Huima ja Pantterit voittoihin välieräavauksessa

11.3.2006 Koripallon naisten SM-välierät alkoivat Äänekosken Huiman ja Panttereiden komennuksessa. Äänekoskelaiset nappasivat tärkeän vierasvoiton Kotkan Peli-Karhuista. Toisessa välieräparissa kotijoukkue BC Nokia joutui tunnustamaan viime vuoden finaalivastuksen Pantterit paremmaksi luvuin 64-75 (34-29).

Välierien ensimmäisessä kohtaamisessa Karhulan liikuntahallilla kotijoukkue Peli-Karhut menetti kotietunsa hävitessään tiukan kamppailun Äänekosken Huimalle lukemin 77-82 (37-40).

Huima hallitsi hienokseltaan tasaista kamppailua alusta alkaen. Ensimmäinen neljännes meni vieraille 17–22. Toisella kymmenminuuttisella heitettiin koreja samaan tahtiin kotkalaisten marssiessa kuitenkin puoliajalle 37–40 tappioasemassa.

Seppo Kurki piiskasi joukkueeseensa pukukopissa lisää tahtoa, mutta pistettä lähemmäs ei Peli-Karhut päässyt kolmannenkaan jakson jälkeen. Tilanteessa 57–58 lähdettiin huikean jännittävälle viimeiselle jaksolle. Viimeisellä neljänneksellä Huiman onnistunut heitto- ja levypallopeli ratkaisivat avausottelun äänekoskelaisille.

Äänekosken kaikki kaikessa oli Sanna Jämsen, joka heitti 30 pistettä. Pisteistä suurin osa syntyi toisella puoliajalla. Lisäksi Jämsen repi kymmenen levypalloa. Kenya Robinson hoiti Julie Flandersin kanssa loput irtopallot. Molemmille pelaajille kirjattiin 18 levypalloa, Huiman voittaessa koko ottelun levypallot luvuin 54-44.

Ottelun yhdeksi ratkaisijaksi nousi vaisumman avausjakson jälkeen Jämsenin namupassien avulla Julie Flanders, joka nosteli kuusi ratkaisevaa pistettä vierailijoille viimeisillä minuuteilla.

- Peli oli sellainen kuin mitä odotinkin, erittäin tasainen. Meille oli eduksi se, että pelasimme puolivälierissä. Tuntui siltä, että pelituntuma oli hyvä ja olimme valmiimpia pelaamaan, kommentoi Jämsen voitettua ottelua.

- Sain hyviä paikkoja varsinkin toisella puoliajalla ja huomasin, että puolustajani alkoivat hyytyä. Tämä oli kuitenkin vasta yksi ottelu ja huomenna on tärkeää pitää kotikentällä oma taso ja ottaa voitto sieltä, jatkoi Jämsen.

Kotkalaisista tehokkain pelaaja oli Karin Hoogendam, jonka saldo oli 24 pistettä ja 11 levypalloa. Reetta Piipari taisteli 20 pisteen arvoisesti ja antoi peräti kahdeksan syöttöä.

Välierät jatkuvat huomenna Äänekosken liikuntatalolla klo 17:00. Finaaliin selviää kolmella voitolla. Kolmas välierä pelataan ensi keskiviikkona 15.3. jälleen Kotkassa klo 18:30.

Pantterit rynnisti lopussa ohi

Viime vuoden finaalikaksikko kävi Nokialla kovan kamppailun. Kotijoukkue näytti avausjaksolla olevan askeleen helsinkiläisiä edellä. Parhaimmillaan Nokia oli 34-19 karkumatkalla, kunnes puoliajan loppuun Pantterit Susanna Rinnan ja Merike Andersonin kolmosilla kiri eron siedettäviin lukemiin 34-29.

Pantterit hivuttautui kolmannella jaksolla mukaan voittotaisteluun. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin nokialaisten kahden pisteen johdossa lukemin 47-45. Nokia kiri vielä jakson puolivälissä kolmen pisteen päähän, mutta Panttereiden aikalisän jälkeen vieraat saivat tärkeän onnistuneen puolustuksen ja heti perään vapauttavan korin.

Panttereiden sankarittareksi nousi polvivamman jälkeen ensimmäistä kertaa kentälle astunut Venlakaisa Hölttä. 178-senttinen pelintekijä heitti 11 peliminuuttiinsa 14 pistettä, joista lähes kaikki ratkaisevilla hetkillä. Höltän kylmät kolmen pisteen heitot sekä vapaaheitot takasivat lopussa voiton Panttereille.

Susanna Rinta oli läpi ottelun vireessä nakuttaen 20 pistettä hyvällä tarkkuudella. Rinnan luja tahto puolustuspäässä sytytti muunkin pantterilauman taisteluun. Merike Anderson heitti hyvällä tarkkuudella 17 pistettä ja haki neljä levypalloa.

Nokian tehokkain pelaaja oli Jenni Laaksonen 26 pistettä ja 14 levypalloa. Pallo poltti kuitenkin Laaksosen käsissä kahdeksan menetyksen verran. BC Nokialle lisähuolen aiheutti joukkueen kapteenin Reetta Ojalan loukkaantuminen minuutti ennen ottelun loppua.

Huomenna sunnuntaina joukkueet kohtaavat Töölön Kisahallissa klo 18:00 alkaen. Kolmas kohtaaminen on Nokialla keskiviikkona 15.3.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.