Honka pisti TsSKA:n ahtaalle

9.3.2011 22:57 Espoon Hongasta ei ollut upeasta taistelusta ja peliesityksestä huolimatta ihmeen tekijäksi koripallon VTB United-liigan viimeisessä kotiottelussaan Moskovan TsSKA vastaan. Honka härnäsi ja haastoi 3512 katsojan edessä parhaansa mukaan venäläisjättiläistä, joka puristi Barona Areenalla lopulta voittoon numeroin 66-59 (12-19, 12-14, 16-11, 20-22).

Hongan John Williamson nautti fyysisestä TsSKA-pelistä.

J.R. Holdenin johtama TsSKA nousi päätösjaksolla irtiottoon sitkeistä isännistään.

Tuomas Iisalo ja kumppanit päättävät VTB-savottansa visiitillä Kazaniin. Kuvat: Francois Perthuis & FIBA Europe / Ciamillo-Castoria.

- Onnittelut Hongalle. Kotijoukkue pelasi erittäin hyvän ottelun tappiosta huolimatta, kehaisi TsSKA:n peräsimessä ensimmäisen voittonsa napannut päävalmentaja Jonas Kazlauskas.

Ottelun alkuminuutit vaikuttivat siltä, että palloa terävästi ja taitavasti korin alle liikutellut vierasjoukkue painelee menojaan.

Se oli sittenkin pelkkää harhaa, sillä aggressiivisesti puolustanut Honka ei antanut missään vaiheessa piiruakaan periksi.

- En olisi uskonut vielä viikko sitten, että minua harmittaa tappio TsSKA:lle, muotoili Hongan päävalmentaja Pekka Salminen hienon koripalloillan annin.

Hongan parhaat hetket osuivat kolmannelle neljännekselle, jolloin se määräsi tahdin siirtoparketilla.

Ottelua oli pelaamatta enää vajaat 12 minuuttia, kun Jukka Matinen (8/5) tarjoili ja Samuli Vanttaja (5/1) latasivat pelin tasoihin: 39-39.

TsSKA vei kuitenkin kolmannen neljänneksen lopun ja viimeisen alun 9-0, mikä riitti loppuun asti. Moskovalaisten voiton sai kunnian sinetöidä Sergey Bykov (8/0) vapaaheittoviivalta.

- Voittomme tuli tänään kokemuksen ja materiaalin turvin. Meillä riitti ongelmia koko ottelun ajan. Tänään ei nähty tosiaankaan parasta TsSKA:ta, totesi Kazlauskas.

”Oikea suunta oikeaan aikaan” 

Toistaiseksi parasta Honkaa sen sijaan nähtiin.

- Olemme alisuorittaneet viime aikoina. Nyt suunta on oikea juuri oikeaan aikaan. Olen kaiken kaikkiaan todella tyytyväinen tähän esitykseen. Meillä oli loistava asenne puolustuksessa ja saimme pallon hyökkäyksessä oikeille miehille, painotti Salminen.

Kentän kovin pistemies oli rajuilla donkeillaan yleisöä huudattanut Hongan John Williamson (17/11).

- Mahtava koripallo-ottelu. Tässä pelissä oli sitä fyysisyyttä, josta minä pidän. Otimme tänään ison askeleen varsinkin puolustuksessa ja osoitimme potentiaalimme Korisligaan playoff-pelejä ajatellen, pudotteli Williamson.

Williamsonille parasta taustukea tehojen valossa tarjosivat Jamar Wilson (16/9) ja Corey Belser (10/8). Matisen tavoin terävästi puolustanut Tuomas Iisalo heitti kolme pistettä ja noukki viisi levypalloa.

Vieraista neljä miestä ylsi kaksinumeroisille lukemille. Heistä ykkönen oli kivitalonkokoinen Dmitriy Sokolov (12/8). Nikita Kurbanov kokosi saldon 10/9, Matjaz Smodis 10/8 ja Alexey Shved 10/2. JR Holden jäi tällä kertaa kuuteen ja Trajan Langdon neljään pisteeseen.

Hongan VTB-urakka umpeutuu Kazanissa 

A-lohkon perää voitoitta pitävällä Hongalla on jäljellä VTB-liigasta vielä yksi ottelu, jossa vastus on yhtä kova kuin TsSKA:kin.

Honka matkustaa ensi keskiviikkona Unicsin vieraaksi Kazaniin. Unics on toistaiseksi ainoa joukkue, joka on pystynyt peittoamaan TsSKA:n kuluvalla VTB-kaudella.

Viime keväänä finaaliin yltänyt Unics varmisti TsSKA:n tavoin jo kaksi kierrosta sitten paikkansa VTB-liigan neljän parhaan joukkueen loppuhuipennukseen.

B-lohkossa kahdessa jatkopaikassa ovat kiinni venäläinen Himki ja liettualainen Zalgiris Kaunas.

Asiat

 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

8.4.2024 13:16 Seurauutinen

Seurauutisia #84: Koripalloperheessä uusia Tähtiseura-tunnustuksia

Raholan Pyrkivälle ja Äänekosken Huimalle myönnettiin maaliskuussa lasten ja nuorten Tähtiseura-status osoituksena laadukkaasti toteutetusta seuratoiminnasta. Tähtimerkin saaneita seuroja on nyt kaikkiaan 16.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

Peli-Karhut on 17-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestari 2024

17-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestaruus ratkesi Karhulan Liikuntahallissa, kun Peli-Karhut pääsi tuulettamaan kultamitalia. Poikien puolella HNMKY I tasoitti loppuottelut tasatilanteeseen 1-1 KTP:tä vastaan.

6.4.2024 23:00 Pääjuttu

BC Nokialle kolmas perättäinen Suomen mestaruus pyörätuolikoripallossa

Tehokas ensimmäinen neljännes petasi keltapaidoille hyvän etumatkan, joka piti loppuun saakka ja varmisti mestaruuspystin pysymisen Nokialla.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia