Kotti väkevällä pelipäällä Italiassa

20.3.2011 Tuukka Kotti mässäili Italian LegaDuen sunnuntaikierroksella huikean 23 pisteen ja 10 levypallon iltapuhteen Ferraran kohdatessa vieraskentällä Sigma Barcellonan. Kotin huippuvireestä huolimatta Barcellona haki kotikentältään 86-82 (35-37)-voiton.

Tuukka Kotti keräsi sunnuntaina komean saldon: 23/10.

Virhevaikeudet piinasivat "Junnu" Leetä.

Shawn Huffin Forlin lyhyt voittoputki katkesi.

Kimmo Muurisen Skyliners joutui puolustuskannalle kotonaan.

Sasu Salin heitti ensimmäiset pisteensä Slovenian liigassa. Kuvat: Tomi Kaminen, Ville Vuorinen ja Tytti Nuoramo.

Tasainen ottelu ratkesi Barcellonalle vasta päätösjaksolla, kun Ferraran puolustus ei saanut kotijoukkueen amerikkalaislaituri Michael Hicksiä kuriin. Hicks pommitti kaikkiaan 30 pistettä Barcellonan hakiessa Ferrarasta neljän pisteen kotivoiton.

Tuukka Kotti vastasi kauden kovimmista teholukemistaan rynnimällä 33 minuutissa 23 pistettä (kakkoset 10/15, vapaaheitot 3/5), 10 levypalloa ja yhden korisyötön. Forssalaislähtöinen korinaluspelaaja sai tukea Ryan Hooverilta (16/2/4 syöttöä) ja Klaudio Ndojalta (15/6).

Ferrara tipahti tappionsa myötä LegaDuen 11. sijalle. Ferrara on voittanut 24 ottelustaan kymmenen.

Jesi yllätti Leen Udinen

Pudotuspelipaikasta LegaDuessa taisteleva Jesi yllätti Gerald Lee jr.:n Snaidero Udinen vieraskentällä sunnuntaina. Avausjaksolla erinomaista joukkuehyökkäystä esittänyt Udine jäi Jesin puolustuksen pihteihin jakso jaksolta pahemmin ja joutui päätösjakson puolivälissä lopullisesti takaa-ajajaksi. Jesin voitto merkittiin pöytäkirjaan pistein 74-80 (44-41).

Viikon takaisesta korkeasta kuumeesta toipunut Lee pelasi Jesiä vastaan vain 18 minuuttia virhevaikeuksien johdosta. Lee nosteli 14 pistettä (kakkoset 5/7, vapaaheitot 4/4), kaapi viisi levypalloa, jakoi kaksi syöttöä ja menetti pallon neljästi neljän virheen rasittamana.

Jason Williams upotti Udinelle 18 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Jesin veteraanisentteri Michele Maggioli vastasi 16 pisteestä ja seitsemästä levypallosta.

Udine tipahti LegaDuen jaetulle kolmannelle sijalle Barcellonan kanssa. Joukkueet ovat voittaneet 24 ottelustaan 16.

Huffin Forlin voittoputki katkesi

Shawn Huffin Forlin kahden ottelun voittoputki LegaDuessa katkesi sunnuntai-iltana, kun Reggio Emilia puolusti kotikenttäänsä pistein 92-84 (53-41).

Tehomiestensä Dawan Robinsonin (24/3), Troy Bellin (15/3) ja Matteo Frassinetin (15/4) kannattelema Reggio Emilia karkasi puoliaikaan mennessä Forlilta 12 pisteen karkumatkalle. Forli onnistui kuromaan piste-eron muutamaan otteeseen kahteen heittoon, mutta ei päässyt lähemmäksi.

Forlin pienenä laitahyökkääjänä ottelun aloittanut Huff pelasi 36 minuuttia, mutta keräsi kehnon heittopäivän vuoksi vain seitsemän pistettä (kakkoset 0/8, kolmoset 2/2, vapaaheitot 1/2). Huff poimi myös kuusi levypalloa, antoi yhden syötön ja riisti kerran. Bobby Jones naulasi Forlille 30 pistettä.

Forli jakaa LegaDuen jumbosijan San Severon kanssa kuudella voitolla ja 18 tappiolla.

Skyliners taipui kotonaan

Gordon Herbertin, Kimmo Muurisen ja Carl Lindbomin Frankfurt Skyliners kärsi sunnuntaina harvinaisen kotitappion Saksan Bundesliigassa. Skylinersin hyvän kotivireen katkaisi vaisusta alkukaudesta hiljalleen hyvään kevätkuntoon petrannut Alba Berlin pistein 70-79 (45-41).

Skyliners hallitsi ottelun ensimmäistä puoliskoa, mutta tipahti berliiniläiskyydistä täysin kolmannella jaksolla, jonka vieraat vievät vakuuttavan puolustusesityksensä jälkeen pistein 23-11. Päätösjaksolla Skyliners yritti DaShaun Woodin (18/7/7 syöttöä/3 blokkia) ratkaisuilla väkisin peliin mukaan, mutta ei kyennyt kääntämään ottelua voitokseen. Tasaisen vierasjoukkueen tehokkain oli Derrick Allen (17/9).

Kimmo Muurinen pelasi sunnuntain ottelussa 20 minuuttia keräten viisi pistettä (kakkoset 1/4, kolmoset 1/2), kolme levypalloa, kaksi syöttöä, yhden blokin ja kaksi menetystä.

Skyliners jatkaa Bundesliigan toisella sijalla 21 voitolla ja seitsemällä tappiolla. Alba Berlin hengittää frankfurtilaisten niskaan 20 voitolla ja kahdeksalla tappiolla.

Sarjajohtaja liikaa Mitteldeutscherille

Anton Mirolybovin pesti Mitteldeutscherin päävalmentajana jatkui jo kuudenteen otteluunsa Saksan Bundesliigan sunnuntain kierroksella. Mitteldeutscher kohtasi vieraskentällä liigaa ylivoimaisesti johtavan Brose Baskets Bambergin, joka rökitti Mitteldeutscherin selkein pistein 79-53 (44-27).

Bambergin voiton avain oli puolustus, joka pakotti Mitteldeutscherin 25 pallonmenetykseen. Lisäksi vieraat ontuivat pahanlaisesti heittopelissään (kakkoset 43,6%, kolmoset 23,1%). Tasaisesta kotijoukkueesta esiintyi edukseen Anton Gavel (18/0/3 riistoa), kun taas vieraista peliin pääsi parhaiten kiinni Wayne Bernard (17/6).

Mitteldeutscher jakaa Bundesliigan 16. sijan Bayreuthin kanssa seitsemällä voitolla ja 21 tappiolla. Joukkue on voittanut Mirolybovin alaisuudessa kuudesta ottelustaan yhden.

Salinin Olimpija vakuuttava jatkosarja-avauksessa

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana aloitti pelinsä Slovenian kansallisen liigan ylemmässä jatkosarjassa vakuuttavasti murskaamalla Elektran kotonaan pistein 82-60 (40-22).

Olimpijan liikkuva joukkuepuolustus piti huolen, ettei Elektra saanut missään vaiheessa kiinni ottelun juonesta. Olimpija vyörytti palloa jatkuvalla syötöllä korin alle ja nosteli kolmen sekunnin alueelta muhkeat 42 pistettä.

Olimpijan tehokkain oli 22 pistettä upottanut Kenny Gregory. Tadej Horvat säkitti Elektralle 16 pistettä.

Sasu Salin viimeisteli kahdeksassa minuutissa kolme pistettä (kolmoset 1/2), yhden levypallon, yhden menetyksen ja yhden virheen.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.