Tapiolan Hongan valtakausi Kultainen Kori –kilpailussa jatkuu

21.11.2005 Espoolaisseura Tapiolan Honka on edelleen Suomen suurin ja toimivin koripalloseura. Honka vei viidennen kerran peräkkäin Suomen Koripalloliiton Kultainen Kori –seurakilpailun I-luokan voiton. Tiukan vastuksen tarjosivat helsinkiläisseurat HNMKY ja Karhun Pojat.

Seurojen toiminnan laatua ja laajuutta mittaavassa kilpailussa Hongan kokonaispistemäärä oli 545, kun HNMKY:n vastaava lukema oli 510. Nais- ja tyttökoripalloseura Karhun Poikien pistemäärä oli kunnioitettava 495.

Suurimpia toimintapisteiden kasvattajia edelliseen pelikauteen verrattuna olivat I-luokan neljänneksi sijoittunut Kouvot 87 toimintapisteellä, sekä lahtelainen SB-Girls 77 toimintapisteellä.

Tapiolan Honkaon lisenssimäärältään Suomen suurin, sillä on jäsenistössään 653 lisenssiurheilijaa.

Kultainen Kori –kilpailu on osa Koripalloliiton seurojen tukijärjestelmää, joka on nivottu laatujärjestelmätyöhön. Tarkoituksena on, että jokainen Koripalloliiton jäsenseura voi osallistua ja saada tukea toimintansa arviointiin ja kehittämiseen laatujärjestelmätyön sekä Kultainen Kori –kilpailun kautta.

Salon Vilpas edelleen pienten paikkakuntien vahvin

Vuodesta 2004 lähtien ovat Kultainen Kori –kilpailuluokat määräytyneet seuran edustaman paikkakunnan asukasmäärän mukaan. Kilpailuluokka I on tarkoitetut seuroille, joiden asukasluku on vähintään 30.000 ja kilpailuluokka II seuroille, joiden kunnan asukasluku jää alle 30.000 asukkaan.

Kilpailuluokassa II vei voiton toisen kerran peräkkäin Salon Vilpas 468 toimintapisteellä, toisena Kaarinan Ura 410 toimintapisteellä. Kolmantena Loimaan Korikonkarit 350 toimintapisteellä.

Kultainen Kori –seurakilpailussa menestyneiden seurojen toiminnassa on tunnusomaista laadukas ja järjestelmällinen nuorisotyö, seuratoimijoiden jatkuva aktivointi, valmentajien motivointi ja koulutus. Merkittävää on myös vastuunkantaminen Koripalloliiton yhteisten asioiden hoidossa liitto- ja aluetasolla.

Kasvu –palkinto Lahden NMKY:lle

Seitsemättä kertaa kilpailtavan Kasvu –palkinnon otti huikeasti lisenssimääräänsä lisännyt Lahden NMKY, jonka kasvuprosentti edelliseen pelikauteen verrattuna oli 140,5 prosenttia.

Kasvu –palkinto myönnetään vuosittain sille Kultainen Kori –kilpailuun osallistuvalle seuralle, jolla on prosentuaalisesti suurin lisenssimäärän kasvu edelliseen pelikauteen verrattuna.

 
8.9.2022 16:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Turussa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Turussa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Tampereella

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Tampereella. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

2.9.2020 13:15 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Vaasassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä seurojen kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Vaasassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

13.8.2019 13:33 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Läntisellä alueella

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä seurojen kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Läntisellä alueella. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

27.2.2019 16:11 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton organisaatioon muutoksia

Suomen Koripalloliiton henkilöstöorganisaatiossa tapahtuu toimenkuvamuutoksia miesten MM-karsintarupeaman päätyttyä. Lisäksi tiedottaja Suvi Hakkaraisen korvaa liiton organisaatiossa Henri Inki.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

8.8.2018 12:32 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä KTP:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

Näytä lisää vastaavia