Miesten I divisioonassa ratkaisujen viikonvaihde

3.3.2006 Miesten I divisioona on kallistumassa loppusuoralle. Kierroksia on jäljellä kolme, ja ratkaisuja suuntaan jos toiseen nähdään jo tulevana viikonloppuna kahden ottelun pakettina.

Team Componenta haki viime lauantaina tärkeät pisteet Salosta, ja kun FokoPo hävisi sunnuntaina Panttereille, voi Karkkila varmistaa nousunsa Korisliigaan jo lauantaina kotiottelussaan Wartti Basketia vastaan.

Suuri ennustaja ei täydy olla, että Karkkilan liikuntahallilla juhlitaan Korisliigaan paluuta.

Tuplaviikonlopun mielenkiintoisimmat kamppailut käydään heti lauantaina. Sarjakakkonen Forssan Koripojat kohtaa kotonaan sarjakolmosen Salon Vilppaan ja satakunta kilometriä pohjoisempana BC Nokia ottaa mittaa Kauhajoen Karhusta.

Koko nelikko kärkkyy kahta paikkaa SM-karsintasarjaan, joten panosta riittää. FoKoPolla lienee vähiten paineita voittosuhteella 19-4. Vilpas (17-6) tarvitsee kipeästi pisteitä pitääkseen Nokian (16-7) ja Kauhajoen (16-7) takanaan. Keskinäisissä otteluissa Vilpas on vahvoilla Kauhajokea vastaan, mutta heikoilla BC Nokian kanssa.

Mikäli Nokia voittaa kaikki kolme otteluaan (Kauhajoki, Huima, Lapua) ja Vilpas häviää ainakin kerran, jatkuu nokialaisten kausi vielä huhtikuun puolelle karsintojen merkeissä. Jos taas Kauhajoki voittaa loput ottelunsa, on sillä saumat ottaa kolmossija ja karsintapaikka itselleen. Se edellyttäisi Vilppaalta ainakin kahta pisteetöntä ottelua.

Sarjan keskikastissa Äänekosken Huima (10-13), Visa Basket (10-13), Pantterit (10-13) voivat hengittää jo turvallisesti. Rekolan Urheilijat (9-14) ja HNMKY (8-15) ovat paremmissa asemissa kuin sarjapaikastaan taistelemaan joutuva kvartetti BC Jyväskylä (7-16), TuNMKY-66 (7-16), Lapuan Korikobrat (6-17), Wartti Basket (5-18).

Sarjan viimeinen putoaa suoraan II divisioonaan, ja toiseksi viimeinen jatkaa kauttaan I divisioonan karsinnoissa. Lauantai-illan jännitystä lisäävät otteluparit TuNMKY-66 - Huima, Visa Basket - Lapua, Rekola - BC Jyväskylä sekä Team Componenta - Wartti Basket. Seitsemännessä otteluparissa HNMKY - Pantterit pelataan enää Helsingin herruudesta.

Sunnuntain merkittävin kamppailu käydään Lapualla, jossa Korikobrat pyrkii nousemaan ylös karsijan paikalta Turun kustannuksella. Muut otteluparit ovat Wartti Basket - FoKoPo, RU - Kauhajoki, Huima - BC Nokia, Vilpas - HNMKY, BC Jyväskylä - Karkkila ja Pantterit - Visa Basket.

I divisioonan runkosarjan viimeinen kierros pelataan sunnuntaina 12. maaliskuuta. SM karsintasarja alkaa 22.3.

Mitä kaudesta 2005-2006 on jäänyt käteen?

Ensimmäiseksi täytyy todeta Karkkilan hieno kausi. Timo Hakamaa on tehnyt hienoa työtä taustajoukkoineen ja Team Componenta on tekemässä komean paluun pääsarjaan.

Lauantainen vierailu Salossa osoitti, että oikea joukkue keikkuu paalupaikalla. Karkkilan peli on tasapainoista, jokaiselle pelipaikalle löytyy taitoa ja ennen kaikkea fyysisyyttä. Joukkue on kärsinyt kauden aikana kaksi vierastappiota (Nokia 92-88, HNMKY 76-70), kotonaan se on ollut lyömätön läpi kauden.

- Olemme pystyneet hoitamaan vanhat velat pois, joten voimme lähteä Korisliigaan aivan eri lähtökohdista, myöntää joukkueen manageri Kai Jarila.

Talouspuoli onkin oltava kunnossa, sillä Korisliiga vaatii huomattavasti divaria pulleampaa kukkaroa. Team Componenta on pelannut kauden läpi kolmella ulkomaalaisella, virolainen Ivo Uibukant rantautui Karkkilaan jo kesällä, Zakee Wadood joulun tienoilla Kotkasta ja Chris Davis vasta loppukaudesta USA:sta.

Mielenkiintoista on seurata, pysyykö perusrunko kasassa myös pääsarjassa. Usealla pelaajalla on kuitenkin jo kokemusta myös Korisliigassa.

Hienoisena ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt FokoPo on osoittanut pelaavansa hyvää koripalloa. Hyvä uutinen forssalaisten kannalta oli Pieti Poikolan jatko joukkueen peräsimessä myös ensi kaudella.

Poikola on tehnyt hyvää työtä niin valmentajana kuin jenkkirintamallakin. Akseli Marcus Smallwood - Aaron Haynes on ollut sarjan tasapainoisin jenkkikaksikko. Vähätellä ei voi myöskään Petri Kallion merkitystä pelinjohtajana.

Salon Vilpas on ollut melkoisessa pyörityksessä ulkomaalaisosastolla, ja se ei voi olla näkymättä kauden otteissa. Denver TenBroek on osoittautunut loistohankinnaksi, mutta muuten vaikeuksia on riittänyt.

Vilppaalla on ollut kauden aikana riveissä seitsemän ulkomaalaista. Tammikuun jälkeinen päätös kaksikolla TenBroek-Sendar jatkamisesta on selkiyttänyt joukkueen peliä, ja antanut samalla lisää vastuuta omille nuorille.

BC Nokia on kärkijoukkueista ainoa, joka luottaa kotimaiseen voimaan. Lasse Rantalan luotsaama ryhmässä ei ole sentterin mitat täyttävää sisäpelaajaa, mutta se ei tahtia haittaa. Heittovoimaa ja röyhkeyttä löytyy ja joukkueen ehdoton selkäranka on kotikonnuilleen palannut Timo Riihelä.

Kärkiviisikon viides lenkki Kauhajoen Karhu on valinnut eri tien. Valmentaja Greg Gibson hankki loppukesästä riveihinsä Ronald Dorseyn ja John Greenin, ja sarja-avauksen kynnyksellä luottomies Atiba Lyonsin.

Kun Boo Bojang ilmestyi vahvuuteen vielä loppusyksyllä, on pohjanmaan ykkösseuralla takanaan varsin värikäs kausi. Kotimaista heittovoimaa edustaa parhaimmillaan Heikki Saaristo



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 
9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

Näytä lisää vastaavia