Pantterit voiton päässä mestaruudesta

31.3.2006 Helsingin Pantterit taisteli toisen voiton naisten koripallon SM-finaaleissa. Äänekosken Huima kaatui lukemin 69–61 (35–26). Viimeisille minuuteille huipentunut finaali kääntyi helsinkiläisille Susanna Rinnan 28 pisteen siivitteleminä.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen pelattiin hermostuneesti tasan. Huiman Kenya Robinson otti tiukkaan vartiointiin viime pelissä 32 pistettä heittäneen Panttereiden Merike Andersonin. Pantterit hallitsi avausjaksoa, kunnes Nita Lahtisen ja Vilma Kesäsen kolmen pisteen heitoilla Huima käväisi 18-17 johdossa. Pantterit ehti vielä tasoittaa ja jakso päättyi tasan 18-18.

Toisella jaksolla Panttereiden liike alkoi hyydyttää vierailijoita. Huima sortui pallonmenetyksiin sekä lukuisiin ohiheittoihin Pantteripuolustuksen keskeltä. Jakso meni kotijoukkueelle 17-8.

Lähes kuusi sataa katsojaa saivat ihastella Susanna Rinnan viime sekunnin tippausta, joka päätti puoliajan tilanteeseen 35-26.

Avausjaksolla Panttereista Susanna Rinta heitti 14 pistettä ja Hanna Rotinen 10. Huimasta eniten pisteitä heitti Sanna Jämsen 10.

Pantterit kesti Huiman kirin

Puoliajan jälkeen terävämmin vauhtia pitänyt kotijoukkue karkasi 11 pisteen johtoon. Ainoastaan Huiman Noora Kotisaari sai onnistumisia aikaiseksi. Tilanteessa 44-33 kun jaksoa oli jäljellä vajaa viisi minuuttia Äänekosken Huiman päävalmentajan Mervi Nurmi kutsui joukkueensa aikalisälle.

Huima aloitti takaa-ajon paikkapuolustuksella, joka lamaannutti Panttereiden hyökkäyspelin lähes täysin. Kenya Robinsonin riistojen ja Sanna Jämsenin upottaessa kovia hyppyheittoja Huima kiri kuudessa minuutissa 19-4 jakson tullen viimeisellä neljänneksellä kahden pisteen päähän.

Tämän lähemmäksi ei äänekoskelaisten taistelu riittänyt. Susanna Rinta sytytti Pantterit kolmosellaan otteluun takaisin ja ratkaisevilla hetkillä pantterijoukkueen päät pysyivät kylmempänä.

Johanna Lautala, Rinta ja Merike Andersson pistivät heittonsa sisään äänekoskelaisten epäonnistuessa omissa ratkaisuissaan. Huimalla oli parikin mahdollisuutta mennä johtoon, mutta heitot eivät osuneet kuin rautoihin.

Finaalin loppulukemat sinetöi Panttereiden parhaaksi palkittu Susanna Rinta vapaaheittoviivalta.

Panttereiden onnistujia Rinnan lisäksi olivat 14 pistettä heittänyt ja viisi levypalloa repinyt Hanna Rotinen sekä tiukasta vartioinnista huolimatta 11 pistettä heittänyt Merike Anderson.

Huimasta vahvasti esiintyi Kenya Robinson, joka tehtaili 16 pistettä, haki 14 levypalloa ja riisti vielä pallon kuudesti. Joukkueen kapteeni Sanna Jämsen palkittiin vierailijoiden parhaana. Jämsen heitti 26 pistettä, joista 11 viimeisellä jaksolla. Kapteeni haki myös kuusi levypalloa ja viisi riistoa.

Huima sunnuntain kotiottelussa selkä seinää vasten

Huiman parhaana palkittu Sanna Jämsen harmitteli joukkueensa huonoa heittotarkkuutta.

- Meillä oli lopussa parikin paikkaa päästä kolmen pisteen heitolla niskan päälle, mutta emme saaneet sisään. Ajoittain oli jotain hyvää, mutta sunnuntaiksi on pakko parantaa paljon ja saada oma peli kuntoon, kertoi 26 pistettä heittänyt Jämsen.

Susanna Rinta näki ottelun ratkaisuna Panttereiden paremman liikkeen ja rauhallisuuden ottelun viimeisillä minuuteilla.

- Tänään pääsimme juoksemaan enemmän kuin avausottelussa ja tästä johtuen myös puolustaminen toimi aika hyvin. Meillä oli ottelun lopussa johtoasema ja ihan rauhallisena pysyimme, vaikka Huima parin pisteen päässä olikin, totesi Rinta, jonka mukaan sunnuntaina laitetaan viedä yksi vaihde lisää vauhtia.

Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi oli pettynyt joukkueensa esitykseen. Ei edes joukkueen hankkimat 21 hyökkäyspään levypalloa saanut Nurmea hymyilemään.

- Niin kuin Ilpo Rantanen on sanonut, niin kovissa paikoissa kovat pelaajat onnistuvat ja tänään ei meillä niitä ollut. Kukaan pelaajista ei pelannut koko ottelua omalla tasollaan, harmitteli Nurmi.

- Pantterit oli tänään yksinkertaisesti parempi. Sunnuntaina on saatava itseluottamus kohdalleen niin hyökkäys kuin puolustuspäässä, joissa tänään molemmissa olimme Panttereita huonompia, antoi Nurmi tunnustusta vastukselle.

Panttereiden Ilpo Rantanen oli tyytyväinen varsinkin joukkueensa puolustamiseen.

- Tässä finaalissa väännettiin ihan tosissaan ja oman joukkueen peli ei ollut niin irtonaista kuin Äänekoskella. Toisella puoliajalla emme liikkuneet tarpeeksi paikkapuolustusta vastaan ja annoimme levypalloissa paljon tasoitusta, selvitti Rantanen.

Kolmas finaaliottelu pelataan sunnuntaina Äänekosken Liikuntalolla klo 17:00 alkaen. Panttereilla on mahdollisuus katkaista finaalisarja ja ottaa seuran historian viides mestaruus.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.