Hickey ja Kataja uudet ToPo-pelaajat

13.5.2005 Ensi kaudella koripallon Sparliigaa pelaavalla helsinkiläisjoukkue ToPolla on koossa kolmetoista pelaajasopimusta. Uusina miehinä ToPon tähtipaidassa nähdään suomalaisyleisölle tutut Jukka Kataja sekä amerikkalaisvahvistus Phil Hickey. Hankintojensa lisäksi ToPo on solminut liudan jatkopestejä sekä vahvistanut valmennusryhmäänsä.

Viime kauden miehistöstä Jussi Airas (sopimusaika 2005-06), Harri Hohteri (2005-06), Jarkko Kyllönen (2005-08), Tero Laitinen (2005-08), Turo Lehtonen (2005-08), Vesa Linturi (2005-08), Timo Parviainen (2005-07), Panu Pursiainen (2005-08), Ville Tuominen (2005-08), Maurizio Pratesi (2005-07) ja Panu Vertio (2005-08) ovat solmineet jatkosopimukset ToPon kanssa. 

ToPo on tehnyt pelaajien kanssa mahdollisimman pitkiä sopimuksia, joilla se pyrkii luomaan pohjaa pitkäjänteiselle toiminnalle ja antaa myös valmennustiimille paremmat eväät ToPon joukkueen kehittämiseen. Rinkiinsä ToPo on kaavaillut tulevalla kaudella 15-16 pelaajaa. Joukkue hakee ulkomaalaisvahvistusta. Ensimmäinen testattava on Arkansas Staten pistepyssy J.J. Montgomery. 23-vuotias amerikkalainen saapuu ToPon testiin jo parin viikon päästä. Loput pelaajat valitaan kesän harjoittelurinkiin mahtuvista pelaajista.   

Niinikään 23-vuotias maajoukkuelaituri Jukka Kataja siirtyy ToPoon 1+1-vuotisella sopimuksella korisliigasta tippuneesta Salon Vilppaasta. 28-vuotiaan Phil Hickeyn ToPo nappasi puolestaan naapuriseura Pussihukista. 120-kiloiselle kolossille tuleva kausi on jo kuudes Suomessa. Kaikki aikaisemmat kaudet mies on viettänyt Pussihukissa.

197-senttinen Kataja tehtaili kuluneella kaudella Sparliigan runkosarjassa 14,3 pistettä ja 6,2 levypalloa ottelua kohden. 211-senttinen Hickey nakutti puolestaan tilastoikseen 17,1 pistettä, 8,9 levypalloa ja 1,14 torjuntaa ottelua kohden.

- Katajan ja Hickeyn nimet olivat papereissamme koko ajan isolla. Kataja oli ykkösvaihtoehto kovan profiilin suomalaisvahvistukseksi ja Hickey sentteriksi. Saimme mitä halusimme, kertoi ToPon toiminnanjohtaja Aleksi Valavuori.

ToPo-luotsi Pekka Salminen sai Katajan ja Hickeyn myötä rutkasti lisää kaipaamaansa talenttia joukkueeseen. Urheilullinen Kataja on vauhtiin päästessään vaikea pysäytettävä. Kataja pystyy pelaamaan hyökkäyspäässä useaa eri paikkaa ja puolustuspäässä liimaamaan niin pieniä kuin isojakin miehiä. Hickey taas on lähes kivitalon kokoisena mahdoton siirreltävä korin läheisyydessä. 

- Olemme aikaisemminkin työskennelleet Hickeyn kanssa. Miehestä minulla on pelkkää hyvää sanottavaa. Ihmisenä ja persoonana loistava, todellinen joukkuepelaaja ja hänen pelikyvyt tietävät kaikki. Yksi vastaan yksi -pelissä Hickey on lähes mahdoton pysäytettävä. Katajan tulon koen henkilökohtaisesti superjuttuna. Kataja on vasta raapaissut potentiaaliaan ja on yksi suurista tulevaisuuden pelaajista. Olen maajoukkueen parissa nähnyt mihin mies parhaimmillaan pystyy ja uskon että saamme Katajasta jatkossa parhaat tehot irti, kertoi Suomeen muutaman Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen kotiutunut Salminen. 

Myös valmennustiimi vahvistui 

Viime kaudella ToPon päävalmentajana toiminut Timo Nieminen jatkaa valmennustiimissä myös tulevalla kaudella. Nieminen toimii ToPon valmennustiimissä päävalmentajaksi hankitun Pekka Salmisen kanssa. 

Tuleva kausi tuo tullessaan 44 runkosarjapeliä ja rasitus tulee olemaan aikaisempaa rajumpi. ToPo on jo aloittanut harjoittelun tulevaa kautta silmällä pitäen ja etenkin fysiikkapuoleen seura on satsannut. Joukkueen fysiikkavalmennuksesta vastaa Qatarista Suomeen saapuva Mika Järvinen. Järvinen on aikaisemminkin toiminut koripallojoukkueitten fysiikkavalmentajana, jonka lisäksi hän on toiminut mm. kymmenottelija Aki Heikkisen henkilökohtaisen valmentajana.

Urheilullisten tavoitteidensa ohella ToPo pyrkii myös nostattamaan buumia Helsinkiin ja täyttämään Töölön Kisahallin lehterit. Viime kaudella ToPo kasvatti yleisömääriään yli 300 prosentilla. Muitakin positiivisia signaaleja löytyy. Koripallo on lajina yksi maailman suurimmista. Suomessa koripallo on toiseksi seuratuin talvipalloilulaji heti jääkiekon jälkeen ja Sparliigan yleisömäärät ovat vahvassa nosteessa.  

- ToPon ja Helsingin paluu on omiaan nostamaan suomalaisen huippukoripallon kovasti janoamaa julkisuutta. Stadilainen huippukoris sai ToPon myötä taas hyvin rasvatut ketjut polkupyörään. Nyt on aika nostaa esiin uusia klingoja ja rauramoita. Kuten Henrik Dettmankin osuvasti kolumnissaan sanoi: Nyt on taas paikka kunnon taistelulle ja vastakkainasettelulle. Stadilaiset ja maalaiset iskevät vuosien tauon jälkeen jälleen yhteen ja se on herkkua se, täräytteli Valavuori. 



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/
 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia