Koripalloliitolta pitkä kilpailukielto lisärangaistuksena erotuomarin koskemattomuuden loukkauksesta

6.5.2011 Suomen Koripalloliiton hallitus on langettanut 18 kuukauden mittaisen kilpailukiellon alueellisessa III divisioonassa pelanneelle pelaajalle erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta. Koripalloliiton kilpailukielto on lisärangaistus tapauksesta, josta käräjäoikeus antoi pelaajalle tuomion pahoinpitelystä.

Tuomioihin johtaneet tapahtumat tapahtuivat viime vuoden marraskuussa. Koripalloliitto asetti heti tapauksen jälkeen pelaajan väliaikaiseen kilpailukieltoon, mutta päätti jäädä odottamaan käräjäoikeuden päätöstä ennen lopullisen kilpailukiellon pituuden määrittämistä.

Päätöstä tehdessään Koripalloliiton hallitus totesi, että käräjäoikeuden antaman tuomion perusteella on tullut näytetyksi, että pelaaja löi ottelussa erotuomaria, joka sai seurauksena lievään aivotärähdykseen sopivat vammat. Käräjäoikeus tuomitsi pelaajan pahoinpitelystä.

Päätöksessään liittohallitus korosti, että erotuomarin fyysinen koskemattomuus on urheilun tärkeimpiä periaatteita ja sen loukkaamiseen tulee suhtautua vakavasti. Kilpailukiellon pituutta arvioitaessa liittohallitus katsoi kuitenkin olevan kohtuuden mukaista, ettei pelaajaa rangaista täysimääräisesti kahden järjestelmän puitteissa. Edellä mainituin perustein liittohallitus langetti 18 kuukauden kilpailukiellon rikkomuksen tekopäivästä lukien.

 
28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

3.3.2017 Erotuomarit

3x3 Finnish Tour jatkuu Helsingissä 17.-19.3.2017

GoExpo-messujen yhteydessä lauantaina 18.3. järjestetään satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingin Messukeskuksessa.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

Näytä lisää vastaavia