Honka saa Iisalon mukaan puolivälieriin

27.3.2011 Reisivammasta kärsinyt Espoon Hongan maajoukkuemies Tuomas Iisalo palaa kentille ensi perjantaina, kun Korisliigan puolivälieräsarja Korihaita vastaan käynnistyy Uudessakaupungissa.

Tuomas Iisalo vahvistaa olevansa pelikunnossa, kun Honka avaa vieraissa puolivälieräsarjan Korihaita vastaan ensi perjantaina.

Iisalo ei ole huolestunut Hongan tuloksellisesti alakanttiin menneestä runkosarjan päätöksestä. Kuvat: Francois Perthuis.

- Kyllä, pelaan perjantaina. Toipuminen on sujunut aikataulussa ja elättelin toiveita siitä, että olisin pelannut jo runkosarjan viimeisen ottelun KTP:tä vastaan. Oli kuitenkin parempi edetä kohti playoff-pelejä varmemman kautta, kertoo 28-vuotias ja 195-senttinen Iisalo.

Iisalo urakoi runkosarjassa kolmea viimeistä kierrosta lukuun ottamatta kaikki muut 41 ottelua 11 pisteen ja kolmen levypallon keskimääräisillä tehoilla. Tasavallan tarkimpiin kolmen pisteen heittäjiin lukeutuvan Iisalon kauden toistaiseksi kovin pistesaldo 27 syntyi juuri Korihaita vastaan Espoossa marraskuussa pelatussa ottelussa.

Länsirannikon ylpeys Korihait veti toisaalta pitemmän korren kauden kaikissa muissa keskinäisissä kohtaamisissa. 24 vuoden kuivan kauden jälkeen kotiedun pudotuspeleihin hankkinut Korihait hävisi runkosarjassa ainoastaan kolme kotiottelua.

Pohitullin paljon nähnyt palloiluhalli on ollut kautta aikojen pelote mille joukkueelle tahansa. Ja sitä se on ollut erityisesti meneillään olevalla kaudella.

- Ensimmäisenä asiana Korihaista tulee mieleen juuri sen vahvuus kotikentällä hyvän yleisön edessä. Meidän on nyt haettava sieltä ainakin se yksi voitto.

“Käsijarru ei ole taatusti päällä!”

Auringontarkasti omaa ja joukkueensa suoritusta analysoiva Iisalo ei näe kuitenkaan Korihaita mitenkään poikkeuksellisen hankalana vastustajana Hongalle.

- Oikeastaan olisi ollut sama, kuka tulee vastaan ensimmäisessä pudotuspelivaiheessa. Kyllähän meidän on vietävä treenaamalla omaa peliä ja määrättyä asioita eteenpäin.

Hongan loppukausi kulki tuloksellisesti alakanttiin. Loukkaantumiset ja toisaalta myös viimeisten pelien panoksettomuus eivät voineet olla heijastumatta kokonaiskuvaan.

- En ole huolissani. Pleijarit ovat aivan eri pelejä, tähdentää Iisalo.

Honka on harjoitellut päävalmentajansa Pekka Salmisen johdolla jo reilun viikon nimenomaan Korihaiden kohtaamista silmälläpitäen.

- Tiedän, että olemme valmiina pudotuspeleihin, vinkkaa Iisalo pitäen Hongan playoff-eväät visusti piilossa.

Perjantaista lähtien parketilla painellaan vähintään se sata lasissa.

- Jos meiltä on puuttunut runkosarjan panoksettomissa viimeisissä peleissä intensiteettiä, niin jatkossa se ei ole enää mikään ongelma. Pudotuspeleissä kukaan ei taatusti säästele, eikä käsijarru ole päällä, painottaa Iisalo.

Korihait vyöryy laajalla rintamalla levypalloihin

Tom Westerholmin luotsaama Korihait väänsi runkosarjassa niskalenkkiä Hongasta vahvemman levypallopelin ja sen kautta avautuneiden toisten mahdollisuuksien sekä toisaalta nopeiden hyökkäyksien kautta.

- Hyvällä itseluottamuksella ja vapautunutta koripalloa pelaava Korihait on suhteellisen kookas joukkue, joka on kova hyökkäyslevypalloissa ja yleensäkin hyökkäyspäässä. Joukkueen aloitusviisikosta löytyy isojen miesten lisäksi kaksi atleettista laituria, jotka vyöryvät voimakkaasti levypalloihin. Se tuo tietenkin oman haasteensa meidän 2-3 paikkojen pelaajille, muotoilee Iisalo.

Honka on tottunut pyrkimään polkemaan jarrua kansainvälisen VTB United-liigan huippuvastustajien vauhtipelille. Kyyti on ollut ajoittain karua, mutta oppi varmuudella arvokasta kotimaiseen koripallokevääseen kurvailtaessa.

- Korihait on kova levypallojoukkue, mutta pitää muistaa, että VTB-liigassa vastustajamme ovat olleet kooltaan vielä numeroa isompia, Iisalo viittaa Euroopan eliittiin lukeutuvien Unics Kazanin, TsSKA Moskovan, Lietuvos Rytasin ja kumppaneiden suuntaan.

Puolivälieräsarjan avausottelu Korihait-Honka pelataan Pohitullissa perjantaina klo 18.30. Otteluparin seuraava ottelu on vuorossa sunnuntaina Tapiolan Urheiluhallissa klo 17.

Henkilöt

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia