Huima kavensi naisten finaalisarjan tilanteeseen 2-1

2.4.2006 Äänekosken Huima ei luovuttanut naisten mestaruustaistelua. Huima pelasi selkä seinää vasten kotikentällään ja otti tärkeän voiton Panttereista luvuin 77–70 (39–30). Kenya Robinson kantoi vastuuta 28 pisteen edestä ja hänen johdattelemanaan Huima kavensi finaalisarjan tilanteeseen 2-1.

Ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella pelin panos näkyi joukkueiden hermostuneissa otteissa. Avausjakso meni Panttereille luvuin 19–15. Toisen jakson alussa Huiman puolustus ei löytänyt oikeita lääkkeitä Panttereiden kuvioille ja vieraat karkasivat kymmenen pisteen johtoon 25–15.

Hetken näytti jo kotijoukkueen kannalta huonolta, kunnes huimattaret saivat kirivaihteen päälle. Panttereiden kolistellessa korirautoja ja Huiman hyödyntäessä pantteripuolustuksen nukahdukset oli ottelu kaventunut jakson puolivälissä tilanteeseen 22–25.

Kenya Robinsonin johdolla puoliajalle mentiin äänekoskelaisten 39–30 johdossa. Robinson heitti puoliaikaan mennessä 14 pistettä. Kapteeni Sanna Jämsen avusti yhdeksällä pisteellä.

Panttereiden päävastuun kantoivat takamieskaksikko Susanna Rinta ja Merike Anderson, jotka molemmat heittivät kahdeksan pistettä. Panttereille harmia aiheuttivat Johanna Lautalan virhevaikeudet sekä Saara Eskolan kasvoihin saama isku, joka piti laiturin pois kentältä hetken aikaa.

Varmoilla vapaaheitoilla voittoon

Kolmas finaaliottelu tarjosi raivokkaasti omiaan kannustaneelle yleisölle paljon vaihtelevia hetkiä. Puoliajan jälkeen vuorostaan Pantterit kiri kotijoukkueen johdon kiinni pitäen Huiman pisteittä neljä minuuttia. Tilanteessa 39–39 alkoi ankara taistelu kori korista.

Merike Anderson vei Pantterit johtoon kolmen pisteen heitollaan 53–48, kun pari minuuttia oli jaksoa jäljellä. Kenya Robinson ehti vielä kaventaa tilanteen lukemiin 50–53, kun jännittävä viimeinen jakso alkoi.

Liikuntahallin tunnelma nousi kattoon, kun Sanna Jämsen heitti kaaren takaa Äänekosken 56–55 johtoon. Pakkovoiton edessä ollut kotijoukkue piti pintansa viimeisillä minuuteilla. Huiman päävalmentajan Mervi Nurmen peräänkuuluttamat kovat korit onnistuivat tänään myös huimalaisilta. Huima sai pakotettua Pantterit ohiheittoihin ja teki itse tarkkaa työtä vapaaheittoviivalta.

Joukkueen viimeiset seitsemän pistettä tulivat viivalta Robinsonin, Jämsenin ja lopulta Noora Kotisaaren käsien kautta. Paineen alla Kotisaari heitti Huiman viimeiset pisteet vieden joukkueen turvalliseen johtoon ja voittoon luvuin 77–70.

Ensimmäisessä finaalissa kotikentällä epäonnensoturina esiintynyt Sanna Jämsen pelasi omalla tasollaan. Jämsen nakutti 27 pistettä hyvällä tarkkuudella ja repi kymmenen levypalloa, joista puolet hyökkäyspäässä. Tällä kertaa myös vapaaheitot tippuivat 86 prosentin tarkkuudella.

Kenya Robinson haki seitsemän levypalloa 28 pisteen lisäksi. Noora Kotisaari nousi joukkueen kolmanneksi parhaaksi pistenaiseksi 11 pisteellään.

Panttereista eniten pisteitä heitti Merike Anderson 23 pistettä. Viime ottelussa 28 pistettä heittänyt Susanna Rinta sai tyytyä 11 pisteeseen. Tasaisen varmasti pelasi jälleen pantterikapteeni Hanna Rotinen, joka nosteli tupla lukemat 12 pistettä ja 12 levypalloa.

Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi oli voitosta huolimatta mietteliäs ottelun tauottua.

- Nämä finaalipelit ovat sellaisia, että emme ole niissä pystyneet vielä pelaamaan täysin omalla tasolla. Tänään peli sellaista väkisin vääntämistä, mutta hyvä, että onnistuimme lopussa, sanoi Nurmi päivitellen samaan aikaan Panttereille annettuja 20 hyökkäyslevypalloa.

- Huomenna levätään ja sitten harjoitellaan ja yritetään vielä kerätä itseluottamusta paremmaksi. Unelmana olisi se, että finaalisarja huipentuisi viidenteen otteluun, jatkoi Nurmi.

Huiman ja Panttereiden neljäs finaali pelataan Töölön Kisahallissa torstaina 6.4. klo 18:00 alkaen. Huima on edelleen selkä seinää vasten ja Panttereilla on uusi mahdollisuus pistää finaalisarja poikki ja voittaa viides mestaruus.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.