Rannikko nousi Adriatic-liigan pistetilaston kärkeen

28.12.2005 Slovenian mestarijoukkuetta Union Olimpija Ljubljanaa edustava Teemu Rannikko, 25, päätti koripallovuotensa Adriatic-liigan pistetilaston kärkipaikalla keskiarvolla 17,5.

Rannikko kohosi entisen Jugoslavian alueen maiden yhteisen liigan pistehaiksi, kun Olimpija kukisti kotonaan hyvän kirinsä ansiosta sarajevolaisen Bosnan 89-80 (39-55). Kotijoukkue lähti ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle vielä 17 pisteen takaa-ajoasemasta.

Viisi koriin johtanutta syöttöä tarjoillut Rannikko heitti ottelussa 21 pistettä, joista 16 syntyi jälkimmäisellä jaksolla. Täydet minuutit urakoinut Olimpijan pelinjohtaja pisti sisään kaikki kolme kakkostaan ja kuusi vapaaheittoaan. Seitsemästä kolmoskaaren takaa lähteneestä heitosta kolme lävisti korirenkaan.

Kahdeksan parhaan joukkoon ja jatkopeleihin tavoitteensa asettanut Ljubljana on voittanut 13 ottelustaan viisi.

Kesällä kahden vuoden sopimuksen Ljubljanan kanssa solminut ja uudessa seurassaan hyvin viihtyvän Rannikon jälkeen pistetilaston kakkosena tulee Partizan Belgradia edustava Serbia ja Montenegron 201-senttinen maajoukkuehyökkääjä Dejan Milojevic keskiarvolla 17,0.

Liigan MVP-pisteytyksessä kaksikon osat vaihtuvat. Milosevic (26.25) on kärjessä ja Rannikko (19.67) toisena.

Rannikko on tilastokakkonen myös kolmen pisteen heittotarkkuudessa ja syöttöjen määrissä. Kolmoset ovat pudonneet 47.5 prosentin tarkkuudella ja ottelukohtainen syöttöjen määrä on 3,92.

Union Olimpija Ljubljana käynnistää koripallovuoden 2006 ensi viikon keskiviikkona, kun se saa Euroliigan merkeissä vieraakseen Saksan hallitsevan mestarin Bambergin.

Möttölä heitti 17 pistettä kahden Dynamon kohtaamisessa

Hanno Möttölän seura Moskovan Dynamo on edennyt koripallon ULEB-cupissa vastustamattomasti voitosta voittoon, mutta Venäjän superliigassa vauhti ei ole ollut yhtä tasaista.

Moskovan Dynamo haki vielä joulun alla arvokkaan 93-84 -jatkoaikavoiton Ural Great Permistä, kunnes kotiottelussa paikallisvastustaja Dynamo Regionia vastaan tuli yllättävästi kauden neljäs tappio. Ennakkoasetelmissa altavastaajana kahden Dynamon kohtaamiseen lähtenyt vierasjoukkue vei sarjapisteet mennessään niukasti numeroin 90-88 (42-44).

Möttölä lukeutui ottelussa kotijoukkueen parhaimmistoon 17 pisteellä ja seitsemällä levypallolla. Tehot olivat kohdallaan, sillä yhden pisteen superliigan henkilökohtaisesta piste-ennätyksestään jäänyt Möttölä pelasi ottelussa 20 minuuttia.

Möttölä ja Dynamo käynnistävät vuoden 2006 ensi tiistaina Ranskassa, jossa ULEB-cupin ottelussa vastaan asettuu Le Mans. Kahdeksatta peräkkäistä voittoa hakeva Dynamo on varmistanut jatkopaikkansa eurokentillä jo kaksi ottelukierrosta sitten.

Henkilöt

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia