Espoo Team antoi Peli-Karhuille selkäsaunan

5.2.2011 Espoo Team kasvatti kotivoittoputkensa jo seitsemään otteluun, kun se löylytti naisten SM-sarjakärki Peli-Karhut lauantaina Tapiolan urheilutalolla näytöslukemin 89–64 (39–29). Voitolla Espoo kavensi PeKan sarjajohdon kahteen pisteeseen. Lauantaina voittoihin viilettivät myös Huima, Catz ja HoNsU.

Niina Laaksonen oli taas vireessä, kun Espoo läksytti Peli-Karhuja.

Maiju Bland (os. Pekkarinen) lukeutui Huiman laajaan onnistujakaartiin.

Catz ja Elizaveta Kityzina olivat liikaa ToPolle.

Dionne Pounds puhkoi Keravan puolustusta 32 pisteen edestä. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Espoossa pelatun pelin paras oli emäntien Niina Laaksonen (26/13). Espoo Teamin hyvästä pelivireestä huolehtivat Laaksosen lisäksi Laura Wilson (16/5), Maija Lähde (11/5), Venlakaisa Hölttä (10/8), Anni Mäkitalo (10/3) sekä Mirka Dettmann (9/5).

Ottelun alku oli tasainen. Ensimmäisen jakson jälkeen emännät olivat vain kaksi pistettä edellä. Toisella jaksolla Espoo otti komennon, ja puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen selvässä johdossa. PeKa tuli vielä vahvasti kolmanteen erään, jossa se kavensi emäntien johdon lukemiin 59–47. Espoolaisia ei kuitenkaan ollut enää pysäyttäminen, ja viimeinen jakso kirjattiin kotijoukkueelle 30–17.

PeKan onnistujia olivat Amanda Lassiter (19/9), Krystal Vaughn (12/10) sekä Linda-Lotta Lehtoranta (14/1).

Huiman tehot myrkkyä FoA:lle

Kotonaan pelannut Äänekosken Huima otti suvereenin voiton Forssan Alusta naisten SM-sarjan lauantain pelikierroksella numeroin 83–58 (39–29).

Huiman tuore vahvistus Judie Lomax (14/23) ja FoA:n Judy Wright (20/8) olivat joukkueidensa näkyvimpiä hahmoja.

Huima ei jättänyt mitään arvailujen varaan, vaan napsi jokaisen jakson tyylillä nimiinsä. Emäntien pelaavasta kokoonpanosta puolet pääsi erittäin hyville tehoille, ja vain kaksi pelaajaa jäi ilman pisteitä. Maiju Bland (18/4), Kenya Robinson (14/17), Michele Jones (14/7) ja Susanne Uecker (14) täydensivät Huiman iltapuhteen.

FoA:n Wright oli illan pistekuningatar, mutta joukkueen muilla tähdillä ei kulkenut. Juta Jahilon saldo jäi kymmeneen pisteeseen ja kahteen levypalloon. Lotta Aaltonen (9/3) ja Minna Sten (4/9) eivät hekään yltäneet parhaimpaansa.

Huima on sarjassa neljäntenä, FoA viidentenä.

Catz upotti ToPon

Sarjakakkonen Catz otti naisten SM-sarjan lauantain pelikierroksella selvän voiton Torpan Pojista lukemin 70–52 (31–23). Ottelun parhaassa heittovireessä oli kotijoukkueen Lisa Lee, joka pussitti 24 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa.

Catz voitti jokaisen jakson, eikä missään vaiheessa päästänyt vieraita iskuetäisyydelle. Leen joukkuetovereista kelpotehoille ylsivät Elizaveta Kityzina (15/9), Kaisa Valtakari (9/4), Reetta Piipari (8/4) sekä Kaisa Tuure (7/8).

ToPo:n pelaajista ylivoimaisesti parhaassa iskussa oli D’andra Moss, joka heitteli 19 pistettä ja poimi päälle 14 levypalloa. Helsinkiläisjoukkueesta tehoille pääsivät lisäksi Taru Tuukkanen (12/10), Ellen Nurmi (6/1), Anette Juvonen (6/1) ja Janika Sundström (5/4).

ToPo on sarjassa kuudentena tasapisteillä viidentenä olevan FoA:n kanssa (22).

HoNsU haki rutiinivoiton Keravalta

Vierasjoukkue Jyväskylän HoNsU otti helpontuntuisen voiton Keravan Energia Teamista lauantain kierroksella luvuin 84–74 (41–20).

HoNsU:n Dionne Pounds (32/10) oli kentän tehokkain, ja Keravan Lisa Karcic (21/11) oli tuttuun tyyliin joukkueensa paras.

HoNsU:n onnistujiin lukeutuivat Karcicin lisäksi Titta-Riina Lepistö (18/7), Katja Summala (14/3) sekä Kaisa Lind (8/6).

Energia Teamin pisteistä vastasivat Pounds’n ohella Heidi Kilponen (19/7), Silja Paavola (10/5), Essi Punkkinen (8/4) sekä Maiju Kosunen (8/3).

Naisten SM-sarjan peräpäätä pitävän Keravan Energia Teamin tappiosaldo on tasan 20, kun pelattuja otteluita joukkueelle on kertynyt 21. Sarjataulukossa toiseksi viimeisellä sijalla oleva HoNsU on voittanut kauden kahdestakymmenestä ottelustaan kuusi.

Lisätiedot: Ottelutilastot

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.