Honka putosi Dnipron kyydistä päätöskympillä

10.2.2011 Espoon Honka kärsi koripallon kansainvälisessä VTB United-liigassa kahdeksannen peräkkäisen tappionsa vieraillessaan Ukrainassa. Kotijoukkue Dnipro Dnipropetrovski poistui Meteor-areenan parketilta 86-79 (39-37) -voitto plakkarissaan.

Pekka Salmisen piiskaama Honka taisteli Ukrainassa.

Jamar Wilson pussitti Hongalle 27 pistettä.

Ukrainalaisjoukkueen ratkaisukorit nakutti Steve Burtt. Kuvat: Francois Perthuis ja Dnipro Dnipropetrovski.

Dnipro on voittanut VTB-liigassa kaksi ottelua Hongan kustannuksella. Niistä ensimmäinen päättyi vasta jatkoajan jälkeen Espoossa.

- Kaikki kunnia pelaajilleni. Jaksoimme yrittää vaikeissa olosuhteissa ja viileässä hallissa loppuun asti. Yksi kauden parhaita esityksiä meiltä, kertoi Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.

Burtt tulikuuma ratkaisuhetkillä

 

Honka oli Ukrainassakin voitonsyrjässä kiinni 30 minuuttia, sillä viimeiselle neljännekselle lähdettiin vielä tasatilanteesta 58-58. Sen jälkeen kotijoukkue nykäisi kuitenkin rajulla ranteella. Dnipro hurjasteli päätöskympin kuusi ensimmäistä minuuttia muutaman kovan kolmen pisteen heiton vauhdittamana jäätävästi 19-5.

- Burttin (Steven) käsi kävi kuumana neljänneksen alussa. Olimme vähän väsähtäneitä ja Burtt käytti sen häikäilemättä hyväkseen, totesi Salminen.

Hyvin taistellut Honka nousi aivan lopussa vielä viiden pisteen päähän, mutta se oli sittenkin auttamattomasti jo liian myöhäistä. Dniprolle oli tarjottu liikaa siimaa, eikä Denys Zhuravlovin luotsaama, laveammalla rintamalla tuhojaan tehnyt ryhmä jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

Wilson kentän pistekuningas

 

Hongan hahmo ja samalla koko ottelun tehomies oli 27 pistettä tehnyt, viisi levypalloa poiminut ja neljä koriin johtanutta syöttöä tarjoillut Jamar Wilson. Hongan pelintekijä teki lähes täysosumatyötä kolmoskaaren ja vapaaheittoviivan takaa, mutta kakkoset olivat tällä kertaa käsiviidakossa täyttä tuskaa: 4/15. Wilsonille parasta taustatukea tarjosivat John Williamson (18/8), Tuomas Iisalo (16/4) ja Corey Belser (8/19).

Dnipron odotetuksi ykköseksi kohosi sen tähtipelaaja Burtt (17/4), joka täydensi iltapuhteen peräti seitsemällä syötöllä. Aaron Pettway (12/6), Ivan Bilytskyi (12/1) ja ratkaisuhetkillä terävää jälkeä tehnyt Stanislav Tymofeyenko (10/9) olivat voittajien muut kaksinumeroisille lukemille yltäneet pelimiehet.

Ottelun avauspuolisko oli Hongalta karmeaa ja kaksijakoista heittopeliä. Vieraiden 30 pelitilanneheitosta vain kuusi lävisti renkaan. Dnipro, joka ei sekään osumatarkkuudellaan häikäissyt, pysyi kuitenkin kurissa, kun Honka sivalsi 20 vapaaheitostaan 17 sisään.

- Isoa vastustajaa vastaan ja tällaisissa stadion-olosuhteissa on aina vaikeampaa onnistua heittopelissä. Pyrimme ajamaan korille, mikä kuvastui saamissamme vapaaheitoissa. Tällä tasolla ei vieraissa voiteta hyppyheitoilla, sivalsi Salminen.

TsSKA Moskova Hongan vieraaksi

 

Hongalla on jäljellä VTB-liigassa vielä kaksi ottelua, joissa vastus on molemmissa kovimmasta mahdollisesta päästä. Honka kohtaa maaliskuussa venäläisseurat TsSKA Moskovan ja Unics Kazanin, jotka ovat jo varmistaneet jatkopaikkansa Final Four-loppuhuipennukseen.

Liigan mestaruutta puolustava legendaarinen TsSKA saapuu Espooseen ja Barona Areenalle 9. maaliskuuta. Honka kohtaa Unicsin seuraavan viikon keskiviikkona Kazanissa.

Kotimaisille kentille kiireinen Honka palaa jo tulevana lauantaina, jolloin se matkustaa Kouvojen pakeille Kouvolaan. Korisliigan pudotuspelien kotiedusta tiukasti taistelevan Hongan ja Kouvojen keskinäiset voitot ovat tältä kaudelta espoolaisten hyväksi 2-1.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia