Honka aikoo suistaa mestari LrNMKY:n valtaistuimelta

6.4.2006 Espoon Honka ja hallitseva Suomen mestari Lappeenrannan NMKY käynnistävät Korisliigan puolivälieräsarjan perjantaina Tapiolan urheiluhallissa. Asetelma on herkullinen. Honka lähti kauteen mestaruus mielessään, eikä menestystä eurokenttiä myöten maistellut Lappeenrantakaan aio tietenkään tyytyä vähempään.

2000-luvun alussa kolme peräkkäistä mestaruutta ottanut Honka haluaa palauttaa komean Pantteri-patsaan takaisin ruuhka-Suomeen, mutta Namika aikoo pitää mestarin pystin ainakin vielä toisen vuoden visusti Etelä-Karjalassa.

Kotiedun välieräsarjassa omaava Honka hoiti LrNMKY:n runkosarjassa otteluvoitoin 3-1. Viimeistä kauttaan Mika Turusen alaisuudessa pelaava LrNMKY haki ainoan voittonsa Espoosta kahdella pisteellä kahden jatkoajan jälkeen.

- Häviöstämme huolimatta se oli mahtava ottelu, muistelee Hongan Tuomas Iisalo.

Runkosarjan otteluilla ei ole kuitenkaan suurempaa merkitystä, kun panoksena on finaalipaikka.

- Turha niitä tappioita on selitellä, mutta täytyy myös muistaa, että meillä oli silloin melkoinen otteluruuhka päällä, viittaa vielä viime keväänä lappeenrantalaisten kapteenina Pantteri-patsasta kannatellut Pasi Riihelä Euroopan haastajacupin suuntaan.

Hongalla leveä materiaali

Nykyään Namikan kipparina toimii Andre Foreman, jolle Riihelä luovutti nauhan kesken kauden. Elettiin synkkää marraskuuta, kun LrNMKY:n oli pidettävä palaveri jos toinenkin juuri Hongalle kärsityn murheellisen 77-102 -kotitappion jälkeen.

Asioiden nostaminen pöydälle tehosi. LrNMKY voitti joulukuussa näytöstyyliin Suomen cupin ja eteni Euroopan haastajacupissakin aina neljän parhaan joukkoon.

- Niin, ja LrNMKY pudotti nimenomaan juuri meidät Suomen cupista, eli pelit ovat tavallaan meille 3-2, kertaa Iisalo playoff-peleille tyypillisessä hengessä.

Paineita sysätään sopivasti vastustajan harteille aina sopivan paikan tullen, kuten kuuluukin.

LrNMKY pyörittää parketilla pitkälti kuuden pelaajan kapeaa, mutta tasokasta rotaatiota. Peräti 218-senttisen tanskalaissentterin Chris Christoffersenin ilkeä polvivamma puoliväliottelussa ToPoa vastaan rokotti entisestään eteläkarjalaisten rivejä.

Mihailo Pavicevicin käskyttämällä Hongalla on toisaalta kenties liigan laajin materiaali, jota se käytti surutta hyväkseen pudottaessaan Uudenkaupungin Korihait jatkosta.

- Teoriassa meillä on se hyöty ainakin paperilla, mutta sama pitää pystyä myös konkretisoimaan kentällä pitämällä kovaa tempoa yllä. Kapeampi materiaali on toisaalta myös LrNMKY:n vahvuus.  Se on tottunut pelaamaan tuolla konseptilla.

- Joukkueella on kuusi todella kovaa ja tasaista pelimiestä, jotka esittävät parhaimmillaan uskomatonta heittopeliä, muistuttaa Iisalo.

LrNMKY:llä tiivis puolustus

Pasi Riihelä heittää pallon takaisin Hongalle.

- Joukkue on ilman muuta yksi mestarisuosikki. Sillä on kovat ulkomaalaisvahvistukset ja hyvä kotimainen materiaali. Välieräsarjasta on odotettavissa tasainen ja pitkäkin.

- Se on selvä, että tarvitsemme penkiltä apua Kimmo Tolvasen ja Lasse Hintsalan hahmossa, painottaa Riihelä.

Korihait lähti pysäyttämään ensimmäisessä pudotuspelivaiheessa Hongan nopeita ja puolinopeita hyökkäyksiä. Hait onnistui siinä ajoittain, kunnes Monte Cummings ja kumppanit löysivät vielä ylimääräisen vaihteen koneestaan.

- Joukkuepuolustus on avainsana Honkaa vastaan. Sen jälkeen pystymme hyökkäämäänkin vapautuneemmin. Saimme pidettyä ToPon puolivälieräsarjassa alle 70 pisteessä. Se lupaa hyvää, korostaa Riihelä, jonka rooli kasvaa entisestään Christoffersenin poissa ollessa.

- Sisäpelaaminen on tuttua minulle jo viime kevään finaaleista, Riihelä vinkkaa Jussi Kumpulaiselle tarjolla olevaan apuun.

Ottelusarjassa Korihaita vastaan välillä ilmiömäiseen heittopeliin kolmoskaaren takaa intoutunut Tuomas Iisalo kiteyttää kupletin juonen osuvasti tässä vaiheessa kautta.

- Mestaruus on ainoa ja ehdoton tavoite. Kaikki muu on pettymystä.

- Honka lähti rakentamaan tämän kauden joukkuetta mestaruus mielessä. Olemme edenneet johdonmukaisesti kohti tavoitettamme, sanoo Iisalo.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia