Koposen Bolognan puolustus ruhjoi Casertan

27.2.2011 Petteri Koposen Virtus Bolognan puolustuspeli on alkanut loksahdella uomiinsa. Sunnuntaina Bologna haki toisen perättäisen voittonsa Italian Serie A:ssa pitämällä Pepsi Casertan 61 pisteessä. Koponen nakkeli voitossa yhdeksän pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä.

Petteri Koposen puolustuspeli ja pelinjohto olivat rautaa Casertaa vastaan.

Teemu Rannikko nakutti 10 pistettä Brindisiä vastaan.

Kimmo Muurisen Frankfurt Skyliners peittosi Artland Dragonsin. Kuvat: Ville Vuorinen ja Tomi Kaminen.

Viikon takaisessa ottelussa Scavolini Pesaron 70 pisteeseen puolustanut Virtus Bologna jatkoi erinomaista puolustuspeliään sunnuntaina kotikentällään Pepsi Casertaa vastaan. Takaa-ajona edenneessä ottelussa Caserta onnistui kuromaan Bolognan kymmenen pisteen karkumatkat moneen otteeseen yhteen heittoon, mutta ei pystynyt kääntämään ottelua voitokseen. Päätösjaksolla Virtuksen Viktor Sanikidze ja Kennedy Winston johdattivat hyökkäyspään onnistumisillaan Bolognan 69-61 (37-33)-voittoon.

Bolognan joukkuepuolustus oli ottelussa betonia. Caserta upotti kahden pisteen heittonsa koriin 37,5% ja kolmosensa 25,0% tarkkuudella. Casertan ainoa tasainen onnistuja oli NBA-veteraani Jumaine Jones (20/7/4 riistoa). Kortensa kekoon kantoi Petteri Koponen, jonka varjostama Casertan avauspelinrakentaja Fabio Di Bella heitti yhdestätoista pelitilanneheitostaan vain yhden sisään.

Koponen kuului joukkueensa parhaimmistoon myös hyökkäyspäässä. Koponen nakutti yhdeksän pistettä (kakkoset 3/5, kolmoset 1/5), sieppasi kolme levypalloa ja jakoi komeat viisi koriin johtanutta syöttöä. Koposelle merkittiin myös yksi heitontorjunta, yksi virhe sekä +/- -tilastossa kiitettävä +7.

Bolognan tehomies oli 24-vuotias georgialaislaituri Viktor Sanikidze (16/14). Koposen ja Sanikidzen lisäksi Bolognan tehokkaimmat olivat Jared Homan (14/7) ja Kennedy Winston (11/7/3 riistoa).

Bologna jakaa Serie A:n neljännen sijan Air Avellinon kanssa. Joukkueet ovat voittaneet 11 ja hävinneet yhdeksän ottelua.

Rannikolla kymmenen pisteen ilta

Teemu Rannikko oli pelipäällä sunnuntaina, kun Cimberio Varese kohtasi Serie A:ssa liiganousija Enel Brindisin. Rannikon hyvästä pelivireestä huolimatta Brindisi hurjasteli toisen puoliajan pistetehtailunsa ansiosta 96-79 (39-38)-voittoon.

Ottelu pysyi tasaisena aina kolmannen jakson puoleenväliin, jolloin Brindisi johti numeroissa 47-46. Kotijoukkueen ranskalaislaituri Hervé Touré johdatti kuitenkin kahdeksalla lähes perättäisellä pisteellään Brindisin 63-54-johtoon jakson päätteeksi. Päätösjaksolla tahtipuikon tarrasi NBA-kentilläkin viilettänyt Yakhouba Diawara, joka runnoi kymmenessä peliminuutissa 13 pistettä.

Rannikko aloitti ottelun Varesen pelintekijänä ja ehti heittää 10 pistettä (kakkoset 2/2, kolmoset 2/3), kaapata kaksi levypalloa, jakaa kaksi syöttöä, riistää pallon kerran ja menettää kahdesti ennen virhetilinsä täyttymistä. Varesen tehokkain oli Diego Fajardo (19/2), ja Brindisin karkumatkaa tahdittivat Yakhouba Diawara (24/1/4 riistoa), Hervé Touré (20/8/3 riistoa) ja Anthony Roberson (19/7/3 riistoa).

Varese jakaa Serie A:n 13. sijan Angelico Biellan kanssa. Joukkueet ovat voittaneet 20 ottelustaan kahdeksan. Liigajumbo Teramo on voittanut viisi ottelua ja toiseksi viimeisellä sijalla majaileva Brindisi kuusi.

Wood kannatteli Skylinersin voittoon

Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners sai Saksan Bundesliigan sunnuntain kierroksella hyvän vastuksen liiganelonen Artland Dragonsista. Ottelu eteni avauspuoliskolla tasaisissa merkeissä, mutta Skylinersin takamiestähti DaShaun Wood kannatteli toisella puoliajalla joukkueensa vastaansanomattomaan 83-72 (44-39)-voittoon.

185-senttinen, 25-vuotias Wood mätti 29 pistettä, jakoi yhdeksän korisyöttöä, tarrasi viisi levypalloa ja riisti pallon neljästi Dragonsin puolustuksen ollessa täysin aseeton häntä vastaan. Woodin syötöistä nauttivat erityisesti Quantez Robertson (18/7/3 riistoa) ja Roger Powell (13/5).

Skylinersin suomalaiskaksikosta Kimmo Muurinen kuului joukkueen avaukseen ja ehti nakuttaa 24 minuutissa kahdeksan pistettä (kakkoset 4/8) ennen virhetilinsä täyttymistä. Muurinen nappasi myös neljä levypalloa. Carl Lindbom kuului Skylinersin kokoonpanoon, mutta ei pelannut.

Dragonsin tehokkain oli Tyrese Rice (19/4/4 syöttöä).

Skyliners pysyy tukevasti Bundesliigan toisella sijalla 18 voitolla ja kuudella tappiolla.

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia