,6 minuutin, 6,2 pisteen ja 3,7 levypallon ottelukohtaisilla keskiarvoilla.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.