LrNMKY nousi komeasti jatkoon ja Khimikin välierävastustajaksi

26.1.2006 Lappeenrannan NMKY nousi tukalasta tilanteesta riemukkaasti jatkoon ja neljän parhaan joukkoon koripallon Euroopan Challenge cupissa, jossa se kohtaa seuraavaksi ukrainalaisjoukkue Khimikin.

LrNMKY tarvitsi puolivälierien kotiottelussaan vähintään 16 pisteen voiton unkarilaisesta Debreceni Vadkakasokista ja sen se myös otti korkojen kera. Namika voitti toisen osaottelun numeroin 94-71 (52-29) ja eteni jatkoon yhteistuloksella 167-159. Trillerin piirteitä lopussa saaneen ottelun ehdottomaksi sankariksi kohosi kotijoukkueen Matt Williams, joka naulasi ratkaisevan kolmen pisteen heiton sisään 42 sekuntia ennen loppua.

Ottelun kovimman pistemäärän (24/7) heittäneen Williamsin kolmonen käänsi pelin isännille 89-71. Jussi Kumpulainen, Chanan Colman ja kapteeni Andre Foreman pitivät huolen lopusta vapaaheittoviivalta.

- Olen ylpeä joukkueestani, hehkutti Namikan valmentaja Mika Turunen - syystäkin.

- Tämä on kova suoritus. Suomalainen joukkue on eurocupissa neljän parhaanjoukossa.

Lappeenrannan puolustus nukahteli vielä viikkoa sitten kohtalokkaasti Unkarissa, mutta ratkaisevassa ottelussa tahti oli aivan toista luokkaa, kuten Turunen lupasikin.

- Puolustuksemme toimi hienosti, vaikka Debreceni saikin lopussa muutaman vapaan paikan. Williams pisti kovan kolmosen sisään, mutta pidän tätä ehdottomasti koko joukkueen voittona, painotti Turunen.

Debrecenin kollega Rajko Toroman antoi voittajille täyden tunnustuksen. 

- Lappeenranta oli aggressiivisempi varsinkin puolustuksessa. Toisaalta tämä oli ensimmäinen kerta, kun heitimme haastajacupin ottelussa näin huonosti.

Bukva pelotteli lopussa

Kotijoukkue lähti odotetun kovalla sykkeellä peliin ja vei avausneljänneksen lupaavasti nimiinsä 27-16, kun Jussi Kumpulainen oli upottanut kolmen pisteen heittonsa sisään kahdesti peräkkäin kaaren takaa onnistuneen  Williamsin tarjoamaan malliin.

Namika oli myös aivan omaa luokkaansa levypalloissa, joita se rohmusi
ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana peräti 15. Lappeenrannan kaukaa putoillut pommitus  jatkui välittömästi toisella neljänneksellä. Ensin asialla oli Kumpulainen ja heti perään Pasi Riihelä.

Peli 36-19 ja LrNMKY oli siirtynyt yhteispisteissä jo ensimmäisen kerran johtoon. Gabor Toth antoi kahdesti samalla mitalla takaisin, mutta Namika otti
pelin nopeasti uudelleen haltuunsa (43-25) jo taukoon mennessä kaikki 16 pistettään viimeistelleen ja virhevaikeuksiin joutuneen Riihelän vapaaheitoilla. Vaikka tanskalaisjätti Chris Christoffersenin viivalta lähteneet heitot pyörivät jälleen raudoissa, kotijoukkue pysti repimään tasaisen varmasti eroa Debreceniin.

Taukojohto venyi 23 pinnaan, ja näytti siltä, että unkarilaisjoukkue ei toivu siitä enää koskaan, kun päätösneljännekselle lähdettiin luvuista 75-47. Debreceni sinnitteli kuitenkin 39-vuotiaan ja 213-senttisen Sejo Bukvan (8/3) tärkeillä koreilla vielä kahdesti - 84-70 ja 86-71 - iskuetäisyydelle, kunnes Williams vapautti kotijoukkueen ja -yleisön piinasta.

- Me saimme puolestaan Debrecenin Terry Williamsin kuriin ensimmäisten 20
minuutin aikana. Puolustuksemme piti läpi ottelun ja hyvä liike säilyi kentällä, perusteli Kumpulainen makean voiton avaimia.

Välierät käyntiin Lappeenrannassa

Lappeenrantalaisyleisöä huudattanut Williams veti vahvan iltapuhteen saaden hyvää tukea pisteidensä lisäksi yhdeksän levypalloa kaapineelta Riihelältä, Kumpulaiselta (15/3), seitsemän koriin johtanutta syöttöä tarjonneelta Colmanilta (10/3), komeat 18 levypalloa omista korkeuksistaan noukkineelta Christofferseniltä (11), Foremanilta (11/4) ja ottelun lukuisista kolmosista sen ensimmäisen pussittaneelta Yasin Merzougilta (7/2).

Debrecenistä erottui tehojen puolesta trio Terry Williams (16/6)-Wayne Powell (13/6)-Martynas Andriuskaitis (11/6). Ensimmäisen osaottelun viikko sitten ratkaissut Morton  Fodor sai tyytyä Lappeenrannassa vain neljään pisteeseen.

Haastajacupin välierät pelataan 23. helmikuuta ja 2. maaliskuuta. LrNMKY aloittaa kotonaan Khimikiä vastaan. Ratkaiseva toinen osaottelu pelataan
Odessassa.

Cupin kolmas välieräjoukkue on venäläinen Ural Great Perm, jonka vastustaja tulee otteluparista Olympia Larissa-CAB Madeira.

- Ne pelit tulevat aikanaan. Ajatukseni ovat olleet vain ja ainoastaan Debreceni-pelissä. Kieltämättä, olo tuntuu nyt aika tyhjältä, mutta onnelliselta, totesi Mika Turunen.

Asiat

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

Näytä lisää vastaavia