Muurinen rankaisi Braunschweigia 20 pisteellä

20.2.2011 21:20 Kimmo Muurinen nakutti sunnuntaina kauden piste-ennätyksensä, 20, kun Frankfurt Skyliners puristi Saksan Bundesliigan viikonloppukierroksella 67-68 (32-32)-nitrovoiton kotijoukkue Braunschweigista. Tuukka Kotti ja Gerald Lee jr. puolestaan isännöivät ilmatilaa korin alla Italian kakkosliiga LegaDuen sunnuntain kierroksella.

Braunschweig sai tuta Kimmo Muurisen kovuuden sunnuntaina.

Gerald Lee jr.:n korinaluspelote oli liikaa Casalpusterlengolle.

Tuukka Kotin kouriin tarttui 13 levypalloa San Severo-ottelussa.

Samuel Haanpään Palencian voittoputki katkesi. Kuvat: Ville Vuorinen, Tomi Kaminen ja Francois Perthuis.

Gordon Herbertin valmentama Skyliners kävi sunnuntain ottelun avausjaksolla parhaimmillaan yhdeksän pisteen karkumatkalla, mutta takelteli joukkuehyökkäyksessään seuraavan kolmen jakson ajan Braunschweigin joukkuepuolustuksen syövereissä. Skylinersin ainoa läpi ottelun tasonsa pitänyt pelaaja oli Muurinen, joka nakutteli pisteitä sekä läheltä että kaukaa hyvillä tarkkuuksilla.

Braunschweig johti ottelun päätösjaksoa parhaimmillaan kuudella pisteellä, mutta ei pystynyt pitämään johtoaan loppuun asti. Muurinen toi tippauksellaan Skylinersin pisteen päähän, 66-65, joukkueensa toiseksi viimeisessä hyökkäyksessä, mutta joutui jättämään seuraavaksi kentän viidennen virheensä johdosta. Ottelun ratkaisi Skylinersin tehotakamies DaShaun Wood, joka ajoi neljä sekuntia ennen loppua röyhkeästi puolustajastaan ohi ja upotti kakkosensa lisäksi bonusvapaaheiton sisään. Skyliners lähti kotimatkalle 67-68 (32-32)-voitto matkassaan.

Muurinen pelasi Braunschweigia vastaan 32 minuuttia ja nakutti kauden ennätyspisteensä, 20 (kakkoset 6/11, kolmoset 2/3, vapaaheitot 2/2). Ennen virhetilinsä täyttymistä Muurinen noukki myös viisi levypalloa ja menetti pallon kahdesti. Carl Lindbom pelasi neljä minuuttia ottelun avausjaksolla keräten tilastorivilleen yhden kolmen pisteen heittoyrityksen ja yhden virheen.

Braunschweigin tehomies oli 25 pistettä upottanut LaMarr Green. Muurista tukivat Skylinersin puolelta DaShaun Wood (17/4/5 syöttöä) ja Jimmy McKinney (16/4).

Skyliners jatkaa tukevasti Bundesliigan toisella sijalla 17 voitolla ja kuudella tappiolla. Muurinen on viimeistellyt joukkueelleen 8,7 pistettä ja 4,4 levypalloa 22,5 minuutissa ottelua kohden.

Lee hurjana korin alla

Gerald Lee jr. pelasi huikean ottelun, kun Snaidero Udine kukisti Italian kakkosliiga LegaDuessa Casalpusterlengon pistein 81-67 (43-39).

Casalpusterlengo sinnitteli Paul Marigneyn (19/2/5 syöttöä) ja Ruben Boykinin (18/11) ratkaisuilla Udinen tuntumassa, mutta kaatui lopulta pallonmenetyksiin, joita joukkueelle merkittiin hulppeat 23.

208-senttinen Lee urakoi kentällä 35 minuuttia nakuttaen hyvin tarkkuuksin 15 pistettä (kakkoset 6/10, kolmoset 3/3), repien 12 levypalloa ja torjuen huikeat neljä vastustajan heittoyritystä. Lee täydensi iltapuhdettaan myös kahdella korisyötöllä ja kahdella riistolla kolmen pallonmenetyksen ja neljän virheen vastapainoksi.

Lee muodosti Udinen vahvan kolmikon Clint Harrisonin (23/10/6 riistoa) ja Donte Mathisin (21/6/5 riistoa) kanssa. Udine on voittanut 21 ottelustaan 15 ja jatkaa LegaDuen jaetulla toisella sijalla Casalen kanssa.

Leen keskiarvot kuluvalta kaudelta ovat 14,8 pistettä, 5,9 levypalloa ja 1,5 riistoa 27,9 minuutissa ottelua kohden.

Kotti kahmi levypalloja

Tuukka Kotin Naturhouse Ferraran taistelu pudotuspelipaikasta jatkoi voitokkaasti, kun joukkue päihitti sunnuntaina LegaDuen häntäpään joukkueisiin kuuluvan San Severon selkein lukemin 80-61 (36-24).

San Severo jyräsi avausjakson päätteeksi kahdeksan pisteen johtoon, mutta sai toisen kymmenminuuttisen aikana aikaiseksi vaivaiset viisi pistettä Ferraran esittäessä erinomaista puolustustyöskentelyä. Toisella puoliajalla Ferrara keskittyi pitämään San Severon turvallisesti selkänsä takana.

Ferraran avausviisikon sentterinä kentälle saapunut Kotti nosteli 26 minuutissa yhdeksän pistettä (kakkoset 4/9, vapaaheitot 1/4) ja kaapi muhkeat 13 levypalloa. Kotille merkittiin myös kaksi pallonriistoa, yksi syöttö, kaksi menetystä ja kolme virhettä.

Ferrara jakaa LegaDuen sijat 11.-13. Casalpusterlengon ja Veronan kanssa. Joukkueet ovat voittaneet 21 ottelustaan yhdeksän. Viimeisellä pudotuspelisijalla majaileva Imola on voittanut kaksi ottelua enemmän.

Kotti on urakoinut kausikeskiarvoikseen 11,3 pistettä, 6,7 levypalloa ja 1,7 riistoa ottelua kohden.

Haanpään Palencian voittoputki katkesi

Samuel Haanpään Palencian kolmen ottelun voittoputki Espanjan kakkosliiga Adecco Orossa katkesi sunnuntaina, kun Lleida haki vieraspisteet Palenciasta lukemin 75-81 (39-56).

Ottelu ratkesi ensimmäisellä puoliajalla, kun Palencia ei saanut vierailijastaan pienintäkään otetta puolustuspäässä. Palencia palasi tauolta motivoituneena ja salli Lleidalle ainoastaan 35 pistettä toisella puoliajalla, mutta ei silti kyennyt enää pelaamaan ottelun voitosta.

Haanpää upotti 28 minuutissa 12 pistettä (kakkoset 2/4, kolmoset 2/6, vapaaheitot 2/2), kaapi kaksi levypalloa, menetti pallon kerran ja rikkoi vastustajaa kolmasti. Palencian tehokkain oli Carles Bravo Mateu (18/8/3 syöttöä), ja Lleidan ykköstykit olivat Alhaji Mohamned (20/3/3 riistoa) ja Mildon Ray Ambres (18/9).

Palencia jatkaa Adecco Oron jaetulla 14.-16. sijalla Alcazarin ja Tarragonan kanssa. Joukkueet ovat voittaneet 24 ottelustaan kahdeksan. Haanpää on viimeistellyt pelaamassaan 12 ottelussa 7,2 pistettä ja 2,8 levypalloa 20,2 minuutissa ottelua kohden.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.