Lahdessa Korisliigan parempi NMKY

15.1.2006 Namika Lahti otti kaimaseurastaan Lappeenrannan NMKY:stä niukimman mahdollisen kotivoiton, kun joukkueet kohtasivat lauantaina Korisliigassa. Vierailevan NMKY:n pitkään hallitsema peli kääntyi jatkoajan lopussa Namika Lahden voitoksi 92-91 (82-82, 36-45).

Joukkueet olivat sarjataulukossa tasapisteissä kärjen tuntumassa, mutta voitollaan Namika Lahti nousi tasapisteisiin sijoille 2-3 niin ikään eilen voiton ottaneen Espoon Hongan kanssa.

Lappeenrantalaiset hallitsivat varsinaista peliaikaa, mutta kotijoukkueen Jonathan Jones venytti ratkaisun jatkoajalle upottamalla kolme sekuntia ennen päätösjakson loppua kaksi vapaaheittoaan.

Vieraat pitivät johtoa myös jatkoajalla, kunnes taas kolmisen sekuntia ennen loppusummeria lahtelaisten virolaisvahvistus Jesper Parve nousi sankariksi viimeistelemällä 90-91 -tilanteessa voittokorin.

Namikan korinteko keskittyi entistä enemmän vierasvahvistusten käsiin, kun Teemu Laine ja Aki Ulander olivat jalkavaivaisina sivussa. Parve kokosi 30, Michael Kuebler 24 ja Jones 19 pistettä sekä 15 levypalloa.

Peräti 25 pallonmenetykseen sortuneen LrNMKY:n tehosta vastasivat Jussi Kumpulainen 24:llä, Andre Foreman 23:lla ja Chanan Colman 15 pisteellä.

Tarmo nimensä veroinen Espoossa

Honka sai Espoossa yllättävän kovan vastuksen Porvoon Tarmosta, joka on sarjataulukossa kahdeksan sijaa alempana. Honka toki voitti kovalla työllä 100-88 (56-56).

Tarmo jäi heti alussa 14-0 tappiolle, mutta kävi johdossa toisella ja kolmannella jaksolla ja ahdisteli Honkaa viimeiselle neljännekselle asti, johon lähdettiin vain viiden pisteen kotijohdossa.

Hongan ykköstykkinä jatkoi Tim Kisner 23 pisteellä. Heikki Zitting nosteli 19 pistettä. Loukkaantumisestaan toipunut Rashad Bell palasi peliin 31 pisteen saaliilla. Mikael Holme heitti 19 pistettä.

PuHu jatkaa pirteästi

Pitkästä tappioputkestaan eroon päässyt Vantaan Pussihukat pelasi kolmannen peräkkäisen pirteän pelinsä nyt Uudessakaupungissa, jossa Korihait taipui yllättävän selvällä erolla 74-91 (41-42) -tuloksella.

Korihait kompuroi lähes koko pelin altavastaajana. Kotijoukkueen synkin jakso osui kolmannen neljänneksen alkuun, kun Korihait ei saanut seitsemässä minuutissa aikaan ainuttakaan pelikoria ja PuHun 41-42 -taukojohto repesi ratkaisevasti 43-58 -numeroihin.

Marc Axton oli taas PuHun tehokkain 24 pisteellään, joista 20 syntyi jo puoliaikaan mennessä. 24 pisteeseen päätyi myös Korihaiden tehomies, ainoana yli kymmenen pisteen päässyt Rashard Lee.

ToPo vahva kotonaan

Kovana kotijoukkueena kunnostautunut ToPo jatkoi vahvoja kotipelejään voittamalla Tampereen Pyrinnön 87-83 (33-42).

Pyrintö hallitsi peliä kaksi jaksoa, mutta ToPo nousi ohi kolmannella jaksolla, jonka se voitti selvästi 37-18. Pyrintö pääsi viimeisellä neljänneksellä vielä tasoihin, mutta ei enää johtoon.

John Thomas heitti ToPolle 22 ja Leho Kraav 21 pistettä. Antero Lehto oli Pyrinnön tehokkain 24 pisteellä, Albert Mouring säesti 21 pisteellä.

KTP hallitsi jumbofinaalia

KTP hallitsi Korisliigan sarjataulukon kahden viimeisen joukkueen kohtaamista hakemalla Turusta 77-92 (40-45) -voiton Aura Basketista. Tulos merkitsi KTP:lle kolmatta peräkkäistä voittoa ja turkulaisille jo yhdeksättä peräkkäistä tappiota.

Vieraat rakensivat 15 pisteen voittonsa kolmannella jaksolla voittamalla sen 24-15. KTP:n tasaisen tehotrion muodostivat Joe Nixon 20 pisteellä, Anssi Kinnaslampi 19:llä ja Pasi Heinonen 17:llä. Danny Gathings heitti kotijoukkueelle vakiopisteensä 25 ja Arto Talvitie 19.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.