Möttölän Dynamo kohtaa Jerusalemin välierissä

8.3.2006 Hanno Möttölän edustama Moskovan Dynamo otti kauden tähän mennessä tärkeimmän voittonsa kukistamalla Belgradin Punaisen Tähden koripallon ULEB-cupin toisessa ja ratkaisevassa välieräottelussa numeroin 86-65 (47-34).

Ensimmäinen osaottelu oli päättynyt Belgradissa Dynamon yhden pisteen voittoon. Dynamo kohtaa välierissä jo alkulohkosta tutun Hapoel Jerusalemin, joka raivasi tieltään Dejan Bodirogan tähdittämän Virtus Rooman.

Dynamo tuli vahvalla asenteella Moskovassa pelattuun puolivälieräotteluun ja lähti karkuteille heti alussa. Virhevaikeuksissa ollut Möttölä pelasi ottelussa seitsemän minuuttia kolmen pisteen ja neljän levypallon tehoilla. Möttölä teki pisteensä vapaaheittoviivalta.

Venäläisjoukkueen valmentaja Dusan Ivkovic painotti, että Dynamo tosiaankin ansaitsi voittonsa.

- Yllätimme vastustajamme heti alussa ja kontrolloimme ottelua loppuun asti. Pelasimme erittäin hyvän puolustuksen. Se oli avain voittoon.

Maaliskuun 21. ja 28. päivä pelattavissa välieräotteluissa vastakkain asettuvat Dynamo ja Hapoel ovat tuttuja toisilleen. Joukkueiden väliset keskinäiset kohtaamiset päättyivät Dynamon hallitsemassa alkulohkossa kotivoittoihin. Dynamo oli parempi Moskovassa numeroin 86-68 ja Hapoel puolestaan Jerusalemissa 87-83.

Kaksi vuotta sitten ULEB-cupin mestaruuden vienyt Hapoel Jerusalem lähti ratkaisevaan puolivälieräotteluun tukalasta asemasta hävittyään Roomassa kahdeksalla pisteellä. Joukkue löysi kuitenkin kotiyleisönsä edessä hurmoksen lähettäen Rooman laulukuoroon 74-56 -voitolla.

- Rooma on mahtava joukkue, mutta me näytimme todellisen luonteemme. Kukaan ei antanut meille mahdollisuuksia, joten välieräpaikka maistuu sitäkin makeammalta. Tässä joukkueessa on paras ilmapiiri, jonka olen kokenut Detroitin ulkopuolella, iloitsi Hapoelin 186-senttinen amerikkalaistakamies Horace Jenkins.

ULEB-cupin toisessa välieräparissa kohtaavat kreikkalainen Aris BSA ja serbiamontenegrolainen Hemofarm, jotka voittivat molemmat puolivälieräottelunsa. Aris pudotti jatkosta Asvelin ja Hemofarm vastaavasti Reggio Emilian.

ULEB-cup huipentuu Belgian Charleroisssa 11. huhtikuuta pelattavaan finaaliin.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/pelaajat_euroopassa/
 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia