Riihelä järjestää yllätystä Himikille

28.2.2006 Lappeenrannan NMKY on vaikean tilanteen edessä keskiviikkona kotisalissaan, jossa se kohtaa Euroopan Challenge cupin toisessa ja samalla finaalipaikan ratkaisevassa välieräottelussa ukrainalaisen Himikin. Urheilukanava näyttää ratkaisevan ottelun suorana klo 17:55 alkaen.

LrNMKY tarvitsee monikansallisesta Himikistä vähintään 28 pisteen voiton raivatakseen tiensä finaaliin. Himik rankaisi ensimmäisessä, Juzhnyssä viime torstaina pelatussa osaottelussa vaisusti heittänyttä Lappeenrantaa numeroin 88-61.

Haastajacupin parketeilla vielä jatkavista pelaajista kovimmat henkilökohtaiset tilastot - 18,7 pistettä ja 7,7 levypalloa ottelua kohden - kerännyt LrNMKY:n kokenut Pasi Riihelä, 30, myöntää tilanteen tukaluuden.

- Aikamoinen kurominenhan meillä on edessä, mutta eipä silti, olemme onnistuneet tähän mennessä hyvin kotikentällä pelatuissa haastajacupin otteluissa, muistuttaa 199-senttinen ja 99-kiloinen Riihelä.

- Meidän on luotava otteluun yllättävä taktiikka ja pyrittävä lähtemään heti alussa karkuteille. Muutoksen on tultava meiltä, sillä Himik on erittäin tasainen ja vahva joukkue, josta ei löydy suuremmin heikkouksia.

Riihelälle kelpaa vain voitto kotiottelusta, oli lopputulos mikä tahansa.

- On tärkeää, että saamme taas hyvän pelin alle. Eurokentiltä hankkimamme kovuus ja kokemus palvelevat meitä Korisliigan runkosarjan lopussa ja edelleen playoff-pelien alkaessa, painottaa Riihelä.

“Hurmos ja vauhtipeli päälle”

Keskiviikon kohtaamiseen Namikan taktiikkaa hiovan valmentajan Mika Turusen ajatukset liikkuvat samoilla linjoilla Pasi Riihelän kanssa.

- Meidän pitää saada välittömästi alussa hurmos ja vauhtipeli päälle. Vahvuutemme on liike ja sen Himik sai mieltä pois Ukrainassa.

Turunen antoi Juzhnyn ottelusta puhtaat paperit vain kahdelle pelaajalleen, Riihelälle ja kovia kolmosia Mustanmeren tuntumassa upottaneelle Jussi Kumpulaiselle.

- Heittopelimme oli Ukrainassa luokatonta. Se on tilastollinen fakta, johon tietenkin vaikutti myös Himikin hyvä puolustus.

- Kotiottelussa ei niin mustaa iltaa voi osua yhtä monelle pelaajalle samaan aikaan.

Turunen tähdentää, että yltäminen haastajacupissa neljän parhaan joukkoon on jo kova juttu viime vuoden tuplamestarille LrNMKY:lle ja suomalaiselle koripallolle. Se ei kuitenkaan riitä. Kilpaurheilussa on aina kurotettava korkeammalle.

- Meillä ei ole enää mitään hävittävää. Meidän on lähdettävä hakemaan riskillä isoa voittoa ja finaalipaikkaa. Tehtävä on kova, mutta ei aivan mahdoton. Pitää muistaa, että Himik ei ole voittanut tällä kaudella vielä ainuttakaan vierasotteluaan eurokentillä.

Debreceni-voitto antaa uskoa

LrNMKY ei ole ensimmäistä kertaa selkä tukevasti seinää vastaan Challenge cupissa. Namika haki puolivälierien kotiottelussaan vähintään 16 pisteen pakkovoittoa unkarilaisesta Debrecenistä ja sen se myös otti korkojen kera.

- Tuo peli kannattaa pitää mielessä, vinkkaa Turunen.

Turunen ja Namika ovat pystyneet merkkaamaan tähän mennessä eurokoreilla vaarallisimmat vastapuolen palaajat hollantilaisen Den Boschin Gert Kullamäen malliin. Tasaisen vahvan materiaalin omaavaa Himikiä vastaan se ei onnistu.

- Himikistä ei voi jättää ketään vähemmälle huomiolle. Jos näin tekee, silloin soi omissa.

Perm vahvoilla finaaliin

Haastajacupin toinen välieräpari selvittää finaalipaikan kohtalon torstaina Venäjällä, kun viikonvaihteessa maansa superliigassa Hanno Möttölän edustaman Moskovan Dynamon kukistanut Ural Great Perm saa vieraakseen kreikkalaisen Olympia Larissan.

Haastajacupin suosikki Perm on varsin vahvoilla. Venäläisryhmä voitti Larissan ensimmäisessä osaottelussa 81-71.

Permin valmentaja Sharon Drucker pitää silti jalkansa visusti maassa.

- Jälkimmäisestä ottelusta tulee meille varmasti vaikea. Meillä on hyvä etu, mutta uusi ottelu käynnistyy silti aina 0-0 -tilanteesta, sanoo Drucker, jonka vahva miehistö koki ikävän takaiskun Dynamo-ottelussa lupaavan takamiehen Jegor Vyaltsevin loukkaantumisen muodossa.

Henkilöt

Asiat

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

Näytä lisää vastaavia