ToPo tarvitsee uusia urotekoja hallitsevaa mestaria vastaan

24.3.2006 Hallitseva Suomen mestari vastaan sarjanousija. Siinä mustavalkoiselta vaikuttava asetelma, kun Korisliigan runkosarjan kolmonen Lappeenrannan NMKY kohtaa puolivälierissä Torpan Pojat Helsingistä.

Asetelma saattaa olla kuitenkin hämäävä. Siitäkin huolimatta, että jo viidettä kautta peräkkäin playoff-peleissä mukana oleva Namika vei ToPoa runkosarjassa otteluvoitoin 3-1.

- Mutta voittamassaan tv-ottelussa ToPo vei puolestaan meitä kuin lapasta.  Pääsarja ei ole ollut 2000-luvulla vielä koskaan näin tasainen, muistuttaa Etelä-Karjalan koripalloylpeyttä viimeistä kauttaan valmentava Mika Turunen.

- Kaikki on mahdollista, mutta kuvitelkaa sitä tilannetta, että LrNMKY putoaisi tässä vaiheessa pelistä pois, korostaa puolestaan ToPon valmentaja Pekka Salminen.

Paineita heitetään surutta suuntaan ja toiseen, kuten tapoihin kuuluu. Pelit ratkaistaan kentällä, mutta sähköinen playoff-ilmapiiri ladataan valmiiksi jo ennen ensimmäistäkään ylösheittoa.

“LrNMKY on kaikkea sitä, mitä ToPo ei ole”

- Tietenkin lähdemme voittamaan Lappeenrantaa. Olemme tehneet tämän kauden kuluessa jo aikamoisia urotekoja, viittaa Salminen ToPon selviytymistaisteluun synkän ja loputtomalta vaikuttaneen loukkaantumissuman puristuksessa. Tilanne on edelleen päällä.

- Maurizio Pratesin, John Thomasin ja Jukka Katajan mahdollisuudet pelata lauantaina ovat fifty-fifty.

Pratesi on kärsinyt vihoittelevasta akillesjänteestä, Thomas teloi varpaansa Kouvolassa ja Katajaa on vaivannut vuorostaan poskiontelontulehdus. Euroopan haastajacup mukaan laskettuna kuluvalla kaudella jo 71 ottelua pelannut LrNMKY valmistautuu puolivälieräsarjaan fyysisesti ja Turusen sanojen mukaan ennen kaikkea henkisesti valmiilla ryhmällä.

Kotietua hanakasti tavoitellut ja siinä myös onnistunut Turunen odottaa, että ainakin Pratesi ja Thomas touhuavat lauantaina Lappeenrannan Urheilutalon parketilla.

- ToPo on erittäin hyvin valmennettu joukkue, jolla on esittää vahva aloitusviisikko. Pratesi ja Thomas pystyvät koviin henkilökohtaisiin ratkaisuihin ja Roland Yates, Harri Hohteri sekä Ville Tuominen ovat hyviä roolipelaajia. Lisäksi ToPon penkiltä löytyy heittovoimaa.

- LrNMKY on iso, vahva ja nopea joukkue. Ammattilaisjoukkue LrNMKY on siis kaikkea sitä, mitä ToPo ei ole, vastaa Salminen, jonka rivejä rokottavat myös armeija ja ylioppilaskirjoitukset.

- Lähdemme pitämään puolivälierissä hauskaa voitto mielessä, sekä samalla palkitsemaan nuoria pelaajiamme ja kannattajiamme, jotka ovat jaksaneet tukea meitä vaikeillakin hetkillä, jatkaa Salminen.

LrNMKY kääntää eurokorien kokemukset vahvuudekseen

Vuonna 2005 tuplamestaruuden voittanut LrNMKY harjoittelee ja keskittyy kotimaisen sarjan huipennukseen kolmatta täysipainoista viikkoa raskaan haastajacupin jälkeen.

- Vaikka europelit väsyttivät joukkuetta niin fyysisesti kuin henkisestikin, niin uskon ja odotan, että pystymme kääntämään nämä kokemukset eduksemme.

- Ainakaan mahdollinen otteluruuhka ei tule meille yllätyksenä, painottaa Turunen, jonka mukaan LrNMKY ei lähde ykkössuosikkina Pantteri-patsaan metsästykseen.

- Joensuun Kataja dominoi runkosarjaa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia