Reetta Piipari käynnisti kotkalaisjuhlat Suomen cupin finaalissa

10.12.2005 Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen cupin mestaruutensa kaksijakoisen ottelun jälkeen Helsingin jäähallissa huikealla toisen puoliajan pelillään. Joukkueen kapteeni Reetta Piipari laittoi ison vaihteen päälle ja Suomen cupin mestaruus matkasi takaisin Karhulaan lukemin 79-66 (32-47).

Ensimmäinen puoliaika oli BC Nokian. Suomen mestarit voittivat kaksinkamppailut ja repivät kymmenen pisteen johdon jo ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen. Nokia oli kovalla sykkeellä pelissä mukana kotkalaisten haparoidessa niin syöttöpelin kuin heittojenkin kanssa.

Nokialaiset pelasivat leveällä materiaalilla ja onnistujia löytyi yksi toisensa jälkeen. Peli-Karhujen paikkapuolustus murrettiin auki hyvillä leikkauksilla sekä syötöillä korin alle. Myös jo ennakkoon paljon puhuttu levypallopeli meni BC Nokialle avausjaksolla luvuin 24-17.

Reetta Ojala pussitti puoliaikaan mennessä 15 pistettä, kun samaan aikaan vastustajan Reetta Piipari pidettiin täysin pimennossa. Pelintekijä sai aikaan kolme pistettä ja puoliajalle mentiin nokialaisittain turvallisissa lukemissa 32-47.

Peli-Karhujen ainoa onnistuja ensimmäisellä puoliajalla oli Frances Carvajal, joka pussitti 14 pistettä puoliaikaan mennessä ja koko ottelussa Peli-Karhujen korkeimman pistemäärän 24 pistettä.

Peli-Karhut uudesti syntyneenä toiselle puoliajalle

Kotkalaisten päävalmentaja Seppo Kurki peräsi taistelua suojateiltaan ja saikin eloa joukkueeseensa pukukopissa. Voimasuhteet kääntyivät täysin kolmannella jaksolla. Sisuuntunut Reetta Piipari aloitti kotkalaisten taistelun. Piipari tuntui olevan jokaisessa tilanteessa ja sytytti Peli-Karhut uuteen nousuun.

Kotkalaisten paikkapuolustus oli saanut uutta energiaa, kun samaan aikaan BC Nokian puolustuspeli jähmettyi. Hallitseva cupin mestari oli pahimmillaan 18 pisteen tappioasemassa, kunnes kolmannen jakson lopussa Piiparin esityön kautta Laura Lehtoranta huudatti kotkalaisyleisöä kolmenpisteen korillaan vieden Peli-Karhut johtoon lukemin 55-54. Reetta Ojala kuittasi vielä vapaaheitoillaan johtoaseman takaisin Nokialle, joten viimeiselle jaksolle lähdettiin tilanteessa 55-56.

Viimeinen neljännes tarjosi jännitystä loppuminuuteille asti. Neljä minuuttia ennen loppua BC Nokian päävalmentaja Kimmo Kujansivu otti aikalisän tilanteessa 70-61. Tämän jälkeen Nokian Jenni Laaksonen heitti nopeasti viisi pistettä kuroen eron neljään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi ei nokialaisten yritys riittänyt.

Voittokorin teki kentän kuningatar Reetta Piipari noin minuutti ennen loppua. Riiston päätteeksi Piipari viimeisteli korin ja vielä bonusheiton päälle. Loppulukemat 79-66 heitti Siiri Liivandi vapaaheittoviivalta.

”Koripallon pitää olla hauskaa”

Koko ottelun vahvasti esiintynyt Peli-Karhujen Frances Carvajal sekä toiselle puoliajalle lämmennyt Siiri Liivandi nostivat tasoaan huomattavasti. Carvajal repi pisteidensä lisäksi 11 levypalloa. Siiri Liivandi kirjautti tehot 21 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Piiparin sarakkeeseen saatiin 21 pistettä, yksi levypallo, kuusi riistoa ja kolme syöttöä. Piipari oli ottelun jälkeen syystäkin iloinen.

- Ei puoliajalla mitään erityistä tapahtunut. Koripallon pitää olla hauskaa ja aina pitää iloita, kun sitä saa pelata. Päätimme palauttaa tämän peli-ilon toiselle jaksolle ja siitä se sitten lähti, kertoi Piipari.

BC Nokian kapteeni Reetta Ojala ei osannut sanoa, mitä toisella puoliajalla tapahtui.

- En tosiaan oikein tiedä. Sen tiedän kuitenkin, että 20 minuuttia hyvää korista ei riitä ottelun voittamiseen, sanoi 17 pistettä heittänyt Ojala.

BC Nokian päävalmentaja Kimmo Kujansivu löysi ilonkin aiheita tappiosta huolimatta.

- Ensin on sanottava, että tänään nähtiin todella hyvä peli. Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme hyvää koripalloa ja toisella puoliajalla Peli-Karhut esitti vielä hemmetin paljon parempaa korista. Yksittäistä syytä ottelun tappiolle on vaikea sanoa. Olimme ensimmäiset jaksot parempia kaikissa tilanteissa kuin vastustaja ja he puolestaan olivat kaikessa parempia seuraavilla jaksoilla. Otamme hopean kuitenkin ilolla vastaan ja aiomme nauttia siitä, summasi Kujansivu.

Peli-Karhujen päävalmentaja Seppo Kurki oli tyytyväinen koko joukkueen nousuun toisella puoliajalla.

- Toisella puoliajalla onnistuimme. Saimme todella kovia minuutteja esimerkiksi Päivi Kinnarilta, joka pelasi äärettömän hyvän ottelun. Reetta on pelintekijänä ylivoimainen tässä sarjassa, joten vaikka heitto ei ensimmäisellä jaksolla tippunutkaan, niin parempi hänet on kuitenkin pitää kentällä kuin penkillä, kehui Kurki suojattejaan.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

15.1.2024 10:48 Pääjuttu

Motonet ja Suomen Koripalloliitto yhteistyöhön

Suomalainen perheyritys Motonet ja Suomen Koripalloliitto ovat sopineet yhteistyöstä. Motonet aloittaa koripallon juniorimaajoukkueiden toisena pääyhteistyökumppanina. Yhteistyön kohokohtiin kuuluvat heinä–elokuussa Tampereella pelattavat 18-vuotiaiden poikien EM-kisat.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup