Naisten välierät katkolla ensi keskiviikkona

12.3.2006 Koripallon naisten välierät jatkuivat Huiman ja Panttereiden tahdissa. Äänekoskella kotijoukkue Huima hallitsi ottelua voittaen Kotkan Peli-Karhut selvin luvuin 87–68. Helsingissä Pantterit oli jälleen ottelun loppuhetkillä vahvempi ja voitti vierailija BC Nokian luvuin 77–68.

Töölön Kisahallissa nähtiin tasainen kamppailu Panttereiden ja BC Nokia välillä. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla BC Nokian pitkä kolmikko Jenni Laaksonen, Renáta Kozmonová ja Tor-Agbidye Msur käyttivät vahvasti pituus ylivoimaansa hyväkseen nostellen suurimman osan avausjakson pisteistä korin alta.

Pantterit vastasivat useimmiten bonusrajan takaa. Kotijoukkueen Saara Eskola käytti hyvin hyödykseen puolustajien jättämän vapaan heittotilan tehden avauspuoliajalla kymmenen pistettä. Saman saldon keräsi Panttereista Johanna Lautala.

BC Nokian Jenni Laaksonen oli ensimmäisellä puoliajalla lähes pitelemätön ja heitti 23 pisteestään 16 avausjaksoilla. Kun 20 minuuttia oli täynnä, lähdettiin tasatilanteessa 42-42 kolmannelle jaksolle.

Nokialaisten tiukka puolustus piti Panttereiden hyökkäyspelin rakentelun vaikeana. Merike Anderson ja Susanna Rinta olivat tiukassa vartioinnissa läpi koko ottelun. Kolmannen jakson puoleen väliin mennessä pantterilauma oli saanut aikaan vain neljä pistettä. Vapauttavan kolmen pisteen heiton upotti kotijoukkueen parhaana palkittu Saara Eskola.

Viimeiselle jaksolle lähdettiin jännittävässä tilanteessa 55–57. Nokian Saara Poussa oli päättänyt iskeä heti jakson avausminuuteilla. Poussa heitti kaksi kovaa kolmen pisteen heittoa sisään vieden Laaksosen avustuksella nokialaiset kahdeksan pisteen karkumatkalle 55-63.

Panttereiden päävalmentaja Ilpo Rantanen haki aikalisän kautta uuden vaihteen pantteripuolustukseen ja ottelun viime minuutit olivat Panttereiden näytöstä. Rantanen määräsi suojattinsa takaisin miesvartiointiin, joka herätti joukkueen takaisin voittotaisteluun.

Toisen välieräottelun ratkaisuksi muodostui eilisen kohtaamisen tapaan neljännellä jaksolla Panttereiden puolustuksen kautta hankitut riistot ja nopeat hyökkäykset, joiden avulla Hanna Rotinen (21/10) ja Johanna Lautala (14/3) nostelivat lopussa helpot korit vieden Pantterit välieräsarjassa 2-0 johtoon.

- Rautainen fysiikka ja puolustus ovat ne asiat, joilla Pantterit voittaa. Nyt tuli voitto sellaisella pelillä, johon jäi vielä paljon parannettavaa, joten meidän ei tarvitse miettiä sitä, saammeko sarjan katki keskiviikkona, vaan keskityttävä pelaamaan paremmin, kommentoi Ilpo Rantanen ottelun jälkeen.

- Välieräsarja on vielä pahasti kesken. Pantterit pääsi meitä nopeammin välieräjännityksestä eroon. Olimme paljon parempia tänään kuin eilen, joten jos kehitys jatkuu näin, niin kotikentällä meillä on mahdollisuus ottaa ensimmäinen voittomme tässä välieräsarjassa, totesi BC Nokian Kimmo Kujasivu muistuttaen vielä Eskolaa viime Nokia ottelun huonosta osumatarkkuudesta.

- Kyllä ne heitot uppoavat nyt sielläkin (Nokialla), sillä sain hyvän harjoituksen silloin lauantaina, hymyili Eskola takaisin Kujansivulle.

Maiju Pekkarinen tykitti 25 pistettä Huimalle

Sunnuntain toisessa välierässä Peli-Karhut jäi vaille mahdollisuuksia Äänekosken liikuntahallissa. Huiman heittokone oli 25 pistettä nakuttanut Maiju Pekkarinen, joka pisti kahdeksasta kolmosestaan seitsemän sisään ja lisäksi heitti kaksi kahden pisteen koria.

Huima jatkoi myös vahvaa levypallopeliään ja voitti ilmatilan selvästi lukemin 53-32. Huiman Julie Flanders haki eiliseen tapaan 18 levypalloa ja heitti kymmenen pistettä. Kenya Robinson oli tutun tehokas 19/12 ja Sanna Jämsen pääsi myös tuplalukemiin 12/11.

Äänekosken toinen uusi onnistuja oli nuori Vilma Kesänen. Pekkarisen tapaan Kesänen oli tarkkana kolmen pisteen kaaresta osuen neljä kertaa seitsemästä yrityksestä. Kesänen heitti vielä molemmat vapaaheittonsa sisään kirjauttaen pudotuspeliotteluennätyksekseen 14 pistettä.

Peli-Karhujen Reetta Piipari ja Karin Hoogendam heittivät molemmat 13 pistettä. Täydet minuutit pelannut Frances Carvajal heitti kymmenen pistettä ja otti 13 levypalloa.

Välierät jatkuvat molemmilla ottelupareilla keskiviikkona 15.3. Finaalipaikat ovat katkolla vieraskentillä niin Panttereille kuin Huimallekin. Nokian Palloiluhallilla ottelu alkaa klo 19:00. Kotkassa Karhulan liikuntahallissa peli pistetään käyntiin klo 18:30.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.