Rannikko Ljubljanan paras pistemies

5.12.2005 Koripallon Euroliigassa voittotilinsä avannut Union Olimpija Ljubljana palautettiin tylysti arkeen kotimaassaan Sloveniassa. Helios kukisti vieraansa Adriatic-liigan ottelussa numeroin 71-66 (34-24).

Teemu Rannikko oli kymmenestä Adriatic-liigan ottelustaan vasta kolme voittaneen Ljubljanan paras pistemies. Rannikko heitti ottelussa 19 pistettä, otti kolme levypalloa ja tarjosi kaksi koriin johtanutta syöttöä. 

Uudelta valmentajalta Zmago Sagadinilta paljon vastuuta saanut Rannikko ehti pelata ottelussa 36 minuuttia ennen virhetilin täyttymistä.

Nikkilä ja Kotti kovia Italiassa

Antti Nikkilän ja Tuukka Kotin vahva vire jatkuu Italian kakkosliigan koreilla. Nikkilän edustama Caserta nousi liigan kärkeen kaatamalla Sassarin kotonaan luvuin 96-87 (48-38).

Vain yhden heittonsa missannut Nikkilä jatkoi tarkkaa työtään tehden 11 pistettä. Komeat 12 levypalloa vankistivat samalla hänen asemiaan tilastoissa. Nikkilä on keskiarvolla 8,90 kakkosliigan yhdeksänneksi kovin levypallomies.

Kotti korjaili kertaheitolla Italian kenttien piste- ja levypalloennätyksiään, kun hänen seuransa Castelletto haki arvokkaan 81-77 (40-46) -vierasvoiton kärjestä pudonneesta Carife Ferrarasta.

Tiukassa ottelussa 28 minuuttia pelannut Kotti oli Castelletton tehokkain 20 pisteellä ja 13 levypallolla. Kotti sai 13:sta kahden pisteen heitostaan kahdeksan sisään. Kakkosliigan kärkipaikan Eurorida Scafatin kanssa jakava Caserta on voittanut kymmenestä ottelustaan seitsemän. Neljä voittoa napannut nousijajoukkue Castelletto on puolestaan tavoittamassa tasaisen liigan keskikastia.

Sten MBC:n parhaimmistoa

Ari Tammivaaran valmentama Mitteldeutscher BC säilytti paikkansa Saksan kakkosbundesliigan pohjoislohkon kärjen tuntumassa hakemalla niukan 90-88 (46-48) -vierasvoiton SG Braunschweigista.

Koko kauden joukkueensa parhaimmistoon kuulunut Juha Sten heitti MBC:lle tarkasti 15 pistettä. Sten otti edelleen kaksi levypalloa ja antoi kolme koriin johtanutta syöttöä. Hyviä tehoja himmensi neljä pallonmenetystä.

Iiro Tenngrenin uuden seuran Brysselin vaikeudet puolestaan jatkuvat Belgian pääsarjan hännillä. Bryssel kärsi jo kauden yhdeksännen tappionsa, kun Groot Leuven voitti vieraansa 89-84 (49-46).

Yhden levypallon ottanut Tenngren pelasi ottelussa 11 minuuttia ilman pistemerkintöjä. Ruotsin pääsarjassa Sallen Basketin riveissä pelaava Kari Hyökki kokosi 14 minuutissa tehot 2/4, kun kärkijoukkue Solna Vikings kävi hakemassa vierasvoiton pistein 98-89 (43-46).



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/pelaajat_euroopassa/
 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia