Korihaille kotietu tuloillaan ensi kertaa 24 vuoteen

9.3.2011 21:52 Uudenkaupungin Korihait on hankkimassa Korisliigan pudotuspeleihin kotietua ensi kertaa 24 vuoteen. Korihait tarrautui tukevasti runkosarjan neljänteen sijaan voitettuaan keskiviikon kotipelissään Namika Lahden 90-81 (47-32). Keskiviikkona voittoihin ylsivät myös Kauhajoen Karhu, Torpan Pojat ja Kouvot.

Lawrence Wrightin Korihait on vahvasti kiinni puolivälierien kotiedussa.

Vesa Mäkäläinen ja Karhu liitelivät voittoon Kotkassa.

ToPon LaVell Blanchard pyöritti Lappeenrantaa 30 pisteen edestä.

B.A. Walker ja Kouvot tekivät voitokkaan vierailun Porvooseen. Kuvat: Francois Perthuis & Matti Koskinen.

Korihait voi menettää neljännen sijansa vain, jos se häviää kaikki neljä viimeistä runkosarjapeliään ja Espoon Honka voittaa loput neljä peliään.

Viimeksi keväällä 1987 kotiedun silloisessa SM-sarjassa ottanut Korihait on kunnostautunut kovana kotijoukkueena. Vain kaksi kotipeliä tällä kaudella hävinnyt Korihait hallitsi keskiviikonkin peliä ja karkasi jo ennen puoliväliä 20 pisteen johtoon. Lahtelaiset punnertautuivat silti sekä kolmannella että neljännellä jaksolla muutaman kerran neljän pisteen päähän.

- Ensimmäisellä puoliskolla pelitempomme pysyi korkealla ja pääsimme juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Tauon jälkeen intensiteettimme laski ja lähdimme vastustajan kävelyvauhtiin. Lahti myös heitti hyvin emmekä päässeet vastaiskuihin, kun jouduimme useimmiten ottamaan pallon korisukasta, totesi Korihaiden valmentaja Tom Westerholm.

Lawrence Wright teki Korihaille 22 pistettä ja James Reaves 14.

Ilman jalkavammaista Roope Suoniota pelanneen Namikan tehosta vastasivat Ryan Ayers 29:llä ja Anthony Vereen 23 pisteellä.

Karhu yllätti KTP:n

Kovia vierasvoittoja viime viikkoina hakenut Kauhajoen Karhu yllätti nyt KTP-Basketin Kotkassa 94-90 (56-48) -tuloksella.

Karhu johti tasaista peliä suurimman osan ajasta, mutta KTP kipusi ohi viimeisellä jaksolla ja johti vielä kolme minuuttia ennen loppua. Karhu ratkaisi voiton vietyään viimeiset puolitoista minuuttia 5-1.

Vesa Mäkäläinen teki Karhulle 23 pistettä ja Aleksi Huuskonen 20. Jeremiah Wood keräsi 16 pisteen lisäksi 14 levypalloa.

Jerald Fields heitti KTP:lle 22 ja Clifton Jones 16 pistettä.

ToPo menossa pudotuspeleihin

Torpan Pojat vahvisti asemiaan kamppailussa viimeisestä pudotuspelipaikasta haettuaan 87-75 (35-26) -voiton Lappeenrannan NMKY:stä.

ToPo on nyt viimeisellä pudotuspelipaikalla kaksi voittoa Namika Lahtea edellä, kun runkosarjasta on neljä kierrosta jäljellä.

ToPo johti Lappeenrannassa koko pelin ja kasvatti johtonsa suurimmillaan kolmannella jaksolla 16 pisteeseen. LrNMKY pääsi tuon jälkeen kaventamaan eron tiukimmillaan neljään pisteeseen.

LaVell Blanchard kunnostautui ToPosta 30 pisteen edestä. Frank Richards ja Tyray Pearson tekivät 13 pistettä mieheen.

LrNMKY:stä James Lewis viimeisteli 19 ja Malik Moore sekä HL Coleman 13 pistettä.

Kouvoille vaihteeksi voitto

Kuudesta edellispelistään vain yhden voittanut Kouvot varmisti lopullisesti pudotuspelipaikkansa haettuaan Porvoosta pisteet Tarmolta 77-61 (49-29) -tuloksella.

Koko pelin ajan johtoa pitänyt Kouvot pudotti Tarmon lopullisesti jo kolmannen jakson alussa, kun vierasjohto kasvoi 23 pisteeseen.

B.A. Walker heitti Kouvoille 29 pistettä ja Ville Kaunisto 18.

Tarmosta pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain Jerrah Young 16:lla ja Jonathan Heard 13 pinnalla.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.