Frankfurt Skyliners varmisti Bundesliigan runkosarjan kakkossijan

17.4.2011 Euroopan ammattilaissarjojen runkosarjat alkavat lähestyä loppuaan. Saksan Bundesliigan suomalaisjoukkue Frankfurt Skyliners varmisti runkosarjan kakkossijansa päihittämällä Bonnin kotonaan 78-60 (41-37) ja Samuel Haanpään Palencia päätti Espanjan Adecco Oron runkosarjan voitokkaasti hakemalla Ourensesta 67-62 (33-31)-kotivoiton.

Gordon Herbertin luotsaama Frankfurt Skyliners varmisti Saksan Bundesliigan runkosarjan kakkossijan.

Anton Mirolybovin Mitteldeutscher on ensi viikonloppuna pakkovoiton edessä.

Gerald Lee jr.:n Udine taipui kotonaan Venetsialle.

Samuel Haanpään Palencia sai runkosarjakautensa päätökseen. Kuvat: Euroleague Pictures, Tuomas Venhola, LegaDue Pictures, Tomi Kaminen ja Ville Vuorinen.

Saksan Bundesliigan suomalaisjoukkue Frankfurt Skyliners varmisti runkosarjan kakkossijan myöhään sunnuntai-iltana päihittämällä Bonnin kotikentällään Frankfurtissa selvin lukemin 78-60 (41-37).

Mahdollisuutensa pudotuspelipaikkaan jo menettänyt Bonn jaksoi sinnitellä frankfurtilaisisäntien kyydissä sunnuntain ottelun ensimmäisen puoliajan. Kolmannella jaksolla Skylinersin pelätty joukkuepuolustus sai kuitenkin otteen vieraistaan, ja kotijoukkue juoksi DaShaun Woodin tahdittamana roppakaupalla nopeita hyökkäyksiä vieraiden selustaan. Kolmas jakso päättyi Skylinersin hyväksi 25-10, jonka jälkeen päätösjakso oli pelkkä muodollisuus.

Kimmo Muurinen pelasi Bonnia vastaan runsaat 21 minuuttia puolustusvoittoisessa roolissa ja keräsi joukkueelleen viisi pistettä (kakkoset 2/5, kolmoset 0/1, vapaaheitot 1/2), viisi levypalloa, yhden blokin ja yhden virheen. Carl Lindbom puolestaan ahkeroi kentällä neljä minuuttia kahden pisteen (kakkoset 0/1, vapaaheitot 2/2), yhden levypallon ja yhden blokin arvoisesti.

Skylinersin tehokkain oli tyypilliseen tapaan DaShaun Wood (20/2/5 syöttöä), jota tahditti Roger Powell (14/6). Vierasjoukkueesta kukaan ei päässyt yli kymmenen pisteen, tehokkain oli Tim Ohlbrecht (9/8).

Kun Bundesliigan runkosarjaa on yksi kierros jäljellä, Skyliners on varmistanut kakkossijansa 25 voitolla ja kahdeksalla tappiolla.

Mirolybovin Mitteldeutscher pakkovoiton edessä

Anton Mirolybovin luotsaama Mitteldeutscher kärsi Bundesliigan sunnuntaikierroksella kirvelevän 71-81 (42-51)-tappion Giessen 46ersin vieraana.

Giessen petasi voittonsa jo ottelun ensimmäisen puoliskon heittovireellään. Vaikka Mitteldeutscher sai tauon jälkeen kotijoukkueesta otteen, eivät vieraat kuitenkaan onnistuneet kuromaan isäntien kymmenen pisteen johtoasemaa umpeen. Giessenin tehokkaimmat olivat Zachery Peacock (22/15) ja Michael-Hakim Jordan (17/2/3 syöttöä), kun taas Mitteldeutscherin ahkerin oli Ronald Ross (18/4).

Tappio suisti Mitteldeutscherin vaikeaan asemaan, sillä Giessenin lisäksi Bayreuth nousi voitollaan Bundesliigan sarjataulukossa Mitteldeutscherin yläpuolelle. Mitteldeutscherin on voitettava Bundesliigan päätöskierroksella Göttingen, jonka lisäksi joko Giessenin tai Bayreuthin on hävittävä oma ottelunsa, jotta Mitteldeutscher saisi paikan Bundesliigaan myös kaudelle 2011/12. Tällä hetkellä Mitteldeutscher on Bundesliigan toisella suoran putoajan paikalla liigajumbo Düsseldorfin lisäksi.

Huffin Forli päihitti Kotin Ferraran LegaDuen suomalaiskamppailussa

Italian kakkosliiga LegaDuessa nähtiin sunnuntai-iltana jännittävä "suomalaiskamppailu", kun Shawn Huffin Forli matkusti Tuukka Kotin Ferraran vieraaksi. Huffin Forli jatkoi viime viikkojen hyvää virettään nappaamalla jo kuudennen voittonsa seitsemässä ottelussa, tällä kertaa pistein 89-93 (52-47).

Ferrara johti tauolla ottelua viidellä pisteellä, mutta kolmas jakso kulki täysin vierasjoukkueen tahdissa. Forli veti kolmannen jakson ensimmäisen kolmeminuuttisen 12-0 ja koko jakson 30-16 tiputtaen Ferraran takaa-ajoasemaan. Ferrara kiri päätösjakson puolivälissä kahdesti pisteen päähän, mutta Forlin Leemire Goldwire onnistui heitoillaan palauttamaan johdon aina uudelleen vieraille.

Shawn Huff pelasi Forlille arvokkaat 32 minuuttia keräten 10 pistettä (kakkoset 1/4, kolmoset 2/4, vapaaheitot 2/4), kuusi levypalloa, yhden korisyötön, yhden menetyksen ja kaksi virhettä. Forlin tehokkaimmat olivat Mitchell Poletti (30/15/4 riistoa) ja Mike Nardi (21/3/3 syöttöä).

Myös Tuukka Kotti oli mukavalla pelipäällä tehtailemalla Ferraralle 25 minuutissa 11 pistettä (kakkoset 5/8, vapaaheitot 1/6), kuusi levypalloa, kolme riistoa ja yhden syötön ennen virhetilinsä täyttymistä. Ferraralta komeimmat tilastot nikkaroivat Jermaine Boyette (22/2/4 riistoa) ja Klaudio Ndoja (16/6).

Forli nousi voitollaan LegaDuen sarjataulukossa pykälää ylemmäs 14. sijalle 10 voiton ja 18 tappion saldollaan. Ferraran 11 voittoa ja 17 tappiota oikeuttavat 11. sijaan.

Venetsialle vierasvoitto Leen Udinen kustannuksella

Gerald Lee jr.:n Snaidero Udinen vaikea kevätkausi Italian kakkosliiga LegaDuessa sai jatkoa sunnuntaina, kun sarjavoittoon tähtäävä Venetsia haki Udinesta 65-81 (40-48)-vierasvoiton.

Venetsialaiset johtivat päätösjakson alussa vielä niukasti 60-61, jonka jälkeen Udinen hyökkäyspeli lukkiutui täysin. Venetsia vei viiden minuutin jakson 16-3 tiputtaen Udinen kyydistä.

Lee jr. urakoi Udinelle 24 minuutissa 10 pistettä (kakkoset 4/6, kolmoset 0/1, vapaaheitot 2/4), viisi levypalloa, yhden syötön, yhden riiston ja kaksi pallonmenetystä, mutta kärsi koko illan virhevaikeuksista. Leelle vihellettiin ottelussa neljä virhettä. Udinen tehomies oli Jason Williams (18/7/4 syöttöä), ja Venetsiaa kannattelivat Keydren Clark (22/0), Tamar Slay (17/10) ja Alvin Young (16/2/4 riistoa).

Udine jatkaa pudotuspelitaisteluaan jakamalla LegaDuen 4.-7. sijat Scafatin, Verolin ja Riminin kanssa 17 voitolla ja 11 tappiolla.

Haanpään Palencian runkosarjakausi päätökseen

Samuel Haanpään Palencia päätti runkosarjakautensa Espanjan kakkosliiga Adecco Orossa toiseen perättäiseen voittoon kukistamalla viimeisellä kierroksella liigajumbo Ourensen niukasti pistein 67-62 (33-31).

Palencia johti päätösjakson alussa turvallisesti pistein 50-41, mutta jäi Ourensen jalkoihin seuraavien minuuttien aikana ja tipahti 57-58-tappioasemaan, kun ottelua oli pelaamatta kolme minuuttia. Päätösminuuteilla Palencia kuitenkin onnistui 3,000-päisen kotiyleisönsä riemuksi pelaamaan vahvuuksillaan ja vei viimeiset minuutit 10-4 varmistaen toisen voittonsa.

Kotijoukkueen parhaat perjantai-iltana olivat Carles Bravo Mateu (15/1), Timothy Frost (14/8) ja Adrian Moss (12/8), ja vierasjoukkueen vahvimmista esityksistä vastasivat David Fergerson (13/2) ja Jose Arco Frias (12/1). Samuel Haanpää pelasi Palencian aloitusviisikosta käsin 32 minuuttia keräten viisi pistettä (kakkoset 0/4, kolmoset 1/4, vapaaheitot 2/2), yhden levypallon, yhden syötön ja kolme virhettä.

Perättäisvoitoista huolimatta Palencia päätyi Adecco Oron runkosarjassa 16. sijalle 12 voiton ja 22 tappion saldollaan. Palencia joutuu pelaamaan paikastaan Adecco Orossa kaudelle 2011/12 Alcazaria vastaan putoamiskarsinnoissa, jotka alkavat 29. huhtikuuta Palencian kotikentällä.

Haanpää ehti pelata runkosarjakauden aikana 22 ottelua 7,0 pisteen ja 3,6 levypallon keskiarvoilla 22,1 minuutissa ottelua kohden. Haanpää upotti kakkosensa 31,5%, kolmosensa 38,4% ja vapaaheittonsa 72,4% tarkkuudella.

Olimpija voittoon, Salin sivussa

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana jatkoi pelejään Slovenian Telemach-liigan ylemmässä jatkosarjassa hakemalla perjantaina 67-78 (34-34)-vierasvoiton Polzelasta.

Olimpija takelteli heittopelissään ensimmäisellä puoliajalla, mutta alkoi tauon jälkeen toimittaa palloa lähemmäksi koria, josta 216-senttinen Giorgi Shermadini nosteli koreja hyvällä prosentilla. Päätösjaksolla Olimpija keskittyi johtoasemansa säilyttämiseen.

Olimpijan tehomiehet ottelussa olivat Shermadini (19/5) ja Vlado Ilievski (13/1/5 syöttöä). Polzelan pirtein oli Igor Mijajlovic (13/3/5 syöttöä). Sasu Salin ei ollut Telemach-liigan ulkomaalaisrajoituksista johtuen Olimpijan kokoonpanossa.

Olimpija jakaa Telemach-liigan 2.-4. sijat Zlatorogin ja Helios Domzalen kanssa. Joukkueet ovat voittaneet kuudesta ottelustaan neljä.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.