Pantterit otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen

29.3.2006 Äänekosken Liikuntahallin yleisöä pidettiin jännityksessä aina viimeisille sekunneille asti naisten finaalin trillerimäisessä avausottelussa. Finaalisarjan ensimmäinen taisto päättyi Panttereiden vierasvoittoon lukemin 77-75.

Ottelun sankariksi nousi Panttereiden virolaispelintekijä Merike Anderson, joka tulitti kolmen pisteen heitoillaan Pantterit lopussa rinnalle ja ohi.

Finaalit käynnistyivät odotetun tasaisesti. Ensimmäisen jakson loppuun Pantterit kiri viiden pisteen johtoon lukemissa 27–22.

Toisella jaksolla alkoi kuitenkin tapahtua kotijoukkueessa. Huimattaret pitivät Pantterit seitsemän minuuttia ilman yhtään onnistunutta koria. Maiju Pekkarisen sekä Kenya Robinsonin onnistumisten myötä kotijoukkue huudatti raivokkaasti kannustanutta kotiyleisöä repäisten 15-0 jaksolla johtoon 37–27.

Kokenut pantterilauma ei notkahduksesta hätkähtänyt, vaan vastasi jakson lopussa samalla mitalla. Viimeiset kolme minuuttia mentiin vierailijoiden komennuksessa ja Pantterit puolusti itsensä takaisin otteluun antaen äänekoskelaisille vain yhden korin loppuminuuteilla.

Puoliajalle lähdettiin vaihtelevien tunnelmien jälkeen Huiman johtaessa 39–38.

Huiman kuumimmat kädet löytyivät parivaljakosta Pekkarinen-Robinson. Maiju Pekkarinen heitti 14 pistettä ja Robinson 16 pistettä puoliaikaan mennessä. Panttereista korkeimman pistemäärän tehtaili Merike Anderson 14 pistettä. Susanna Rinta keräsi yhdeksän pistettä.

Etukäteen paljon puhuttu korinaluspeli levypallotilastoa katsellessa meni muutamalla irtopallolla Huimalle luvuin 25–23.

Huikea viimeinen neljännes

Toinen puoliaika jatkui kovalla taistelulla. Kun puoliaika oli vanhentunut kuusi minuuttia tilanne oli tasan 50-50. Suurempaa eroa ei kolmas kymmenminuuttinen joukkueiden välille saanut, joten viimeiselle neljännekselle lähdettiin tilanteessa 60-58.

SM-finaalijoukkueet järjestivät viimeisestä jaksosta todellisen trillerin. Viimeisen jakson avausminuutit mentiin tasatahtia, kunnes 34 peliminuutin jälkeen Huiman johtaessa niukasti 65-62 Kenya Robinsonille vihellettiin viides virhe.

Äänekoski jatkoi ilman ykköstykkiään ja johti ottelua vielä kaksi minuuttia ennen loppusummeria viidellä pisteellä. Tilanteessa 71-64, kun peliaikaa oli 1,34 minuuttia jäljellä, Panttereiden päävalmentaja Ilpo Rantanen keräsi suojattinsa aikalisälle.

Panttereiden sankariksi nousi aikalisän jälkeen virolainen Merike Anderson. Anderson sai Pantterit hurmioon heittämällä kolmen pisteen heiton sisään saaden vielä bonusheiton heittotilanteessa syntyneen virheen johdosta.

Pantterit haki riiston heti seuraavassa tilanteesta, mistä Susanna Rinta rankaisi onnistuneella vapaaheitolla. Maiju Pekkarinen piti kotijoukkueen mahdollisuuksia vielä yllä onnistuneilla vapaaheitoilla.

Jälleen Panttereiden hyökätessä hurmiossa ollut Anderson heitti kolmosen sisään. Sanna Jämsenin vastasi kakkosella, jonka jälkeen virolainen rankaisi vielä vastustamattomasti kolmannen kerran bonusrajan takaa tuoden lähes yksinään Pantterit mukaan voittotaisteluun.

Huiman seuraavakin pallonhallinta päätyi Panttereiden riistoon, jonka seurauksena Johanna Lautalaa rikottiin. Kokenut Lautala pisti kylmästi vapaaheitot sisään tehden viimeiset vierailijoiden pisteet.

Ottelun viimeiset heitot sai kuitenkin kotijoukkueen Sanna Jämsen, joka ei onnistunut vapaaheitoissaan kaksi sekuntia ennen loppua. Ottelu päättyi taistelun jälkeen Panttereiden voittoon 77-75.

- Pantteri voitti tänään, mutta tänään myös naiskoris voitti. Ottelu oli hyvää mainosta koko naiskoripalloilulle. Voitimme koko joukkueen kovan taistelun sekä Meriken viime hetkien onnistumisten avulla. Tässä ei kuitenkaan liikaa kannata poreilla, sillä perjantaina mennään taas, kommentoi Panttereiden päävalmentaja Ilpo Rantanen trillerin tauottua.

Merike Anderson avasi finaalisarjan 32 pisteellä

Merike Anderson heitti ottelussa 32 pistettä ja haki seitsemän levypalloa. Kolmoset onnistuivat 46 prosentin tarkkuudella (6/13). Susanna Rinta keräsi 16 pistettä ja haki viisi levypalloa. 10 pistettä heittäneen 39 minuuttia kentällä urakoineen Johanna Lautalan ainoat vapaaheitot osuivat sataprosenttisesti tärkeimpään paikkaan.

Panttereiden eduksi kääntyivät lopulta myös ottelun levypallot lukemin 39-40.

Huiman tehokkain oli Kenya Robinson 20 pistettä 15 levypalloa. Huiman positiivinen onnistuja oli Maiju Pekkarinen, jonka finaalikokemus aikaisemmilta kausilta voidaan laskea sekunneissa. Tänään 36 minuuttia pelannut Pekkarinen heitti 19 pistettä, joista kolmoset 59 prosentin tarkkuudella (heitot 5/9).

Sanna Jämsen heitti 18 pistettä ja haki kahdeksan levypalloa. Vapaaheitot eivät kuitenkaan onnistuneet, sillä kuudesta yrityksestä vain yksi meni sisään.

Finaalisarja jatkuu perjantaina Töölön Kisahallissa klo 18:30 alkaen.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.