HoNsU nousi lopussa FoA:n ohi

12.2.2011 Jyväskyläläinen HoNsU nousi kymmenen pisteen takaa-ajoasemasta naisten SM-sarjan lauantain kierrokselta ja päihitti Forssan Alun 79-76 (35-49). Illan muut voittajat olivat Keravaa ryöpytellyt PeKa ja Huiman murskannut Catz.

Dionne Pounds säkitti 35 pistettä HoNsUn kaataessa loppuhetkillä Forssan Alun.

Krystal Vaughn mätti lukemat 35/22 Keravalla.

Vilma Kesäsen Catzilla oli helppo iltapuhde Huimaa vastaan. Kuvat: Kai Kilappa ja Francois Perthuis.

HoNsU oli kymmenen pistettä tappiolla (64-74) ottelussaan Forssan Alkua vastaan vain kuusi minuuttia ennen loppua. Joukkue nousi ensimmäisen kerran johtoon pari minuuttia ennen loppua, kun Dionne Pounds onnistui kolmen pisteen heitossaan (75–74). Viimeinen neljännes kirjattiin kotijoukkueelle lopulta pistein 24–11.

Pounds oli ottelun tehokkain 35 pisteellään. Kuudessa viimeksi pelaamassaan ottelussa hän on ylittänyt 30 pisteen rajan neljä kertaa. Poundsin kauden piste-ennätys 36 syntyi ToPoa vastaan noin kuukausi sitten. Forssa-ottelussa hänelle kirjattiin lisäksi kolme levypalloa ja kolme koriin johtanutta syöttöä. Vapaaheitot onnistuivat sataprosenttisesti (14/14).

FoA:n tehopelaaja oli Minna Sten, joka teki 24 pistettä hyvällä tarkkuudella: kakkoset 10/11 ja vapaaheitot 4/5. Levypalloja hän napsi 12. Kira Kojola upotti kauden piste-ennätyksensä (10), ja toisen ottelunsa FoA:ssa pelannut virolainen Heila Rosenfeldt heitti yhdeksän pistettä.

Sarjataulukkoon ottelun lopputulos ei vaikuttanut: FoA on kuudentena (22 pistettä) ja HoNsU seitsemäntenä (14). Tasan kuukauden kuluttua alkaviin pudotuspeleihin pääsee runkosarjan kuusi parasta.

PeKan Vaughn hallitsi parkettia Keravalla

Kotijoukkue Keravan Energia Team jäi vieraaksi saapuneen Kotkan Peli-Karhujen jalkoihin naisten SM-sarjan lauantain pelikierroksella lukemin 77–54 (36–33). PeKan amerikkalainen tähtisentteri Krystal Vaughn nuiji tauluun huipputehot 35/22.

Peli-Karhut piti tukevan otteensa sarjan kakkospaikasta hakemalla täydet pisteet keravalaisten kustannuksella. PeKa vei ensimmäisen jakson selvästi 23–11, mutta Kerava löysi lisävaihteen heti toiselle jaksolle, jonka se voitti 22–13. PeKa keräsi itsensä puoliajalla ja pelasi kaksi viimeistä jaksoa takuuvarmaa, dominoivaa koripalloa, mikä takasi selvän voiton.

Keravan tehonainen Lisa Karcic keräsi 19 pistettä ja 13 levypalloa ennen virhetilinsä täyttymistä. Keravan toiseksi tehokkain oli laituri Evianna Sipilä (10/6). PeKasta onnistuivat hyvin myös Amanda Lassiter (6/12), Linda-Lotta Lehtoranta (10) sekä Anissa Pounds (8/4).

Catz murskasi vierailevan Huiman

Lappeenrannan Catz otti käsittämättömän ylivoimaisen kotivoiton Äänekosken huimasta naisten SM-sarjan lauantai-illan kamppailussa numeroin 79–40 (57–42). Catzin Elizaveta Kityzina oli yllättäen koko pelin tehokkain pussittamalla 14 pistettä ja ottamalla kymmenen levypalloa.

Kahdeksalla kenttäpelaajalla Catzin kymmentä vastaan kamppaillut Huima oli koko pelin altavastaajana. Voittajajoukkueesta pisteiden makuun pääsi peräti yhdeksän pelaajaa, Huimastakin viisi. Kityzinan jälkeen Catzin parhaat olivat Hanna Vapamaa (11/3), Vilma Kesänen (11/3), Kaisa Tuure (10/8) sekä Lisa Lee (9/6).

Huiman tehokkain oli Judie Lomax, joka heitteli kymmenen pistettä ja kahmi saman verran levypalloja. Michele Jones kirjautti kahdeksan pistettä ja kymmenen levypalloa, Maiju Bland pussitti kymmenen ja kahmi yhden levyrin. Kenya Robinson heitteli yhdeksän pistettä ja otti lisäksi seitsemän levypalloa.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.