Korikonkarit laajentamassa Loimaan palloilumainetta

25.3.2011 Pääsarjakartalle on luvassa ensi kaudeksi uusi paikkakunta, kun Korisliigaa pelataan joko Loimaalla tai Lapualla. Kotiedulla ykkösdivarin loppuotteluihin lähtevä Loimaan Korikonkarit haluaa laajentaa kaupungin palloilumainetta. Takavuosina Loimaa tunnettiin pesäpallopitäjänä ja sittemmin lentopallokaupunkina.

Kahdesti Kauhajoen liigaan nostanut Greg Gibson yrittää nyt uusia tempun Loimaan penkin päässä.

Gibson kehuu divarifinaalin kynnyksellä estoitta luottomiestään Maurice Hortonia. Kuvat: Francois Perthuis & LoKoKo.

Noin 17 000 asukkaan Loimaalla Korikonkarit olisikin jo kolmannen ison lajin pääsarjaseura pariin vuosikymmeneen.

- Taitaa tämä vielä olla enemmän lentopallopaikkakunta, mutta viime pelien yleisömääriemme perusteella olemme tulossa hyväksi haastajaksi, hymähtää Korikonkarien valmentaja Greg Gibson.

Gibson tietää tämän vaiheen vaatimukset. Hän valmensi Kauhajoen Karhun kahdesti nousuun ja komensi Karhua pääsarjassakin puolentoista kauden ajan.

- On hienoa, että joukkueessa on Maurice Hortonin kaltainen johtaja, kehuu Gibson myös molemmissa Karhun nousujuhlissa ollutta amerikkalaispelaajaa.

- Voitimme Lapuan kahdesti runkosarjassa, mutta meidän on oltava varovainen puolustuskorin alla. Lapua on todella vahva hyökkäyslevyreissä. Huono joukkue ei Forssaa välierissä pudota, Gibson korostaa.

Runsaan 14 000 asukkaan Lapua tuplaisi noustessaan eteläpohjalaisedustuksen Korisliigassa. Loimaalaiset ovat hävinneet 15 viimeisimmästä pelistään vain yhden, mutta Korikobrienkin maaliskuun saldo näyttää lupaavaa saldoa 7-1.

Ykkösdivarin loppuottelut käynnistyvät sunnuntaina Loimaalla kello 17. Lapualla pelataan ensimmäistä kertaa tiistaina. Liigapaikka irtoaa kolmella voitolla.

Lue myös

Henkilöt

Asiat

 
26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia