Kotille 20 pistettä, Leelle ja Huffille tupla-tupla Italian LegaDuessa

1.5.2011 Tuukka Kotti jylläsi 20 pistettä ja haki seitsemän levypalloa, kun hänen edustamansa Ferrara kukisti 15 pistettä ja 11 levypalloa keränneen Gerald Lee jr.:n Udinen 83-64 (34-29) Italian LegaDuessa. Shawn Huffin Forli puolestaan nipisti Monferratosta 91-90 (42-55)-kirivoiton Huffin kerätessä 12 pistettä ja 10 levypalloa.

Myös Gerald Lee jr. esiintyi väkevästi: 15 pistettä, 11 levypalloa.

Kotin Ferraran ja Leen Udinen vappuaaton kohtaamisen ensimmäisellä jaksolla nähtiin roppakaupalla suomalaisosaamista, kun sekä Kotti että Lee viimeistelivät seitsemän pistettä Udinen päättäessä jakson 14-15-johtoon. Toisella jaksolla Kotti donkkasi Ferraran parhaimmillaan 28-15-etulyöntiasemaan, mutta Udine kavensi eron vielä viiteen pisteeseen tauolle lähdettäessä.

Kotti avasi kolmannen jakson upottamalla Ferraran kahdeksasta ensimmäisestä pisteestä kuusi, ja Udine pysähtyi kotijoukkueen puolustusmuuriin jakson edetessä. Päätösjaksolla Ferrara johti parhaimmillaan 24 pisteellä ja voitti ottelun 83-64 (34-29).

Voittajajoukkueen tehokkain pelaaja oli Kotti, joka uurasti 30 minuutissa 20 pistettä (kakkoset 8/12, vapaaheitot 4/7), keräsi seitsemän levypalloa, riisti pallon kolme kertaa ja blokkasi yhden vastustajan heiton. Kotin +/- -lukema oli joukkueensa parhaimmistoa (+19).

Lee nakutti puolestaan 27 minuutissa Udinen toiseksi korkeimman pisteluvun, 15 (kakkoset 6/13, vapaaheitot 3/4). Lee kauhoi myös muhkeat 11 levypalloa ja blokkasi kolme vastustajan heittoa.

Ferrara on voittanut 29 ottelustaan 12 ja isännöi yksin LegaDuen 11. sijaa. Leen Udine tipahti puolestaan seitsemännelle sijalle 17 voitolla ja 12 tappiolla.

Huffille tupla-tupla, Forli nousi suoran putoajan paikalta

Shawn Huffin Forlin erinomainen kevätkausi Italian LegaDuessa jatkui. Pitkään liigan hännänhuippuna majaillut Forli päihitti lauantaina liigaykkönen Monferraton huikean trillerin jälkeen pistein 91-90 (42-55).

Toisella jaksolla kotijoukkueelta karkumatkalle ampaissut Monferrato johti kuusi minuuttia ennen ottelun loppua vielä turvallisesti pistein 72-85. Loppuminuuteilla Forli käynnisti kuitenkin huikean takaa-ajon, joka päättyi kotijoukkueen pisteen voittoon.

Forli kiipesi Leemire Goldwiren perättäisillä kolmosilla tilanteeseen 78-85, jonka jälkeen Monferraton Ricky Hickman upotti kaksi vapaaheittoa. Hetkeä myöhemmin Monferraton Folarin Campbellille vihellettiin epäurheilijamainen virhe, jonka seurauksena Stefano Borsato upotti yhden vapaaheiton ja Mike Nardi kakkosen.

Monferraton tukipilari Ricky Hickmanille vihellettiin viides virhe, kun ottelua oli pelaamatta kaksi minuuttia. Vieraat menettivät pallon kahdesti peräkkäin, seurauksena Nardin kaksi vapaaheittoa ja kakkonen sekä Bobby Jonesin kakkonen.

Päätösminuutille lähdettäessä tilanne oli tasan 87-87. Stefano Gentile vei Monferraton kahden pisteen johtoon, 87-89, ja Bobby Jones tasoitti vapaaheittoviivalta tilanteeksi 89-89. Monferraton Oluoma Nnamakan upotettua yhden vapaaheiton säkitti Mike Nardi viimeisellä heitollaan Forlin voittoon.

Shawn Huff huhki kentällä muhkeat 36 minuuttia ja keräsi tupla-tuplan: 12 pistettä (kakkoset 4/6, kolmoset 1/4, vapaaheitot 1/2), ja kymmenen levypalloa. Huffille merkittiin myös yksi blokki, kaksi menetystä ja kaksi virhettä.

Kentän tähdet olivat Forlin Bobby Jones (24/12/3 riistoa), Mike Nardi (20/3/3 syöttöä) ja Leemire Goldwire (17/4/5 syöttöä) sekä Monferraton Matteo Malaventura (25/0).

Huffin liityttyä joukkueeseen Forli on voittanut kahdeksasta ottelustaan seitsemän. Voittonsa myötä Forli nousi LegaDuen suoran putoajan paikalta 14. sijalle 11 voitolla ja 18 tappiolla.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.