Henrik Dettmann Koripalloliiton huippu-urheilujohtajaksi

24.1.2006 Koripalloliiton liittohallitus on valinnut maajoukkueen päävalmentajan Henrik Dettmannin, 47, liiton huippu-urheilujohtajaksi. Huippu-urheilujohtajan valinta toteuttaa syksyllä hyväksyttyä strategiaa, jossa Koripalloliittoon muodostetaan kaksi toimialaa eli huippu-urheilu ja seuratoiminnan tukeminen.

Huippu-urheilun toimialaan kuuluvat kaikkien Suomen maajoukkueiden toiminnan lisäksi muun muassa SM-sarjatoiminta, I divisioonat, nuorten SM-sarjat sekä huippuerotuomariasiat kuin myös valmennuskoulutus, joita Dettmann tulee johtamaan.

Dettmannin palaa yhdeksän ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen takaisin Suomeen. Huippu-urheilujohtajan valintakriteereissä liittohallituksen kokouksessa nousivat vahvasti esiin Dettmannin laaja kokemus huippu-urheilun johtamisesta sekä hänen hyvät kansainväliset kontaktinsa.

Dettmann kertoi kiinnostuneensa tehtävästä jo viime joulukuussa, eikä viime viikkojen tapahtumat Braunschweigissa ole olleet liitoksissa tähän valintaan.

- Koen tehtävän samantyyppisenä kuin, mitä aiemmin Koripalloliitossa tein. Nyt on muutoksen mahdollisuus ja haluan tuoda yhdeksän vuoden jälkeen hankkimani kokemuksen sekä asiantuntemukseni suomalaisen koripallon käyttöön, luonnehti Saksasta tavoitettu Dettmann uutta pestiään.

- Mitään julistusohjelmaa ei ole kuitenkaan aikomusta tehdä. Tärkeintä on se, että ihmiset tulevat tekemään niitä asioita, joita osaavat, lisää Dettmann.

Dettmann jatkaa edelleen miesten maajoukkueen päävalmentajana. Kaksoispestin huippu-urheilujohtajana, että päävalmentajana hän näkee pelkästään positiivisena asiana.

- Maajoukkueen päävalmentajan tehtävän näen pikemminkin ehtona onnistumiselle, sillä niin kuin olen peräänkuuluttanut, jos jotain aikoo johtaa, niin tuntuma käytäntöön ruohonjuuritasolla on pidettävä yllä. Näitä kahta asiaa ei voi irrottaa toisistaan, Dettmann toteaa.

Dettmann ei näe ajankäyttöään myöskään ongelmallisena.

- Olen antanut ja aion antaa aikaani koripallolle niin paljon kuin se haluaa sitä ottaa. Käytännön kokemuksen välittäminen laajemmalle kentälle on yksi päätehtävistäni, sanoo Dettmann.

Henkilöt

 
30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

Susijengi ja 3 Step IT jatkavat menestyksekästä yhteistyötä

Susijengin ja 3 Step IT:n monivuotinen ja menestyksekäs yhteistyö jatkuu uuden sopimuksen myötä ainakin seuraavat kaksi vuotta.

12.10.2017 13:20 Liittoa koskeva tiedote

Lauri Markkanen vahvasti esillä Ruudun koripallopaketissa

Uusittu yhteistyösopimus tuo NBA:n entistä vahvemmin esille Ruudun urheilutarjontaan. Susijengin nostattama sinivalkoinen koripallobuumi jatkuu runsaan viikon päästä Atlantin toisella puolen, kun Lauri Markkanen vetää legendaarisen Chicago Bullsin pelipaidan päälleen NBA:n runkosarja-avauksessa.

7.9.2017 18:13 Haastattelu

EM-kotikisojen pääsihteeri: ”Täydellisyyttä hipova kokonaisuus”

Satavuotista itsenäisyyttään juhlivan Suomen hullaannuttanut Susijengi suuntasi torstaina kohti EM-turnauksen pudotuspelejä, jotka pelataan Turkin Istanbulissa. Samanaikaisesti Helsingissä pelatun alkulohkovaiheen purkutöiden keskellä seisoo onnellinen mies; EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara tuntee ylpeyttä ja jakaa vuolaasti kiitosta.

Nokian puhelimet jälleen Susijengin mukana

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyökumppanuuden HMD Global Oy:n kanssa. HMD on Nokian puhelimien uusi koti. Yhteistyön seurauksena Nokian puhelimet ja Susijengi yhdistävät jälleen voimansa.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

Susijengin juhlamaaotteluiden liput myyntiin 13.6.

Susijengi pelaa kaksi juhlamaaottelua ennen EM-kotikisoja 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Suomen hioessa kisakuvioitaan kuntoon, päästään myös katsomon puolella virittäytymään kisatunnelmaan.

Numero 6 jäädytetään faneille koripallon maajoukkuetoiminnassa

Suomen Koripalloliitto jäädyttää pelinumeron 6 maajoukkuetoiminnassa ja omistaa kyseisen pelinumeron faneille sekä suomalaiselle koripalloyhteisölle. Samalla Koripalloliitto julkaisi Susijengin White vs Blue -fanitapahtuman, jonka pääsyliput arvotaan. Tapahtumaan ei voi ostaa lippuja.

#EuroBasket2017-teos siirtyi Kansalaistorille

Koripallon EM-kisojen alkuun on enää alle sata päivää. Merkkipäivän kunniaksi #EuroBasket2017-teos on siirretty Helsingin Rautatientorilta muutaman sadan metrin matkan Kansalaistorille, jonne nousee Helsingissä pelattavien EM-otteluiden ajaksi (31.8.-6.9.) kisakylä ja suuri kisastudio.

Näytä lisää vastaavia