Möttölän Dynamo kukisti Punaisen Tähden pisteellä

1.3.2006 Hanno Möttölän edustaman Moskovan Dynamon on kukistettava ensi tiistaina kotikentällään Belgradin Punainen Tähti, jotta venäläisseura pysyy tavoitteessaan ja raivaa tiensä koripallon ULEB-cupin välieriin.

Joukkueiden välinen ensimmäinen puolivälieräottelu päättyi Belgradissa yli 7000 katsojan silmien edessä Dynamon niukkaan 87-86 (47-45) -voittoon. Kaikki on siis vielä avointa, kun yhteistulos ratkaisee jatkoonmenijän.

Möttölä pelasi Belgradissa runsaat kahdeksan minuuttia tehoin 5/1. Hän pisti neljästä vapaaheitostaan kolme sisään, mutta pelitilanneheitoissa (1/4) osumatarkkuus oli vaisumpi. Ainoan kakkosensa Möttölä kävi donkkaamassa naruihin.

Tasainen vääntö ratkesi vieraiden eduksi 17 sekuntia ennen ottelun loppua Ruben Douglasin vapaaheittoon. Kotijoukkue sai vielä tilaisuutensa, joka kuivui kuitenkin kokoon Mire Chatmanin blokattua komeasti Gerrod Hendersonin. Douglas heitti Belgradissa 24 ja Chatman 22 pistettä.

- Erittäin hieno ottelu ja vielä kovempaa on luvassa ensi tiistaina Moskovassa. Mitään ei ole vielä ratkaistu, painotti Dynamon kokenut serbivalmentaja Dusan Ivkovic, 61.

Belgradista lähtöisin oleva Ivkovic nosti esiin vastustajien riveistä 207-senttisen Milan Gurovicin. Eikä syyttä. Vuoden 2002 maailmanmestari rankaisi Dynamoa 35 pisteellä. Espanjassa uransa tähänastiset huippukaudet pelannut Gurovic, 29, tempaisi kymmenestä kolmen pisteen heitostaan seitsemän sisään.

- Sääli, että hävisimme ottelun tällaisen esityksen jälkeen, mutta meillä on edelleen mahdollisuuteemme. Dynamo on pelannut paremmin vierasotteluissaan, muistutti Gurovic, joka poimi ensimmäisen osaottelun ratkaisun tilastoista.

Dynamo hävisi levypallot 34-25, mutta teki toisaalta vapaaheittoviivalta 11 pistettä Punaista Tähteä enemmän.

- Dynamon 45 vapaaheittoa ja niistä tehdyt 33 pistettä olivat avain tämän ottelun ratkaisuun.

ULEB-cupin puolivälierien ensimmäisissä osaotteluissa nähtiin myös toinen vierasvoitto, kun Aris BSA kävi kukistamassa Asvelin 67-60. Hemofarmin ja Dejan Bodirogan tähdittämän Virtus Rooman ottelut päättyivät kotivoittoihin.

Hemofarm otti kierroksen suurimman voiton Reggio Emiliasta numeroin 88-72. Vielä alkulohkossaan suurissa vaikeuksissa ollut Rooma voitti Hapoel Jerusalemin 92-84.

Otteluparin Dynamo-Punainen Tähti voittaja kohtaa välierissä joko Virtus Rooman tai Hapoel Jerusalemin.

Dynamo kaatoi Rooman molemmissa alkulohkon otteluissaan. Ottelut Jerusalemia vastaan päättyivät puolestaan 1-1, kun moskovalaisseura hävisi sille jo merkityksettömän pelin vieraissa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/pelaajat_euroopassa/

Henkilöt

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia