Aaltonen linkosi liigapaikan katkolle loimaalaisille

31.3.2011 22:02 Miesten I divisioonan loppuotteluiden panokset kovenevat lauantaina Lapualla, kun Loimaan Korikonkareilla on ensi kertaa tulevan kauden liigapaikka katkolla. Loimaalaiset siirtyivät loppuotteluvoitoissa johtoon 2-1 kukistettuaan Lapuan kotiparketillaan pistein 75-70 (41-36).

LoKoKon oma kasvatti Eero Aaltonen oli kolmannen divarifinaalin hahmo. Aaltonen tuplasi piste-ennätyksensä ja nosti Loimaan voiton päähän Korisliigasta. Kuva: LoKoKo.

Avausfinaalin Loimaalla voittaneet lapualaiset järkyttivät nytkin lähes 700 katsojan mielenrauhaa. Vieraat kävivät parhaimmillaan runsaan yhdeksän minuutin kohdalla 12 pisteen johdossa lukemissa 26-14.

Isäntien kirin aloittivat alle viidessä minuutissa 11 pistettä takonut Eero Aaltonen ja häntä viidellä pisteellä avustanut Channing Toney, joiden korien myötä taululle saatiin lukemat 30-30.

Päätösneljänneksellä oltiin vielä lukemissa 57-57. Senkin jälkeen Lapua roikkui muutaman pisteen tuntumassa, muttei pystynyt enää nousemaan Loimaan rinnalle.

Illan suuri sankari oli peräti 29 pistettä pussittanut 20-vuotias ja 193-senttinen loimaalaiskasvatti Aaltonen. Laitahyökkääjän yhden ottelun piste-ennätys divaritasolla käytännössä tuplaantui.

- Eero oli aivan uskomaton, vaikka välillä hänet onkin pitänyt ottaa penkille peräkkäisten ohiheittojen takia. Hän otti kuin kolmen vuoden mittaisen harppauksen yhdessä pelissä, hykerteli Korikonkarien valmentaja Greg Gibson.

Kun Aaltonen (29/4) osui, riitti J'son Stamperille (14/6), Toneylle (9/5) ja Maurice Hortonille (3/13/4 riistoa) vähäisempikin onnistuminen.

- Olemme keskittyneet koko finaalisarjan Stamperin ja Hortonin vartioimiseen, joten Aaltonen on saanut ottaa jokaisessa pelissä kaikki haluamansa heitot. Tänään poika onnistui, kiteytti Lapua manageri Markku Turja.

- Tappio harmittaa erityisesti siksi, että peli oli alussa täysin hallussamme. Valitettavasti Derick Nelsonin (8/9) takareisivamma ei mahdollistanut hänen pelaamistaan enää toisella jaksolla, Turja totesi.

Vieraiden korkeimmat lukemat kirjasivat Benny Valentine (21/6) ja Jussi Turja (19/5), jotka saattoivat kuitenkin olla tyytyväisiä heittoprosenteistaan vain vapaaheittolukemiinsa. Kim Sivén (13/9) osui yrittäessään.

Jos Lapua pystyy lauantaina kotivoittoon, ratkeaa suora nousu ensi kauden Korisliigaan maanantaina Loimaalla.

- Tarvitsemme lauantaina todellisia sotureita, koska Horton on taistellut polvivammaa vastaan ja Stamper pelannut kuin yhdellä jalalla, myönsi Loimaan Gibsonin joukkueensa loukkaantumisongelmat.

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

Näytä lisää vastaavia