Kärkijoukkueille tappioita Korisliigassa

2.2.2006 Korisliigan kärkipään joukkueet taipuivat tappioihin keskiviikkokierroksella, kun neljä parasta pelivuorossa ollutta joukkuetta hävisi pelinsä. ToPo otti illan komeimman voiton, kun se kukisti Namika Lahden vieraissa peräti 39 pisteen erolla 55–94 (32–51) -lukemin.

Tappio oli sarjassa toisena oleville lahtelaisille kauden tähän asti suurin ja vasta kolmas kotisalissa. ToPo kirjaimellisesti juoksi Namikalta jalat alta vietyään lahtelaisilta pallot käsistä ja päästyään nostelemaan valtaosan pisteistään nopeilla hyökkäyksillä.

Tasaisesta ToPosta Leho Kraav ja Maurizio Pratesi tekivät 17 pistettä ja Ronald Yates 16. Kauden ylivoimaisesti pienimpiin pisteisiinsä jääneestä kotijoukkueesta vain Michael Kuebler pääsi 21 pisteellään kaksinumeroisiin lukemiin.

Kouvot voitti pitkästä aikaa

Viisi edellispeliään hävinnyt Kouvolan Kouvot katkaisi kotipelissään Uudenkaupungin Korihaiden neljän pelin voittoputken 88-75 (43-39) -tuloksella.

Kouvot alkoi kääntää peliä edukseen kolmannella jaksolla, jolloin se nousi 15 pisteen johtoon. Korihait sai viimeisellä neljänneksellä kurotuksi eron seitsemään pisteeseen, mutta Kouvojen loppukiri palautti eron toiselle kymmenelle.

Sami Laaksonen nousi kentän kunkuksi 25 pisteellä. John Allen heitti 18 ja David Bell 17 pistettä. Korihaiden tehokkain oli Boakai Lalugba 17 pisteellä.

Pyrintö yllätti Katajan

Kierroksen suurimmasta yllätyksestä vastasi Tampereen Pyrintö hakemalla Joensuusta täpärän 95-97 (53-52) -voiton kärkijoukkue Katajasta.

Pelissä kohtasivat kaksi laskusuhdanteessa ollutta joukkuetta, kun Pyrintö oli voittanut 11 edellispelistään vain yhden ja Katajallakin oli neljästä tuoreimmasta pelistään kolme tappiota - ja nyt siis yksi enemmän.

Alusta loppuun asti tasaisena edennyt peli ratkesi pari sekuntia ennen loppusummeria Pyrinnön Albert Mouringin kahden pisteen korilla. Katajan Janne Kinnunen pääsi vielä yrittämään kolmosta, mutta heitto osui vain korirenkaaseen.

Uka Agbai pussitti Pyrinnölle 29 pistettä ja Mouring 22. Ilman polvivaivaista Petri Virtasta pelanneesta Katajasta tehokkaimpia olivat Sami Lehtoranta 21:llä ja Alex Wesby 20 pisteellä.

KTP kova Lappeenrannassakin

KTP jatkoi noususuhdannettaan nyt Lappeenrannassa, jossa puolustava mestari taipui 80-89 (46-52) -tuloksella. Voitto oli kotkalaisille jo seitsemäs kahdeksasta viime pelistä.

KTP osui koreihin kaukaa paremmin kuin kotijoukkue, joka yritti kolmoskaaren takaa 32 kertaa kymmenen korin tuloksella. KTP:n kolmostarkkuus oli parempaa, kun puolet 24 yrityksestä upposi.

Kotkalaisvoiton rakentajina kunnostautuivat 23 pistettä mieheen hyvällä prosentilla heittäneet Joe Nixon ja Anssi Kinnaslampi. Kapealla seitsemän miehen kokoonpanolla taas pelanneesta NMKY:stä tanskalaiset Chanan Colman ja Chris Christofferson pääsivät parhaiksi pistemiehiksi 15 pisteillä.

Tarmo parempi jumbopelissä

Porvoossa pelattu liigan jumbopeli päättyi kotijoukkue Tarmon 90-74 (48-38)  voittoon Aura Basketista.

Tarmolle voitto oli tämän vuoden puolella kolmas kahdeksasta pelistä. Turkulaisvieraille sen sijaan kolahti jo peräti 14. peräkkäinen tappio.

Ilman jalkavaivaista Rashad Belliä yhä pelannut Tarmo vei ottelua suurimman osan ajasta noin kymmenen pisteen johdossa. Damen Maddox oli kotijoukkueen tehokkain 28 pisteellä. Aura Basketin Kareem Johnson pääsi lähes samoihin teholukemiin 26 pisteellään.

(STT)

 



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia